Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2011

Η ...παρα φύσιν δημοκρατία μας

Αυτό που με εξοργίζει πολλές φορές όταν ακούω πολιτικούς είναι η ημιμάθειά τους, που είναι σαφώς χειρότερη από την αμάθεια, καθώς ο ημιμαθής, για να καλύψει την ανεπάρκειά του, οδηγείται σε κορώνες και λεκτικά πυροτεχνήματα, αποπροσανατολίζοντας προβοκατόρικα την κουβέντα. Ιδιαίτερα δε αν αναφέρεται κάποιος πολιτικός σε ζητήματα ιστορίας μπορούν να δώσουν ρεσιτάλ… Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πολιτικούς να εξάρουν την Ελλάδα και να λένε ότι είμαστε η...

Αποχωρούν οι διαχειριστές του blog eglimatikotita.blogspot.com!


Με μεγάλη μας λύπη διαβάσαμε ότι οι διαχειριστές του blog eglimatikotita.bolgspot.com διατίθενται να αποχωρήσουν παραχωρώντας το blog σε κάποιον ενδιαφερόμενο, ύστερα από απειλές που δέχτηκαν ακόμα και για τη ζωή τους. Ας ελπίσουμε ότι είναι σπασμωδική η αντίδρασή τους και θα το σκεφτούν πιο ψύχραιμα και θα συνεχίσουν. Όλη η ανακοίνωσή τους είναι η εξής:

Προς κάθε ενδιαφερόμενο.Οι διαχειριστές του blog Αθανασιάδης Κωνσταντίνος,...

Οι Τούρκοι «εισβάλλουν» στην Ελλάδα με τα Simit Sarayi

Ο επιχειρηματίας Haluk Okutur σχεδιάζει να ανοίξει 30 καταστήματα fast food στην Αττική

Συνεργάτες του Τούρκου επιχειρηματία, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει ως απεσταλμένοι του τα πρώτα τους ταξίδια ήδη από το 2009 για να εκτιμήσουν τα περιθώρια ανάπτυξης μιας παραδοσιακής για εκείνους αλυσίδας fast food, με «κορωνίδα» τους τα αρτοσκευάσματα και το κλασικό κουλούρι, στην ελληνική αγορά και μάλιστα εν μέσω κρίσης, είχαν εκφράσει από τότε το ενδιαφέρον του Okutur να επενδύσει εδώ.

Μάλιστα, εντόπισαν τους χώρους, τους οποίους θα «στεγαστεί» το φιλόδοξο εγχείρημά τους, ενώ για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων έχουν...

Στο λαβύρινθο της λαθρομετανάστευσης.(Ένα άρθρο - παρέμβαση)

 Του Κυριάκου Κόκκινου* 

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα με αγωνία τις φωνές, που
ξεπηδούν από παντού, άλλες ειλικρινείς και πηγαίες, άλλες στρατευμένες
στην παραγωγή εξηρτημένων ανακλαστικών, αναφορικά με το πολύκροτο
Εθνικό πλέον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ένα ζήτημα που έπαψε πια
να αποτελεί πρόβλημα λίγων , μία ξύλινη αναφορά άνευ ουσίας στο στόμα
των «αρμοδίων», που και βλέπουν αλλά αρνούνται να κατανοήσουν και
υφίστανται αλλά αρνούνται να αποδεχθούν και γνωρίζουν αλλά αρνούνται να
δράσουν. Έπαψε να αφορά μόνο τους μετανάστες, τους αστυνομικούς, τους
στρατιωτικούς και λιμενικούς, τους λαθρεμπόρους, την Ελλάδα, την Τουρκία
και το Πακιστάν, τους κατοίκους του Αθηναϊκού κέντρου, τους νόμιμους
εμπόρους που πλήττονται από τους πραματευτάδες των πεζοδρομίων, τους
ναρκέμπορους και τους δουλέμπορους, που τρίβουν τα χέρια, τα κτήνη που
εμπορεύονται ανθρώπινα όργανα, όλους όσους βολεύτηκαν επί έτη με τα
φθηνά εργατικά χέρια και αφορά και αγγίζει πλέον τους πάντες.

Πλήττει καίρια όλη την Ελλάδα, ως ένα πολυπλόκαμο τέρας, που
απειλεί την ασφάλεια, την....

Ξεπουλάνε τις επιχειρήσεις τους οι Έλληνες της Θράκης σε Τούρκους επιχειρηματίες. Εγκληματική αδιαφορία των δοσίλογων της κυβέρνησης

Εκσυγχρονίζεται το λογότυπο της ΝΔ και δεν σβήνει ο πυρσός όπως λένε οι περισσότεροι δημοσιοκάφροι... αύριο θα δούμε ποιος έχει δίκιο

Το καινούργιο λογότυπο και σήμα της ΝΔ θα παρουσιάσει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Η παρουσιάση θα γίνει στα νέα γραφεία του κόμματος, επί της λεωφόρου Συγγρού, παράλληλα με το καινούργιο portal της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Οι Οργανωτικές Αλλαγές στην ΝΔ - οι Αδαείς και Αγράμματοι

Κατά την διάρκεια της Επανάστασης είχε ρωτήσει ένας Άγγλος τον Καραϊσκάκη:

''Γιατί μικρός λαός που είσαστε εκκινήσατε κατά των Οθωμανών που είναι αυτοκρατορία να κάμετε πόλεμο;''
και του απαντάει ο Αδαής και Αγράμματος Καραϊσκάκης:
''Ερώτησα την Πούτζα μου μια μέρα και μου 'πε κάμε πόλεμο''
Δεν παίρνω όρκο αν και οι 800.000 που στήθηκαν στις ουρές την 29/11/2009 έκαναν την ίδια ερώτηση αλλά είμαι βέβαιος ότι ελάχιστοι περίμεναν εκείνο το ποτάμι.

Οι μέρες και οι μήνες πέρασαν, Έγιναν προ-συνέδρια, εσωκομματικές διαδικασίες, εκλογές οργάνων και άλλα πολλά και ωραία.


Φυσικά σε όλη αυτή την διαδικασία δεν....

Έτσι θα έρθουν οι επενδύσεις ρε Μπιρμπίλη...;!

Αύξηση – ηλεκτροσόκ κατά 1756% στο ειδικό τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλες τις καταναλώσεις πλην των οικιακών αποφάσισε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.
Το τέλος υπέρ ΑΠΕ πάει στα 5,57 ευρώ ανά 1.000 kWh από 0,3 ευρώ ανά κιλοβατόρα.
Την αύξηση αυτή θα πληρώσουν 3,5 εκατ. καταναλωτές (εμπόριο, βιοτέχνες).
Επιπλέον, για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες καθιερώνει εκπτώσεις 10% και 20% επί των ισχύοντων τιμολογίων.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ
Με τα μέτρα η κυβέρνηση βοηθά και τους επενδυτές και τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές 
(λέμε και καμμία μαλακία... τι μόνο η κυβέρνηση θα λέει και θα κάνει)

Η συγκλονιστική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη...

Μ  Π  Ο  Ρ  Ο  Υ  Μ  Ε  !
Από την εποχή ακόμα της επανάστασης του ΄21 το πρόβλημα της ξένης εξάρτησης έγινε αναπόσπαστο οργανικό μέρος της εθνικής μας ζωής. Μπήκε μέσα στο πετσί του νεοσύστατου ελληνικού έθνους αλλάζοντας μορφές και λειτουργίες και γνωρίζοντας καλά να προσαρμόζεται σοφά και καίρια σε όλες τις ιστορικές και κοινωνικές αλλαγές, που πολλές φορές τις προκαλεί η ίδια.
Ξεκίνησε με τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία) που δημιούργησαν μάλιστα τα πρώτα ελληνικά πολιτικά κόμματα με δικές τους ονομασίες, το ρωσικό, το γαλλικό και το αγγλικό, έφεραν τον Καποδίστρια και μετά τον Όθωνα και τους Γλύξμπουργκ. Διαιρέσανε βαθειά τον Λαό μας την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων στους αγγλόφιλους Βενιζελικούς και τους γερμανόφιλους Κωνσταντινικούς και επειδή έτυχε να...

Οι Ανθέλληνες της "Αυγής" σε ακόμα ένα άρθρο έκτρωμα: " Μια ωδή στον ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ Φαλμεράυερ "

ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ο ανθέλληνας Φαλμεράυερ σύμφωνα με την αριστερή και αντιρατσιστική εφημερίδα «ΑΥΓΗ»

Το γνωστό κείμενο του Φαλμεράυερ, ένα κείμενο που γράφηκε, το 1835, ως μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί η υπό κατάρρευση Οθωμανική Αυτοκρατορία, επανέρχεται σήμερα, 176 χρόνια μετά, και πάλι για να εξυπηρετήσει αλλότρια συμφέροντα. Επανέρχεται, από που αλλού, από την αριστερή εφημερίδα “Αυγή” σε ένα κείμενο του μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ, Νάσου Θεοδωρίδη, με τίτλο “Μια ωδή προς τον αδικημένο Φαλμεράυερ”. Υπενθυμίζουμε ότι...

Φιλική συμβουλή : Ας προσέχουν ορισμένοι μήπως κατά λάθος δαγκωθούν...

Και πεθάνουν από το δικό τους δηλητήριο...


Δεν θα σταθώ ούτε στον χαρακτηρισμό του συνόλου σχεδόν των κεντροδεξιών πολιτικών σαν τσίρκο , ούτε στα αστεία συμπεράσματα...


Μεγάλοι είναι , γραφεία στελεχωμένα έχουν , αν θεωρούν ότι θίγονται ας επικοινωνήσουν με τον διαχειριστή του blog μήπως επανορθώσει ...


Θα σταθώ όμως στην κριτική που γίνεται στο MEGA ...


Έχουμε δει και ακούσει πολλά αστεία ...

Έφυγαν από το briefing οι πολιτικοί συντάκτες. Μόνος στην αίθουσα ο Πεταλωτής!


Με δύο δημοσιογράφους έκανε σήμερα briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, αφού οι υπόλοιποι πολιτικοί συντάκτες, τα «πήραν» και έφυγαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αιτία είναι, όπως λένε οι ίδιοι, η επαναλαμβανόμενη αργοπορία του υπουργού στην ενημέρωση των συντακτών!
Σήμερα τους «έστησε» στο… ραντεβού για περισσότερο από μια ώρα. Το briefing είχε οριστεί για τις 13:00, αλλά ο κ. Πεταλωτής δεν εμφανίστηκε πριν τις 14 + βάλε.
Έτσι, αναγκάστηκε να «τα πει» με δύο μόνο πολιτικούς συντάκτες: του ΑΠΕ και του...

Οι εκπτώσεις που τράβηξαν τους καταναλωτές...

Κοίτα ποιός μιλάει...

Θα τρελαθούμε εντελώς..
Βγαίνει ο Μαρκογιαννάκης στον Χατζηνικολάου και απειλεί "Θεούς και Δαίμονες" γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο πόρισμα για το σκάνδαλο Siemens.

Μάλιστα είπε: "Αν τολμήσουν..." ,δε συνέχισε όμως τη φράση του γιατί όπως λένε και στην Κρήτη είναι μεγάλος 'κουραμπιές'.

Στα σημαντικά εντούτις της συνέντευξης, ήταν η φανερή πρόθεσή του να....

Σκάνδαλο με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά. Όνειρο ήταν και πάει...

Η προχειρότητα, η βιασύνη, αλλά ίσως και η σκοπιμότητα, θριάμβευσαν για άλλη μία φορά στον επενδυτικό σχεδιασμό του ελληνικού κράτους.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Ζερβός με μία δήλωση του, στη Βουλή στις 11/1/11 έβαλε ταφόπλακα στα αγροτικά φωτοβολταϊκά για αρκετούς νομούς της χώρας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, ότι σε 16 νομούς της χώρας το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο και δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τις αιτήσεις των αγροτών, κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τη ΡΑΕ.

Η επισήμανση αυτή της ΔΕΗ αφορά στους νομούς Βοιωτίας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Ξάνθης, Φλώρινας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, και Λακωνίας.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι χιλιάδες αγρότες να μένουν στον αέρα έχοντας πληρώσεις χιλιάδες ευρώ σε μελέτες αλλά και στη ΔΕΗ, και τώρα δε γνωρίζουν τι θα συμβεί... (διαβάστε περισσότερα)

Ο μαρασμός των ασφαλιστικών ταμείων

Eίναι δεδομένο ότι πολλοί τομείς στο δημόσιο βίο της χώρας νοσούν. Από τους μεγάλους ασθενείς το ασφαλιστικό μας σύστημα και κατ’ επέκτασιν τα κύρια και επικουρικά ταμεία. Οταν λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι μόνον για το 2010 το ΙΚΑ απώλεσε ένα δισεκατομμύριο ευρώ λόγω της πτώσης της τιμής των ελληνικών ομολόγων και των μετοχών, τότε απλά τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Κι ας προσπαθεί με τα λεγόμενά της να μας πείσει περί του αντιθέτου η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Οσο δεν βγαίνουμε από την ύφεση που...

Τα 90+1 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ - Το Πράσινο Πάρτυ


  • Για να μην ξεχνάμε και τους Πράσινους Ληστές του ΠΑΣΟΚ

1. Υπερχρέωση της χώρας και διόγκωση του δημόσιου χρέους στο 114%, όταν το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν μόλις 29%, υπολειπόταν του μέσου κοινοτικού και χωρίς κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Το 1985 ξεπέρασε το μέσο κοινοτικό και το 2001 έφτασε σε χρέος ρεκόρ 114% του ΑΕΠ.

2.Δάνεια, υπανάπτυξη, πληθωρισμός, την περίοδο 81-89: κατά την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ , το 1981, ήταν η πρώτη χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη με ρυθμό ανάπτυξης 3,1%, έναντι 0,8% που ήταν ο μέσος όρος των υπολοίπων κρατών-μελών! Παρά την....