Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Διεθνής συμφωνία για μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα

Οι εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών και οι ρυθμιστικές αρχές που πραγματοποίησαν σήμερα (Κυριακή) σύνοδο στην Βασιλεία (βόρεια Ελβετία) κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχει ως στόχο να καταστήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιο ανθεκτικά στις μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε την Κυριακή η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BRI).
«Η ομάδα των διοικητών και των επικεφαλής των εποπτικών αρχών ανακοίνωσε...

6 μύθοι για την 11η Σεπτεμβρίου

H επίθεση της 9/9/2001 υπήρξε αυτό που στη Χημεία λέγεται "πυρανάλυση", δηλαδή ο έλεγχος της ταυτότητας συγκεκριμένης ουσίας με την έκθεση δείγματος στη φωτιά. Αυτή η φλόγα, που κατέστρεψε ολοκληρωτικά ένα σήμα κατατεθέν της Ν. Υόρκης, κατέστρεψε και πολλούς μύθους, εντός των πρώτων δύο μηνών από το συμβάν. Ας χρονομεταφερθούμε στο Φθινόπωρο του 2001, στις ΗΠΑ, χάριν των 6ων γενεθλίων (όσοι είναι και οι μακαρίτες μύθοι) της ημέρας που άλλαξε τον κόσμο.

Μύθος πρώτος: η Αμερική είναι μια χώρα χωρίς προκαταλήψεις και ανεκτική
Αυτό έγινε σαφές...

Όταν το 'βαθύ' Πα.Σο.Κ. του Τσοχατζόπουλου και της Τόνιας Αντωνίου έλυνε και έδενε στις ένοπλες δυνάμεις

Λιτότητα και στα εξοπλιστικά - Ακυρώνονται παραγγελίες όπλων 1,5 δισ. ευρώ! Αυτό εννοούσε ο Βανιζέλος ότι η τρόϊκα δε θα ελέγχει τα εξοπλιστικά προγράμματα;Ακάλυπτες οι εθνικές δυνάμεις

«Μαχαίρι» στα εξοπλιστικά ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση για να καλύψει την «τρύπα» των εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ύψος της περικοπής που προωθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τομέα των αμυντικών δαπανών φθάνει το 1,5 δις. ευρώ  ή ποσοστού μέχρι και 55%!    
Αυτό σημαίνει ότι,...

Η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδος ζήτησε να μειωθούν τα Ελληνικά μαθήματα από τους Έλληνες της Αλβανίας !!!

Η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε να καταργηθεί το περίφημο άρθρο 17, που δίνει στην εκπαίδευση των Βορειοηπειρωτών μέχρι την 9η τάξη,  το 75% των μαθημάτων στα ελληνικά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα ομογενειακής εφημερίδας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ζήτησε ώστε η διδακτέα ύλη στα σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας  να είναι...

Το μαρτύριο τους Σμύρνης Χρυσόστομου

Τιμάται σήμερα η μνήμη των Μικρασιατών ιερομαρτύρων που έπεσαν θύματα της θηριωδίας του τουρκικού όχλου
Του Αριστείδη Βικέτου

Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες 88 χρόνια από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, που είχε ως αποτέλεσμα τον ξεριζωμό σχεδόν δύο εκατομμυρίων Ελλήνων από τα χώματα της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας.

Κορυφαία μορφή της Μικρασιατικής Καταστροφής υπήρξε ο τελευταίος Επίσκοπος Σμύρνης, της μιας από τις επτά Εκκλησίες της Αποκαλύψεως, Μητροπολίτης Χρυσόστομος Καλαφάτης. Ο μαρτυρικός του θάνατος από τον τουρκικό όχλο είναι...

Η 'επάρατη' Δεξία

Στην Ελλάδα η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των αριστερών κομμάτων ταυτίζουν τη δεξιά με ότι πιο κακό συμβαίνει στη χώρα.


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQ4ORrKoOPPGTvSZeLtPCwi_WYujhGtNTKFvqen75PRLGAFhk&t=1&usg=__9MFMn5oBobuo23TTsFmhot88SK0=Όταν λέμε δεξιά κανονικά εννοούμε τον συντηρητικό χώρο που εκφράζει πολίτες από όλη την κοινωνία.
Στη δεξιά ανήκουν ειδικά στη λαϊκή ακόμη και φτωχοί εργαζόμενοι.
Η προπαγάνδα όμως...

Συνωμοσιολόγος πρωθυπουργός και με τη βούλα.

Όπως αποκαλύψαμε χθες το βράδυ (Τα κυβερνητικά non paper της συνωμοσιολογίας και η δεύτερη φάση της Αργεντινοποίησης.), τα Non papers της Ιπποκράτους αναιρούσαν το πρώτο (ακροδεξιοί) το δεύτερο (πράκτορες των κακών ξένων). Έτσι, τα δελτία που αρχίζουν νωρίς (Alter) είχαν κολλήσει στο πρώτο “επίτευγμα” με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν τους πρόθυμους καλεσμένους στο κυνήγι του Αδόλφου που ως γνωστόν πουλάει τυρόπιτες στον Άγιο Παντελεήμονα. Αντίθετα η επίσημη γραμμή που επικράτησε (την πρόλαβε το Mega) έλεγε για πράκτορες των κακών ξένων που θέλουν να πτωχεύσουν την Ελλάδα.
Επακολούθησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις όπου ο κύριος Χατζηνικολάου και η κυρία Μακρή παρουσίαζαν ως …

Δήλωση Παναγιωτόπουλου για τη συνέντευξη του ΓΑΠ στη ΔΕΘ

«Ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ότι “υπάρχουν λεφτά”, ο Πρωθυπουργός, παρόλο που προσπάθησε να μας καθησυχάσει, μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του", σχολίασε ο Π. Παναγιωτόπουλος. Και συνέχισε

ΑΛ ΣΑΛΕΧ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΑΣ:"Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ"!!!!

Η πτώχευση και η συνωμοσία της σιωπής

(Μαθήματα για αρχάριους)

Φαίνεται ότι στη χώρα μας δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι ηγεσίες και τα επιτελεία των κομμάτων, τα ΜΜΕ και η διανόηση δεν έχουν τις γνώσεις ούτε του πρωτοετούς φοιτητή των οικονομικών ή όλοι αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία: Είναι δηλαδή υπάλληλοι των διεθνών και εγχώριων μαφιών του χρήματος.
Και επειδή είναι αδύνατον να μη γνωρίζει κανείς το αλφάβητο της αστικής οικονομίας, αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι «εγκάθετοι» των διεθνών μηχανισμών του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και τους εγχώριους πολιτικούς υπηρέτες τους.

Δεν μπορεί να αγνοούν ότι αυτή η ΠΤΩΧΕΥΣΗ δεν γίνεται άμεσα «εκτελεστή» και....

Πως το είπε το GIORGO: "Η Βραζίλια πέτυχε με το ΔΝΤ". Διαβάστε όλες "επιτυχίες" του ΔΝΤ

Αργεντινή (1999-2001: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ):
Στα τέλη του 2000 και υπό την απειλή χρεοκοπίας, εξασφαλίζει δάνειο 40 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ. Η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους του οργανισμού θεωρείται αποτυχημένη, κυρίως γιατί επέβαλε τους ίδιους όρους λιτότητας που είχαν χρησιμοποιηθεί και κατά την ασιατική κρίση του '97. Το 2001 η χώρα δεν αποφεύγει τη χρεοκοπία (μείωση 22% του ΑΕΠ μεταξύ 1998-2002) και το τραπεζικό της σύστημα καταρρέει. Ακολουθούν τρία χρόνια επώδυνης οικονομικής συρρίκνωσης και ...

Ο tzogadoros προτείνει

Καλησπέρα αδέρφια,
Τα βραδινά στοίχημάτα μας δεν πήγαν ιδιαίτερα καλά. Απορώ αν υπάρχει κάποιος παίχτης που τη χθεσινή βραδιά 'πληρώθηκε'.
Έσπασαν τα περισσότερα φαβορι. Μπαρτσελόνα, Μίλαν και το δικό μας στοίχημα η Λυών.
Για σήμερα προτείνω τα εξή σημεία για σήμερα:
Τον άσσο της Κολωνίας, τον άσσο της...

Δήλωση Παναγιωτακόπουλου για την χθεσινή ομιλία του ΓΑΠ στη ΔΕΘ.«Ό,τι και να πει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να εξωραΐσει την οδυνηρή για το λαό πολιτική του»

Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θράσος, για να "βαπτίζει" κανείς: το τσεκούρωμα μισθωτών και συνταξιούχων "πολιτική υπέρ της κοινωνικής συνοχής", τα λουκέτα των επιχειρήσεων "ενίσχυση της επιχειρηματικότητας" και την ύφεση και την ανεργία "όραμα για την ανάπτυξη"», ανέφερε, σχολιάζοντας...

Μάζωξη τουρκοφρόνων στην Ξάνθη

     Μια νέα μάζωξη – σε ηγετικό μάλιστα επίπεδο – των τουρκοφρόνων της Θράκης πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου σε εστιατόριο της Ξάνθης. Σε αυτήν μετείχε βεβαίως και ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς. Στη συνέχεια μάλιστα εκδόθηκε και σχετικό δελτίο τύπου, το οποίο έχει ως εξής:
    «Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 26-8-2010 συναντήθηκαν σε...

Ο ΓΑΠ ομολόγησε την προσπάθειά για λύση του Κυπριακού στο άμεσο μελλον

Μετά τους εγκάθετους των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας, άρχισαν οι σοβαρές ερωτήσεις για τα εθνικά μας θέματα.

Άλλωστε μόνο η οικονομία υπάρχει αυτή τη στιγμή, ως βασικό θέμα που απασχολεί την Ελλάδα;
Σε καμμία περίπτωση.

Πολύ σοβαρότερες είναι οι περιπτώσεις, της λύσης του Κυπριακού, της...

Γενικολογίες του ΓΑΠ για τη μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο

Ο Τζούμας έκανε την καλύτερη ερώτηση. Αναφέρθηκε στην έξαρση του αλβανικού εθνικισμού και την προκλητικότητα των Αλβανών σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο και αν προτίθεται η ελληνική εξωτερική πολιτική να αλλάξει στάση και να διεκδικήσει τα 'νόμιμα' της ομογένειας.

Στα παραπάνω προστέθηκαν και η δολοφονία του...

Ο Κυρ και ο ανασχηματισμός

Από το ΒΗΜΑ της Κυριακής

Δημοψήφισμα στην Τουρκία

Από τις επτά το πρωί διεξάγεται στην Τουρκία το δημοψήφισμα, που θα κρίνει την τύχη της πρόσφατης τροποποίησης του Συντάγματος, αλλά και θα επηρεάσει τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις.

    Έως τις εννιά το βράδυ απαγορεύεται η μετάδοση αποτελεσμάτων, ωστόσο η άρση της απαγόρευσης μπορεί να γίνει και νωρίτερα με απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής.

    Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 07:00-04:00 τοπική ώρα στην ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας και στις δυτικές από τις 08:00 ώς τις 05:00.

    Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα...

Το μαύρο χρήμα των δημοτικών εκλογών

Ενα καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης είναι οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ειδικά στους μεγάλους δήμους του Λεκανοπεδίου. Γκρίζα ζώνη της πολιτικής αντιπαράθεσης, με το μαύρο χρήμα να κυριαρχεί. Παρά το γεγονός ότι η κρίση θα χτυπήσει και την εκλογική αγορά, τα ποσά που απαιτούνται στον αγώνα για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο ενός πολυπληθούς δήμου, ήταν και παραμένουν μεγάλα. Με τους ίδιους τους υποψηφίους να χαρακτηρίζουν «κωμωδία, που οδηγεί σε μεγαλύτερη υποκρισία και παρανομία» τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών, που προβλέπει ο «Καλλικράτης». Θέλετε... απόδειξη; Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές...

Οι 3 εντολές της τρόϊκας στον 'τσάρο'

Από το ΒΗΜΑ της Κυριακής

Χαμηλές προσδοκίες από τον ανασχηματισμό

Σπανιότατα οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί, ιδίως εάν δεν σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής, έχουν ασκήσει σημαντική επίδραση στην εικόνα και στην κοινωνική υποστήριξη των ελληνικών μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Τον κανόνα αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο πρόσφατος. Η γενική εντύπωση των πολιτών, που καταγράφεται, είναι κατά πρώτο λόγο αρνητική (36%), δευτερευόντως...

Ουρές για μια θέση στην εστία

Μόλις το 9% του συνόλου των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή στέγη καλύπτουν οι θέσεις που προσφέρουν οι φοιτητικές εστίες της χώρας. Η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση αριθμεί περί τους 350.000 φοιτητές και σπουδαστές. Βέβαια, πολλοί σπουδάζουν στην πόλη τους με αποτέλεσμα το πατρικό σπίτι να δίνει τη λύση, όμως ακόμη κι έτσι το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης παραμένει οξύ. Και αυτό διότι...

Σημάδια παρακμής

H επόμενη μέρα του κυβερνητικού ανασχηματισμού μοιάζει χειρότερη από την προηγούμενη. Οι επιλογές που έγιναν οδηγούν σε νέες έριδες και αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών, σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρείται αδύνατη η μεταξύ τους συνεργασία και, κατά συνέπεια, να καθίσταται δυσχερής η αποτελεσματική προώθηση του κυβερνητικού έργου.

ΜΟΛΙΣ ΕΝΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ μετά την ανάληψη της εξουσίας οι πιο σκληρές μάχες στο ΠΑΣΟΚ δίνονται πλέον...

Το ΔΝΤ λύνει το.. κυκλοφοριακό

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι... ωφελεί την κυκλοφορία στο Λεκανοπέδιο. Οι απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα και τον ΦΠΑ έφεραν μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου έως και 7%, βελτιώνοντας τη μέση ταχύτητα κίνησης των οχημάτων έως και 20%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009. Βεβαίως δεν λείπουν τα μποτιλιαρίσματα, που αναμένεται να αυξηθούν από αύριο, καθώς ανοίγουν τα σχολεία και έχει αποδειχθεί ότι η σχολική διαδικασία επιβαρύνει την κυκλοφορία κατά 5-7% και μάλιστα κατά την πρωινή αιχμή. Τα πρώτα σημάδια της κυκλοφοριακής ανάσας...

Τι αλλάζει στα μισθολόγια στο Δημόσιο

Θερμό αναμένεται να είναι το φθινόπωρο για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δεκάδες επιδόματα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο ενιαίο πλαίσιο μισθοδοσίας και να εξοικονομηθεί έως και ένα δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Από 1ης Νοεμβρίου η καταβολή των μισθών θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς θα έχει διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο. Εκτός, όμως, από τις αμοιβές, ένα ακόμα ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτό των υποχρεωτικών μετατάξεων. Οι αλλαγές που...