Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 02, 2011

Μήνυμα της Χαράς Νικοπούλου στον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής

 Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου

Επικοινωνήσαμε με την κ. Νικοπούλου αμέσως μετά την βράβευσή της που είναι μια μεγάλη δικαίωση. Ήταν η Χαρά που πάντα ξέρουμε, ευθύς χαρακτήρας και ατόφιος, που παραμένει εκπαιδευτικός προσηλωμένη στις ελληνικές αξίες, που πατά στην γη, δεν ουρανοβατεί και κυρίως δεν φλερτάρει πολιτικά. Ήταν ικανοποιημένη γιατί αυτό που την χαρακτήριζε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια που υπηρέτησε στο πομακοχώρι του Έβρου, η αγωνία της να αποκτήσουν ελληνική παιδεία και πολιτισμό τα παιδιά του δημοτικού περνώντας από καθημερινές τρικλοποδιές και συμπληγάδες αναγνωρίστηκαν και ήρθε η ηθική ικανοποίηση. Στο πλευρό της ο σύζυγός της Ηλίας Ελευθεριάδης, αθόρυβος και ουσιαστικός υποστηρικτής της.

- Μιλήστε μας για...

Νέο γαϊτανάκι διαρροών από αύριο για τις εσωκομματικές αλλαγές της ΝΔ.

ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ο Γκιουλέκας θέλει να γίνει ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ...
(Τον Σαμαρά τον ρώτησε;)

Από αύριο αρχίζουν οι διαρροές για πιθανή αξιοποίηση του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα στη θέση του εκπρόσωπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας εφόσον ο Παναγιωτόπουλος ασχοληθεί αποκλειστικά με τους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Άμυνας σαν τομεάρχης.

Βέβααι όλα τα παραπάνω δεν...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΡΩΣΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ VDV ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Δεν ακούσαμε κανέναν από αυτούς που νοιάζονται για τα πετρέλαια του Αιγαίου να μας μιλά για τη φυσική δεξαμενή του Πρίνου στην Καβάλα.
Τώρα που το πετρέλαιο έχει σχεδόν αντληθεί όλο και η σύμβαση της κοινοπραξίας άντλησης λήγει σε λίγο, το ελληνικό δημόσιο μπορεί να χρησιμοποιήσει την φυσική υπόγεια δεξαμενή κάτω από τον βυθό, για την αποθήκευση φυσικού αερίου δικού του ή για λογαριασμό των Ρώσων.
Η Ρωσία έχει άμεση ανάγκη μία τέτοια δεξαμενή, για την περίπτωση που η Ουκρανία ξανακόψει την ροή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Αυτού του είδους οι....

Χάρρυ Κλυνν: «Η συμμορία Παπανδρέου χειρότερη από τους Τούρκους!»

Ο Χάρρυ Κλυνν δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει προκαλεί… σεισμικές δονήσεις. Μιλώντας αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης κάνει λόγο για εξευτελιστική σκλαβιά στην οποία έχει οδηγήσει το λαό η συμμορία – όπως την αποκαλεί - του Γιώργου Παπανδρέου και καλεί τους Έλληνες σε κοινωνικές εξεγέρσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο. Αίσθηση προκαλούν και οι απόψεις του για τον Αντώνη Σαμαρά, τα κόμματα της αριστεράς, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Πώς βλέπετε τα φετινά Χριστούγεννα;
Είναι τα πιο....

Ποια είναι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο

Μια απόπειρα κατανόησης και συνολικής προσέγγισης των ζητημάτων που αφορούν την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας
  Του Γεωργιου Σαββαϊδη*

Οι γραμμές αυτές γράφονται σε μία προσπάθεια επεξήγησης και καλύτερης κατανόησης ορισμένων κανόνων του ισχύοντος Δικαίου της Θαλάσσης αφενός και της ανάγκης συνολικής προσέγγισης των ζητημάτων που αφορούν την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ελλάδος αφετέρου.
Η προσπέλαση των ζητημάτων αυτών δεν είναι ευχερής διότι...

Τουρκική επέλαση στα Βαλκάνια

Ευθαρσής όσο λίγοι συνάδελφοί του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου ποτέ δεν έκρυψε ούτε προσπάθησε να συγκαλύψει το επεκτατικό του όραμα. Hδη από το 2001, πολύ καιρό προτού γίνει υπουργός Εξωτερικών, ο Τούρκος ακαδημαϊκός, ο επονομαζόμενος και «μέντορας του Ερντογάν», ανέλυε με σαφήνεια από τις σελίδες του βιβλίου «Στρατηγικό βάθος: Η Διεθνής Θέση της Τουρκίας» το νεο-οθωμανικό δόγμα βάσει του οποίου η Αγκυρα πρόκειται να εξαπλωθεί στον κόσμο οικοδομώντας πολιτικοοικονομικούς δεσμούς, αποκτώντας πολιτιστικά ερείσματα και διεκδικώντας τον ρόλο του ρυθμιστή των περιφερειακών αλλά και παγκόσμιων εξελίξεων.

Πίσω στο παρόν, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη κυκλοφορία του εν λόγω συγγράμματος, η θεωρία έχει αρχίσει να γίνεται πράξη τόσο προς Δυσμάς (Βαλκάνια) όσο και προς Ανατολάς (Συρία, Ιράν κ.ά.) με ταχείς ρυθμούς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Βαλκανίων, όπου η Τουρκία, η 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, «έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να αυξήσει την οικονομική και πολιτική επιρροή της» και να παρουσιαστεί ως «εγγυητής της σταθερότητας» στην περιοχή.

4,5 δισ. δολάρια
Ενδεικτικά, σύμφωνα με....

Πεταλωτής:"Ήρθα στο Uludağ'da, επειδή είναι ένα πολύ καλό χιονοδρομικό κέντρο"

Λέμε εμείς τώρα..
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλά χιονοδρομικά κέντρα;;
Διαβάστε το σχετικό άρθρο.
"Στην Προύσα πέρασε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ο Γιώργος Πεταλωτής"
Ο Πεταλωτής ευχήθηκε η νέα χρονιά να αναδείξει πολύ περισσότερα κοινά σημεία μας και να είναι πολύ λιγότερα εκείνα που μας χωρίζουν
Στα χιονισμένα βουνά της Προύσας πέρασε τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μαζί με την οικογένειά του.
Ο κ. Πεταλωτής έφθασε στο...

Ιράν: Κατάρριψη δύο δυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε πως κατέρριψε δύο δυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν δύο «δυτικά κατασκοπευτικά» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Κόλπο, ανακοινώθηκε από την διοίκηση του επίλεκτου αυτού σώματος του ιρανικού στρατού, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars. «Πολλά κατασκοπευτικά και υψηλής τεχνολογίας αεροσκάφη των εχθρών μας έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις μας. Επίσης καταρρίψαμε και ....

Ο νέος «εμφύλιος» της Ελλάδας δεν θα είναι μεταξύ κομουνιστών και δεξιών...


Επειδή τελευταία όλοι τα βάζουν με όλους.
Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο του Taxalia ένα χρόνο πριν…

Σήμερα έχουμε να προσθέσουμε το εξής απλό!

1. Προς στους ιδιωτικούς υπαλλήλους…

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο αρθρογράφος της χρονιάς

O Φαήλος με την αρθρογραφία του στο antinews.gr, απέδειξε για μια ακόμη φορά την δυναμική του διαδικτύου, την επιρροή που έχει στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων και τον κομβικό ρόλο του στο μέλλον της δημοσιογραφίας.
Όσοι έχουν εργαστεί σε εφημερίδες γνωρίζουν πόσα χρόνια χρειάζεται να περάσουν για να τους επιτρέψουν οι συμπλεγματικοί εκδότες-διευθυντές  τους συντάκτες, να αρθρογραφούν με στήλες άποψης.
Ακόμη και σήμερα τα...

O Τέρενς Κουίκ για τους χημικούς αεροψεκασμους.

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΜΜΕ.

Η Πακιστανική Πρωτοχρονιά του Καμίνη..

Δείτε τη εδώ:

Aλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Γράφοντας, πίνοντας, ψέλνοντας!

Οσο ζούσε ήταν η προσωποποίηση του... «loser». Μεγαλωμένος σαν ξεπεσμένο αρχοντόπουλο, χωρίς παρέες, και παθιασμένος με τα γράμματα από μικρός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στην Αθήνα σε απόσταση ασφαλείας από τους «κουλτουριάρηδες» της εποχής, πλημμυρισμένος από νοσταλγία για το νησί του, τη Σκιάθο. Στον αιώνα που μεσολάβησε όμως από τον θάνατό του, στις 3 Ιανουαρίου του 1911, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εκτιμήθηκε και μυθοποιήθηκε όσο ελάχιστοι ομότεχνοί του. Γιατί;
Με τι κριτήρια τού αποδίδονται σήμερα μεταφράσεις όπως του «Δράκουλα», που είχαν δημοσιευτεί χωρίς την υπογραφή του; Πόσο θεμιτό είναι να ...

Ο Μπουτάρης καταρργεί τη σημαία με τον Μέγα Αλέξανδρο και κάνει την Θεσσαλονική "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων"

ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ στο μικρό γραφείο «104Α» του νεόδμητου δημαρχείου της πόλης, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στέκει ανάμεσα σε ένα βουνό από φακέλους και καπνίζει. Από το δεξί του χέρι ξεπροβάλλει
το διάσημο τατουάζ του, ενώ στο αφτί του διακρίνεται το σκουλαρίκι που έβαλε όταν γεννήθηκε η εγγονή του. Αεικίνητος αλλά χαλαρός, ζητεί ταπεινά συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση και κερνάει κουραμπιέδες. Είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, διότι μόλις είχε....

Τι θα μαγειρέψουν στο Ερζερούμ Γιώργος και Ερντογάν;




Τραγικό λάθος η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, θα ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για άλλες διεκδικήσεις, προειδοποιεί ο Βασ. Μαρκεζίνης με επιστολή - καταπέλτη

Οι εκτιμήσεις, οι φόβοι ότι οδεύουμε προς μια «νέα Μαδρίτη» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολλαπλασιάζονται, καθώς μάλιστα πλησιάζει και η ημερομηνία της νέας επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία, τις επόμενες ημέρες!

Σύμφωνα με ορισμένες έγκυρες πληροφορίες, κατά την...

Νέο ανιστόρητο παραλήρημα Τούρκου για τα Σκόπια.. Δρούτσα φωνάζουμε δυνατά; Μήπως σε ξυπνήσαμε;

Συμφωνία με στρατιωτικό αλλά και οικονομικό περιεχόμενο υπεγράφη την εβδομάδα που πέρασε μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτή, η Τουρκία θα χορηγήσει στρατιωτικό υλικό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στα Σκόπια. Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν στα Σκόπια, όπου και υπέγραψαν τη συμφωνία και προχώρησαν σε δηλώσεις με σαφή υπονοούμενα κατά της χώρας μας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναγνώρισε ιστορία... χιλίων ετών στα Σκόπια καθώς δήλωσε:

"Η Τουρκία δεν είναι μόνο η....

Ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απηύθυνε στην Πνύκα, τον πιο κάτω λόγο προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας:

Παιδιά μου!

Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να.....