Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 11, 2011

Μείζον ζήτημα απο τις αποκαλύψεις Wikileaks για τις στενές σχέσεις Χρυσοχοϊδη – ΗΠΑ

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει με την αποκάλυψη του Wikileaks για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να έδινε στους Αμερικανούς συστηματικά πληροφορίες για την δομή και λειτουργία του σώματος αλλά και τη συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας!
Ο ίδιος ο...

ΑΥΡΙΟ βγάζουν σε πλειστηριασμό την οικία, στην οποία άφησε την τελευταία πνοή του ο Κωστής Παλαμάς!

Τιμή εκκινήσεως του ξεπουλήματος της Ελληνικής Ιστορίας το ποσόν του 1.066.000 ευρώ.


Η κατάντια αυτής της πατρίδας ξεφτιλίζει ακόμα και τις πιο σημαντικές μορφές της τέχνης στο σάπιο παρόν που ζούμε. Ο Κωστής Παλαμάς, ο εθνικός αυτός ποιητής μιας πατρίδας που ταπεινώθηκε, υπέφερε και ξεπουλήθηκε, αποτελεί για όλους εμάς μια ελπίδα αφύπνισης. Τα ποιήματά του είναι επικίνδυνα για τις εποχές που ζούμε και το σπίτι που έζησε τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής του και μέσα στο οποίο έγραψε πραγματικούς παιάνες τόσο λίγο ενδιαφέρει το κράτος που θα το βγάλει σε λίγες μέρες από τώρα στο σφυρί. Λίγα λόγια με ουσία… 


Όσα σπίτια κι αν γκρεμίσουν ή πουλήσουν, όσες προτομές κι αν βανδαλίσουν, όση προπαγάνδα και εάν κάνουν δε ξεχνάμε ούτε τον Κωστή Παλαμά ούτε και κανέναν άλλον εθνικό ποιητή και λογοτέχνη που μας έχουν χαρίσει τόσο απλόχερα τη μοναδική τέχνη τους. Για τον Κωστή Παλαμά λοιπόν, μα πιο πολύ για εμάς. Ας θυμηθούμε 3 ποιήματά του που τόσο πολύ μας αγγίζουν και μας εκφράζουν.

Ὤ! Πόλη!
Ὤ! Πόλη! Ἐσὺ τοῦ πράσινου διθάλασσο ὅραμα,
Πατρίδα τῆς Πατρίδας μου, οἱ Σουλτάνοι
Σὲ ντρόπιασαν, ἐμάρανέ σε ὁ Ξεπεσμός.
Ὅμως ὁ Ἀθάνατος Ἀϊτὸς δὲ σὲ ξεχνάει.

Ἀπὸ Βοριᾶ, ἀπὸ Δύση κι ἀπ᾿ Ἀνατολή,
Ἀράδα κράδα δοξαστὴς ρηγάδων τροπαιοφόρων,
Γυρνάει τὶς νύχτες πρὸς ἐσὲ νὰ στάξει δάκρυα πύρινα.
Ἀπάνου ἀπ᾿ τοὺς τάφους τῶν Αὐτοκρατόρων.


MEGA-λη ντροπή της δημοσιογραφίας

Το ότι «Δήμαρχος θα περάσει τη νύχτα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής» είναι είδηση! Για ποιους; Μα για τους δημοσιογράφους! Όποιος δημοσιογράφος άκουγε την παραπάνω είδηση θα ρωτούσε «ποιος δήμαρχος και γιατί».

Όλοι εκτός από τους δημοσιογράφους του Mega. Με ποιο κριτήριο δεν παίξατε την σύλληψη του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέστου κ. Παναγιωτόπουλε; Με ποιο κριτήριο δεχθήκατε να παρουσιάσετε δελτίο κ. Τρέμη χωρίς να αναφερθείτε στην είδηση αυτή; Και με ποιο κριτήριο κύριοι στα «παράθυρα» του Mega-λου δελτίου ειδήσεων δεχθήκατε να κάνετε σχολιασμό;

Εμείς δεν αναρωτιόμαστε… Εμείς ξέρουμε! Ο απλός κόσμος ρωτάει… Αλλά, δυστυχώς, δεν πρόκειται να του πείτε. Γιατί, εσείς εκεί κάνετε την δική σας δημοσιογραφία και την κάνετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεχίσουν να σας πετούν… τα κανναβούρια με τους τόνους…

πηγή

Χωρίς Ιστορία και Θρησκευτικά το Νέο Λύκειο του υπουργείου Παιδείας . Ο αφελληνισμός συνεχίζεται

Μαθήματα επιλογής τα Θρησκευτικά, αλλά και η Ιστορία, στο Λύκειο, μεγαλύτερη έμφαση στα επιλεγόμενα μαθήματα στις δυο τελευταίες τάξεις, μείωση των γνωστικών αντικειμένων, αλλά και αύξηση των διδακτικών ωρών, προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τη δομή και τη μορφή του Νέου Λυκείου.

Μάθημα επιλογής κι όχι υποχρεωτικό στο εξής η Ιστορία στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Παιδείας. Η Ιστορία, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα εντάσσεται σε ομάδα μαθημάτων με τον τίτλο....

Για τα καραγκιοζιλίκια ΓΑΠ που θέλει να μαζέψει 1 εκ υπογραφές για την έκδοση Ευρωομολόγου

Τη σκυτάλη της κοροϊδίας των εργαζομένων στη χώρα μας πήρε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με δημαγωγικές δηλώσεις ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει την «πρωτοβουλία πολιτών» της ΕΕ για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της δημιουργίας «ευρωομολόγου».

Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου (ΣΣ. Όπως υποψιάζεστε το....

Ποιός θέλει να διχοτομήσει την Γαύδο?

Από www.adena.gr

Πριν μερικά χρόνια, μόνο μερικοί "διαβασμένοι" Αρχαιολόγοι γνώριζαν ότι, η Γαύδος είναι το νησί που έχει ταυτιστεί με την Ωγυγία, όπου η Καλυψώ κρατούσε τον Οδυσσέα αιχμάλωτο. Ίσως και μερικοί εν ζωή παλιοί Αριστεροί, γιατί στη δεκαετία του 1930 το νησί υπήρξε τόπος εξορίας για τους κομμουνιστές. Περισσότεροι από 250 άνθρωποι εξορίστηκαν στη Γαύδο, συμπεριλαμβανομένων και...

Κεφαλογιάννης: "Εχθρός της ΝΔ η Ντόρα"

"Σφίξαν οι κώλοι" στο 'σπιτικό' των Κεφαλογιάννηδων και βγήκε ο μπαμπάς να καθαρίσει...

Ξεκίνησε, σε ραδιοφωνική εκπομπή, και έβριζε τη Ντόρα.
"Είναι εχθρός της ΝΔ. Δεν έχει ανάγκη η ΝΔ από ανοίγματα προς τη μεριά της"
"Είπε θα είναι στρατιώτης και λυποτάκτησε"

Καλά μπαρμπα - Γιαννη μην φωνάζεις πολύ και πάθεις κανένα εγκεφαλικό.
Θες μήπως να σου θυμίσουμε ποιόν υποστήριξες στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ τον περασμένο Νοέμβρη;

Να σου πούμε επίσης τι...

Τα καρντάσια ειρωνεύονται τον "τουρκοφάγο" GIORGO

Καταντήσαμε να μας ειρωνεύονται οι τούρκοι για την εθελούσια υποδούλωση της Πατρίδας μας στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Μιλώντας σε συνέδριο στην Προύσα ο Φαρούκ Τσελίκ, ο οποίος είναι αρμόδιος «των υποθέσεων των τουρκικών μειονοτήτων που ζουν σε γειτονικές χώρες» και έχει «αλωνίσει» την Θράκη μας είπε: “Αυτοί οι οποίοι...

Νέες αποκαλύψεις Χαρδαβέλλα για τον ορυκτό πλούτου της Ελλάδας

Βγήκε και το 'ζόμπι' να πει την απόψή του...

Αναμφίβολα ο ανασχηματισμός της ΝΔ που ανακοίνωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς 'τάραξε τα νερά' σε εσωκομματικό αλλά και δημόσιο επίπεδο.

Σήμερα λοιπόν, εμφανίστηκε ο Βαρβιτσιώτης, ο πρεσβύτερος, που πρόσφατα εκδιώχτηκε από το Ινστιτούτο Καραμανλή, για να πει και αυτό την 'εξυπνάδα' του.

"Πως θα λειτουργήσει ένα τόσο μεγάλο σχήμα"
"Με ποιό τρόπο θα συντονιστούν οι τομεάρχες με την κεντρική ηγεσία;"

"Η ΝΔ πρέπει να κάνει ανοίγματα προς όλους τους χώρους. Να γίνει πολυσυλλεκτικό κόμμα"

Τώρα αν ο Βαρβιτσιώτης κατάλαβε από τον ανασχηματισμό ότι η ΝΔ περιχαρακώνεται εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε πολλά.
Όταν για πρώτη φορά τα κατεστημένα ΜΜΕ λένε...

Καμαρώστε τα "Καρντάσια μας .."

Δείτε τι δημοσιεύει σήμερα το ΤRT.
Διαβάστε την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων :
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, δέκα ελληνικά αλιευτικά, υπό τη συνοδεία δύο ταχύπλοων σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα της Τουρκίας στην περιοχή των βραχονησίδων Kardak μεταξύ 6:45 και 17:30.
Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τις παραβιάσεις.

Άκουσον-άκουσον 10 ΕΛΛΗΝΙΚΑ αλιευτικά λέει, παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας...
Που όμως ;;
Κοντά στα....

Την έκναε πάλι την....χειρονομία του ο Λιάγκας. Βίντεο

Η κυβερνητική κρίση του Ιουλίου του 1965 και η παρακρατική οργάνωση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε το καλοκαίρι του 1965, αφορούσε σε μεγάλο βαθμό την διαφωνία του Βασιλιά Κωνσταντίνου με τον Γεώργιο Παπανδρέου για τον χειρισμό των ανακρίσεων της υπόθεσης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. («Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα, Ιδανικά, Δημοκρατίαν, Αξιοκρατίαν»). Συγκεκριμένα υπήρχαν στοιχεία που συνέδεαν τον τότε νεοεμφανισθέντα αλλά ανερχόμενου βουλευτή Ανδρέα Παπανδρέου με την συγκεκριμένη οργάνωση. Ο τότε υπουργός Εθνικής Αμύνης Πέτρος Γαρουφαλιάς, πρόσωπο που απολάμβανε της απόλυτης εμπιστοσύνης του Στέμματος, μετά την έκθεση Γρίβα και το αποτέλεσμα της ανάκρισης του Σίμου, είχε διατάξει την συνέχιση των ανακρίσεων και την παραπομπή της σε στρατοδικείο, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου τον εξανάγκασε σε παραίτηση ενημερώνοντας τον Βασιλιά ότι σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ο ίδιος. Αφορμή για την απόπομπή του Γαρουφαλιά ήταν και η άρνηση του στην διαταγή του Παπανδρέου να αρχίσουν οι ανακρίσεις για την εφαρμογή του σχεδίου "Περικλής" στις εκλογές του 1961, κάτι που προφανώς ήθελε να χρησιμοποιήσει ο Παπανδρέου ως αντιπερισπασμο στην υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α, καθώς από εκείνες τις εκλογές είχαν περάσει τέσσερα χρόνια.


Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος αρχικώς προσπάθησε να....

Η ΕΛΛΑΣ ΣΩΘΗΚΕ !!!

Όθων Ιακωβίδης

Από χθές, όλα τα δελτία ειδήσεων αφιέρωσαν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους και τις σελίδες τους, και θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες ακόμη εντονώτερα, στην μεγάλη είδηση: Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, αναδιοργανώνεται !!!!
Αυτή είναι η απάντηση της ΝΔ στα αδιέξοδα της Ελληνικής κοινωνίας ! Αυτό είναι που περιμένει με κομμένη την ανάσα ο Έλληνας πολίτης ! Αυτό είναι που θα σώσει την Ελλάδα !!!

Αν ο κ. ΑΛΦΑ, θα φύγει από την κομματική θέση που κατείχε ως σήμερα και θα αναλάβει τη θέση του κ. ΒΗΤΑ, ο οποίος προάγεται εις βάρος του κ. ΓΑΜΜΑ, που θα αναλάβει τη θέση του αναβαθμισμένου κ. ΔΕΛΤΑ, κ.ο.κ.

Ο συνολικός χρόνος που διατέθηκε στην είδηση της αλλαξοκαρεκλιάς του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ, από το σύνολο των καναλιών, ήταν 3ώρες και 37 πρώτα λεπτά, την στιγμή που...

Ο λόγος του Σεφέρη...αντίβαρο στην αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας από την Διαμαντοπούλου - Bilderberg

«Είμαστε ένας λαός, με παλικαρίσια ψυχή, που κράτησε τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών και άδειων λόγων. Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει να μας κάνει τρόφιμους ενός οικουμενικού πανδοχείου, θα την απαρνηθούμε άραγε αυτή τη μνήμη;
Θα το παραδεχτούμε τάχα να γίνουμε απόκληροι; Δε γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το....

Αλβανικά μυστήρια...

Ενα από τα πολλά ανεξήγητα της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας είναι και το ισοζύγιο των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Ειδικότερα από τη μονομερή άρση του εμπολέμου και έπειτα οι σχέσεις των δύο χωρών θυμίζουν την ιστορία του Δαυίδ και του Γολιάθ σε ανεστραμμένα είδωλα.
 Η Ελλάδα, προτάσσοντας, υποτίθεται, την προστασία των Βορειοηπειρωτών, αφέθηκε να τρώει καρπαζιές από τις εκάστοτε ρακένδυτες αλβανικές κυβερνήσεις, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί βρέθηκαν να σιτίζονται σε ελληνικό έδαφος, χωρίς η παραμονή τους ποτέ να αποτελέσει, έστω και υπαινικτικά, διαπραγματευτικό χαρτί.
 Η μειονότητα, αντιθέτως, χάριν της οποίας δήθεν καλοπιάναμε τους γείτονες, ξεριζώθηκε. Μεγάλο τμήμα της μεταφέρθηκε....

Τι γυρεύει η Μέρκελ στην Κύπρο;

του Γ. Δελαστίκ


Ιστορική ημέρα για την Κύπρο η σημερινή. Για πρώτη φορά στα πενήντα χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Γερμανός καγκελάριος επισκέπτεται το νησί. Πρόκειται αναντίρρητα για μεγάλη πολιτική επιτυχία του Κύπριου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Οτιδήποτε κι αν πει η Μέρκελ στη Λευκωσία, οτιδήποτε κι αν ζητήσει ή οποιαδήποτε πίεση κι αν ασκήσει -πράγμα που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν θεωρείται πιθανό- επί της κυπριακής κυβέρνησης, το πολιτικό και διπλωματικό κέρδος για την Κύπρο είναι αδιαφιλονίκητο. Καμία διαφωνία επί....

Οι παπαγάλοι ξαναχτυπούν…στόχος ο Καμμένος! (το παρασκήνιο μιας ανακοίνωσης που δεν έγινε ποτέ…)

Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε ανακρίβειες και κωμικά σενάρια. Κάποιοι βλέπετε, είναι επαγγελματίες παραμυθατζήδες.
Επειδή όμως ο Πάνος είναι από τις ελάχιστες παρουσίες στο κοινοβούλιο που τιμούν την ψήφο που έλαβαν, έτσι για την ιστορία να πούμε πως ο Σαμαράς τηλεφώνησε χθες το πρωΐ (πριν τις ανακοινώσεις εννοείται) στον Καμμένο και συζήτησαν αρκετή ώρα. Το τι είπαν, ας το ανακοινώσουν αυτοί επίσημα.
Να τέθηκε όρος από τον Σαμαρά περί...

Πανστρατιά εν όψει... εκλογών

Πανστρατιά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τον μηχανισμό του κόμματος κήρυξε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προχωρώντας στον πρώτο, επί των ημερών του, γαλάζιο ανασχηματισμό. Στο νέο σχήμα συμμετέχει σχεδόν το «όλον» της Νέας Δημοκρατίας, αφού 70 από τα 86 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατέχουν πλέον θέσεις ευθύνης, είτε στους τομείς είτε στις γραμματείες του κόμματος.
Δημιουργώντας αυτό το πολυπληθές σχήμα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί αφενός την...

Το πραγματικό στοίχημα για τη Ν.Δ.

OΙ ΑΛΛΑΓΕΣ που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στην οργανωτική δομή του κόμματος μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για την ενίσχυση των δεσμών της Ν.Δ. με την κοινωνία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας αλλά....

Οι καραγκιόζηδες του Διαδικτύου έχουν "όνομα"

Διαβάστε διθυραμβικό 'τίτλο' οι μ@λ@κες από το parapolitika.gr.

"Πλήρης επιβεβαίωση για την Ελίζα Βόζενμπέργκ"
"Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει"

Τι πρώτοι βρε καραγκιόζηδες, τσαρλατάνοι του διαδικτύου;
Το δημοσίευμά σας έγινε τα Χριστούγεννα...
Όπως αντίστοιχα και του άλλου 'αποκαλυπτικού' Παπαρογιάννη στο fimotro που το δημοσίευσε στις 26 του προηγούμενου μήνα βάζοντας και τίτλο "Μόνο στο FIMOTRO".(δείτε στο τέλος της ανάρτησης)

Για να δούμε λοιπόν:
Πότε αποκαλύπταμε εμείς την είδηση;
Στις 17 Δεκεμβρίου.
Μια εβδομάδα και πλέον, πριν από τους 'πρώτους'.

Επειδή λοιπόν έχουμε βαρεθεί με κάτι υποκείμενα σαν εσάς που...