Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

Αποκάλυψη για το "Μακεδονικό" από τα έγγραφα του Wikileaks !!!

 16 Σεπτεμβρίου 2009, 20 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ο Βοηθός ΥΠΕΞ Philip Gordon συναντάται στο Παρίσι με "policy makers" μεταξύ αυτών και ο Jean-David Levitt , αντιπρόσωπος του (...φίλου του Καραμανλή) Σαρκοζί.
Ο Levvit λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Δείτε το απόρρητο έγγραφο, χωρίς κανένα σχόλιο.
Αγγλικά ξέρετε. Δείτε το (υπενθυμίζουμε ότι ο Leviit είναι έμπιστος του Σαρκοζί κι ο Σαρκοζί, φίλος του Καραμανλή, κι ότι είμαστε ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές του 2009):

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ-ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

''Οι ίδιες δυνάμεις που ήθελαν το σχέδιο Ανάν,υποστηρίζουν τώρα και το μνημόνιο΄΄ είπε χτες σε μια αποστροφή του λόγου του ο Σαμαράς.Αν και εννούσε τη Ντορούλα,ουσιαστικά είπε την αλήθεια και για όποιον δεν θυμάται το σχέδιο Ανάν και κυρίως τις επιπτώσεις ας του ανοίξουμε λίγο τα κοιμισμένα ματάκια.
Ποιοί ήταν αυτοί που λυσσαλέα αντιστάθηκαν στο σχέδιο Ανάν;Χριστόδουλος και Τάσσος Παπαδόπουλος.
Ποιός αντιστάθηκε ήπια ακολουθώντας τη θέληση του Κυπριακού λαού;Καραμανλής.
Ποιοί ήταν υπέρμαχοι του σχεδίου Α(υ)νάν;Παπανδρέου και Ντόρα.
Ας δούμε την εξέλιξη τους.
Παπανδρέου:

Wikileaks-Έγγραφα για την Αλβανία-Ο ρόλος της Ελλάδας στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα

Συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας

Στα έγγραφα της Wikileaks αποκαλύπτονται συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Τιράνων και Αθήνας και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα.

Στα έγγραφα της Wikileaks η οποία αναμένεται να δημοσιευθούν σύντομα συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία με θέμα το παρασκήνιο των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας. Η είδηση αναφέρεται από πηγές του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει τον...

Ο εκμουσουλμανισμός της Ευρώπης


Ἔρευνες ἀποδεικνύουν ὅτι, γιά νά ἐπιζήσει ἕνας πολιτισμός, ὁ δείκτης τοῦ ἀριθμοῦ τῶν γεννήσεων γιά κάθε οἰκογένεια πρέπει νά εἶναι 2,11 παιδιά γιά τουλάχιστον 25 χρόνια. Ὅσο μειώνεται ὁ ἀριθμός τῶν γεννήσεων, πλησιάζει καί τό τέλος τοῦ ἀντίστοιχου πολιτισμοῦ.
Στήν Εὐρώπη ὁ δείκτης τοῦ ἀριθμοῦ τῶν γεννήσεων διαμορφώνεται ὡς ἑξῆς: Γαλλία 1,8· Μ. Βρετανία 1,6· Ἑλλάδα 1,3· Γερμανία 1,3· Ἰταλία 1,2· Ἰσπανία 1,1. Σέ ὁλόκληρη τήν Ε.Ε. (31 χῶρες) 1,38.
Παρ’ ὅλα αὐτά ὁ πληθυσμός τῆς γηραιᾶς ἠπείρου δέν μειώνεται, λόγῳ τῆς...

Το Cdrsee και ο Μπουτάρης

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε ο Γ. Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ότι αυτή ήταν πολλή αρνητική εξέλιξη για την πόλη. Έχει βαλθεί ο Μπουτάρης κάθε μέρα που περνά να μας επιβεβαιώνει.Το χθεσινό του κατόρθωμα ήταν να παρεβρεθεί και να μιλήσει  σε εκδήλωση του CDRSEE που είχε αντικείμενο τα βοηθητικά σχολικά εγχειρίδια που έχει εκδόσει να διανεμηθούν στους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης. Εκτός από τον Μπουτάρη μίλησαν οι Χ.Κουλούρη,  Κ. Καρράς (της περιώνυμης λέσχης), Ν.Ευθυμιάδης (βιομήχανος που στήριξε τον Μπουτάρη). 

Ακολουθεί το σημερινό δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ». 
Πολύπλευρη και σφαιρική διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας και μέσα από τις ιστορίες των «γειτόνων» μπορεί να συμβάλει στην....

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΜΠΟΥΤΑΡΗ:"ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"!

Δε θα βάλει και τη γάτα του να κλαίει ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν καταφέρει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής! Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη ότι «μπορεί και να ασθενήσει την ημέρα της ορκωμοσίας», ο κ. Μπουτάρης είπε:

«Ε, ας ασθενήσει. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την ιστορία. Η εκκλησία είναι σημαντικός θεσμός και δεν μου αρέσει όταν άνθρωποι τη μεταχειρίζονται για προσωπικούς λόγους. Με τον μητροπολίτη θα συνεργαστούμε μόνο σε κοινά θέματα, όπως ζητήματα φιλανθρωπίας». Ερωτηθείς, πάντως, για το...

Η Ντόρα ρακοσυλλέκτρια

Από τη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι γραβάτες Hermes είναι πολύ φλώρικες για τα γούστα μας

http://www.antinews.gr/?p=73467#more-73467


Δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν επειδή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι φίλοι μας από αμνημονεύτων χρόνων και τιμούν το antinews με την αρθρογραφία τους – ιδιαίτερα σε όσους και όσες ξεκίνησαν απο το Γραφείο Τύπου της Ντόρας, συνέχισαν με το Γραφείο Τύπου του Καραμανλή και παριστάνουν τώρα τους αντικειμενικούς και αδέσμευτους δημοσιογράφους.
Ούτε φυσικά θα δώσουμε λογαριασμό στα καθημερινά «έγκυρα» όργανα της Νέας Τάξης και της Αγίας Οικογένειας – η οποία, κατά τα άλλα, τα έσερνε στα δικαστήρια παλαιότερα.
Και φυσικά δεν απαντάμε, ούτε ασχολούμεθα, με...

Θερμοί συμπαραστάτες του σφαγέως του Ελληνισμού Κεμάλ οι μπολσεβίκοι

Κόκκινη χούντα υπάρχει στα ΜΜΕ αυτής της χώρας, καθώς και στον χώρο της παιδείας και του λεγόμενου πολιτισμού. Έτσι, λοιπόν, όποιος τολμήσει να πει λέξη κατά των κομμουνιστών και επί του προκειμένου αναφερόμαστε στις επίσημες ενέργειες της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος είναι αυτόματα ένας εχθρός του λαού. Όμως, υπάρχουν τα ντοκουμέντα και η Ιστορία. Όπως αυτό που έγραψε ο «Ριζοσπάστης» στα 1935: Ριζοσπάστης 12 Ιουλίου 1935 σελίδα 1 σε άρθρο που είχε τον τίτλο «Μια Επιφύλαξη: «Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικώτατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν...

Το ΒΙΝΤΕΟ που σόκαρε τη Ντόρα

Στο φως οι μυστικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας Τουρκίας – «Κλειδί» το Καστελόριζο

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ

Απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο» αποκαλύπτει τις τουρκικές απαιτήσεις για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και Καστελόριζο - Οι ελληνικές θέσεις και τα σοβαρά λάθη της Αθήνας
Ο χάρτης που επισυνάπτεται (φωτό) στο απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών απεικονίζει τα «σύνορα» των ΑΟΖ οκτώ χωρών-μελών της Ε.Ε. με «έξοδο» στη Μεσόγειο. Όπως φαίνεται από τις διαχωριστικές γραμμές στον χάρτη, η ελληνική ΑΟΖ, εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα που δίνει στη χώρα το διεθνές δίκαιο, προσθέτει στην επικράτεια ένα σημαντικό γεωγραφικό χώρο, με πολύτιμους φυσικούς πόρους και ενεργειακά κοιτάσματα
Η υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου προσθέτει έναν κρίσιμο γεωγραφικό χώρο στην ελληνική ΑΟΖ

Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απ' ό,τι αναγνωρίζει δημοσίως η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας -Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο (1η Νοεμβρίου) άκρως απόρρητο έγγραφο της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών (ΟΗΕ, διεθνείς οργανισμοί και διασκέψεις), τα κυριότερα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή».

Το έγγραφο με τίτλο «Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο» έχει αποδέκτη... τον Α' γενικό διευθυντή (αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις) κ. Τρύφωνα Παρασκευόπουλο και κοινοποιείται στο γραφείο του υπουργού κ. Δημήτρη Δρούτσα. Συντάχθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν εγερθεί στην πορεία των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών, γεγονός που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βάση και το περιεχόμενο των διμερών διαπραγματεύσεων.

Η πρώτη αποκάλυψη είναι ότι...

Eυθεία αμφισβήτηση ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ στον ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, για τις επιλογές του.

Διαβάσαμε στη σημερινή ΑΠΟΨΗ το ρεπορτάζ με τίτλο «ΦΕΥΓΟΥΝ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ», που αναφέρεται εν πρώτοις στην επιστολή του πρώην αναπλ.γραμμ. της Κ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ Παναγιώτη Αποστόλου με την οποία άνοιξαν ..οι ασκοί του Αιόλου, και στην οποία απέδιδε στον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ελλιπή παρουσία και έργο από την Κ.Ε της οποίας προΐσταται ως γραμματέας.
Στο άρθρο αναφέρονται ως δυσαρεστημένοι και αποστασιοποιημένοι από το κόμμα, τέσσερις πρώην γεν.διευθυντες, οι Σχοινάς, Καρκαλέτσης, Χριστοδουλόπουλος, και Καραποστόλου, καθώς και δυο πρώην γραμματείς της Κ.Ε οι Μιχάλης Βάρδας, και Παναγιώτης Αποστόλου που έστειλε και την επιστολή-κεραυνο.
Σταθήκαμε όμως με πολύ προσοχή στο σημείο όπου αναφέρει πως…

Δημοσκόπηση- κόλαφος για το κόμμα της Ντόρας

Δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα της Ντόρας.
Μόλις στο 2,4% η δυναμική του.

Το αποτέλεσμα της δημοσκοπικής έρευνας της Rass για το Παρόν της Κυριακής είναι ενδεικτικό για τις προθέσεις των ψηφοφόρων ως προς το πολιτικό εγχείρημα της κόρης του Αποστάτη.

Καμία αποδοχή.

Μόλις 2,4% προτίθενται να το ψηφίσουν και μάλιστα αν αναλογιστούμε, το πόσο νέο είναι γενικά ακόμα, αλλά και της προβολής του από τα ΜΜΕ, το νούμερο αυτό είναι καθαρά πλασματικό και αντηχεί σε μια ουτοπική "τηλεοπτικοπολιτική" πραγματικότητα.

Μόλις παύσει να...

Οι 6 'σωματοφύλακες' της Τρόικας

Στην ομάδα συμμετέχουν οι Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας, Α. Λοβέρδος, Λούκα Κατσέλη και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Οι έξι είναι επικεφαλής στους τομείς όπου υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα και καλούνται να προωθήσουν δύσκολες και αντιδημοφιλείς πολιτικές.

1. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας για αύξηση των εσόδων και περιστολή των δαπανών. Εχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όμως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεσπόζει η πρόβλεψη (επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές αρκετών επιχειρήσεων) ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βρεθεί στο στόχαστρο. Ο υπουργός Οικονομικών οφείλει παράλληλα να πείσει τις τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά.

2. Ο Δ. Ρέππας θα...

Οι τελευτάιες κρίσιμες 100 ημέρες...

Κρίσιμες όχι μόνο για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου από την τρόικα, αλλά και για την παράταση της περιόδου αποπληρωμής του είναι οι επόμενες 100 ημέρες.
Η κυβέρνηση καλείται να καλύψει τον χαμένο χρόνο που μεσολάβησε από την πρώτη αξιολόγηση εφαρμογής του Μνημονίου (τον Αύγουστο) έως τη δεύτερη (τον Νοέμβριο) και να εφαρμόσει συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα μείωσης του ελλείμματος και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Για να το πετύχει αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπη με οργανωμένες συντεχνίες, όπως αυτές των ελλειμματικών ΔΕΚΟ και της ΔΕΗ, με τις οποίες είχε προνομιακές πολιτικές σχέσεις, αλλά και με ισχυρές επαγγελματικές ομάδες, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι κ.ά.
Κι όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον, που διαμορφώνεται από τη βαθιά ύφεση στο εσωτερικό και από τη ραγδαία εξάπλωση της κρίσης χρέους και σε άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με απρόβλεπτες συνέπειες και στη χώρα μας.
Το κύριο βάρος επωμίζονται τα ...

Θα γίνει πόλεμος στην Κορέα;

Υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει νέος πόλεμος στην Κορέα; Το ερώτημα αυτό πλανάται από προχθές σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε όταν το βορειοκορεατικό πυροβολικό έβαλε εναντίον του νοτιοκορεατικού μικρού νησιού Γιεονπγιεόνγκ, προκαλώντας τον θάνατο 4 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 17. Οσο σοβαρό και αν είναι το επεισόδιο -ο ισχυρισμός, πάντως, ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο από την εποχή της λήξης του κορεατικού πολέμου, το 1953, συνιστά αβάσιμη δημοσιογραφική υπερβολή-, η απάντηση είναι κατηγορηματική: αποκλείεται να υπάρξει πόλεμος Βορείου και Νοτίου Κορέας. Στρατιωτικές προκλήσεις εκατέρωθεν σίγουρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα, πόλεμος όμως αποκλείεται να ξεσπάσει, όσες απειλές και αν εκτοξευθούν εκατέρωθεν.
Οι λόγοι είναι σαφείς.  
Πρώτον,

Ρε τους ψεύτες τους Τούρκους....

Δείτε τι γράφει σήμερα η   Today's Zaman  


Μιλάει για ένα μείγμα σιωπηλής εργασίας και διπλωματίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία οδηγεί  πολιτικούς παρατηρητές να πιστεύουν ότι αναμφισβήτητα κάτι συμβαίνει-κινείται,  προς την επίλυση διαφορών πολλών δεκαετιών μεταξύ των δυο χωρών...
Ειδική αναφορά-μνεία κάνει ο συντάκτης του άρθρου, στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ κ. Ελευσινιώτη και στο τι διημείφθη στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του.

Δείτε τι λέει η Zaman για τις συζητήσεις του κ. Ελευσινιώτη

Είπα Ξείπα για τη Λούκα

Από την Καθημερινή

Κηφισός ένα ριπαρό ποτάμι

Αυτό κι αν είναι μαγικό ραβδάκι... Ο Κηφισός σαν τον Μανωλιό αλλάζει και βάζει τα βρώμικα «ρούχα» του αλλιώς. Οι αγωγοί με τα τοξικά απόβλητα που χύνονταν στο ποτάμι σήμερα έχουν ως διά μαγείας εξαφανιστεί. Αλλά το ποτάμι δεν καθάρισε. Ο υγρός οχετός από βιομηχανίες αλλά και κατοικίες κατά μήκος του τελευταίου «ζωντανού» ποταμού του Λεκανοπεδίου αναβλύζει σαν φυσική πηγή εν μέσω της κοίτης του, αφού
πλέον οι αγωγοί έχουν θαφτεί ή καμουφλαριστεί για να μην εντοπίζονται εύκολα. Ετσι ξαφνικά, εκεί που κοιτάζεις τα «ειδυλλιακά», κόκκινα από τη ρύπανση, νερά του Κηφισού, ο υδάτινος καμβάς μπορεί να μαυρίσει ή να πρασινίσει, ανάλογα με το είδος των αποβλήτων που διοχετεύονται εκείνη τη στιγμή. Σε άλλα σημεία η....

Νέα φορομέτρα για τη 'διάσωση' των εσόδων

Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας καταρτίζονται δύο φορολογικά νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία προβλέπουν επιβαρυντικά μέτρα για τους φορολογουμένους και τις επιχειρήσεις μέσω της αύξησης της φορολογίας, καθώς και δραστικά μέτρα για τον περιορισμό διαφθοράς και φοροδιαφυγής. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα ανακοινώσει, (την ερχόμενη εβδομάδα πιθανόν) τις πρώτες αλλαγές που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου και τη συγχώνευση - κατάργηση 100 εφοριών και τελωνείων. Αμέσως μετά θα καταρτισθεί το σχέδιο νόμου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής το οποίο θα βασίζεται στις υποδείξεις της τρόικας, κυρίως όμως του ΔΝΤ. Οσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί τον Ιανουάριο του 2011 θα προβλέπει:
1. αύξηση συντελεστών ΦΠΑ,
2. διαρρυθμίσεις στην....

Πρόταση εξουσίας από τη ΝΔ

Kυρίαρχος στην κεντροδεξιά παράταξη είναι πλέον ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκεντρώνει, αυτή τη στιγμή, όλες τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού το αμέσως προσεχές διάστημα. Μετά το αποτέλεσμα των τοπικών-περιφερειακών εκλογών, στις οποίες η Ν.Δ. κατέγραψε μείωση της ψαλίδας της διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ στις δύο μονάδες, τη διαφαινόμενη πολιτική απομόνωση του κομματικού σχηματισμού της Ντόρας Μπακογιάννη από την εκλογική βάση της Ν.Δ. και τα σημεία συρρίκνωσης των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του χώρου, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. εδραιώνει τον...