Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2010

Τι εόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων;

Ηλιούγεννα – Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων


Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου. Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη. Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του. Οι γυναίκες-ιέρειες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε. Ο Διόνυσος ζει» , ενώ σε επιγραφή αφιερωμένη στον Διόνυσο αναγράφεται:«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το ‘Αλφα και το Ωμέγα».

Αυτή η αρχαία Ελληνική γιορτή, είχε επίσης ταυτιστεί και με την γιορτή του...

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ



Δείτε επίσης τι λένε οι Εβραίοι στην Ισραηλινή τηλεόραση για τον Ιησού και τον Χριστιανισμό...



πηγή

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ - ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ... ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ!

ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ,ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ...

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωση της.

Ολόκληρη η δήλωση της κα Μπακογιάννη:...

ΓΑΠ: Το κατακάθι του ΓΕΝΙΚΟΥ πολιτικού εκφυλισμού.

Γράφει ο Θύμιος  Παπανικολάου

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, όσο προικισμένη και χαρισματική και αν είναι, δεν δημιουργεί ούτε καθορίζει την Ιστορία. Στην καλύτερη περίπτωση εκφράζει και αποτυπώνει το ιστορικό γίγνεσθαι: Βάζει τη σφραγίδα της πάνω στα γεγονότα.
Βεβαίως δεν υποτιμούμε τη σπουδαιότητα του ατομικού στοιχείου μέσα στο μηχανισμό της ιστορικής διαδικασίας, ούτε τη σημασία του τυχαίου μέσα στο ατομικό. Μόνο που η ιστορική προσωπικότητα πρέπει να εξετάζεται, μαζί με όλες τις ιδιομορφίες της, όχι σαν απλό σύνολο ψυχολογικών γνωρισμάτων μα σαν ζωντανή πραγματικότητα, βγαλμένη μέσα από καθορισμένες κοινωνικές συνθήκες και αντιδρώντας σε αυτές.
ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ, συνεπώς, πολιτικό μέγεθος είναι...

Το σώβρακο του Πάγκαλου στους Αρβύλα

Χριστιανοί υπό διωγμόν

Χριστιανοί υπό διωγμόν ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ
Τις μέρες αυτές οι χριστιανοί όλου του κόσμου νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων, μήνυμα αγάπης, γαλήνης, ελπίδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι σε κάποιες περιοχές του κόσμου χριστιανοί υφίστανται διωγμούς και απειλείται η ζωή τους. Στο Ιράκ, η καθημερινή βία, οι πρόσφατες επιθέσεις εις βάρος των χριστιανικών κοινοτήτων, ο βομβαρδισμός του καθεδρικού ναού αποθαρρύνουν τους πιστούς να ασκούν ελεύθερα τα λατρευτικά τους καθήκοντα, να ζήσουν τα Χριστούγεννα. Από το 1,4 εκατομμύριο χριστιανών, μελών μιας...

«Βρήκα τις φίλες του στο Facebook»

Οι δικηγόροι διαζυγίου τρελαίνονται για το Facebook. Η χαλαρή ψηφιακή causerie που μπορεί να μετατραπεί σε επαίσχυντο φλερτ με πολλούς «friends», το posting φωτογραφιών σε λάθος πόζες, σε λάθος μέρη ή με λάθος ανθρώπους, η ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών, τα ακατάλληλα βίντεο στο Υoutube, η «διαρροή» πικάντικων οικονομικών «λεπτομερειών» (π.χ. μια φωτογραφία με το καινούργιο σκάφος ή ένα αθώο tweet με το ενοίκιο) είναι ό,τι πρέπει σε υποθέσεις αντιδικίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων Διαζυγίου αναφέρει ότι το 81% των μελών της έχει συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Στην Ελλάδα του...

ΣΟΚ! ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 160ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MOODY’S, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ Α.Ε.

Ο εν λόγω κύριος (νέος πρόεδρος Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας) διετέλεσε στέλεχος της Moodys Investors Service στην Νέα Υόρκη, για 22 έτη(θυμηθείτε ότι ο οίκος αξιολόγησης Moodys, είναι εκείνος που υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος και γνωρίζει τα οικονομικά μας εκ των έσω).

Συνεργάστηκε στενά με.....

Γκρίζα Χριστούγεννα στη πλατεία Συντάγματος...


 Αυτή είναι η σημερινή εικόνα του κέντρου της πάλε ποτέ πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Όλο το χρόνο η πλατεία Συντάγματος  ήταν τίγκα στα πανάκριβα  καλλιτεχνικά δρώμενα, και παραμονή Χριστουγέννων ,δείχνει μουντή και καταθλιπτική. Πόσο χρώμα να δώσουν  οι ήρωες της εικονικής πραγματικότητας του Χόλιγουντ, όταν...

Merry christmas...

Η Κύπρος δείχνει το δρόμο

Η ιστορικής σημασίας συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ, για την εκμετάλλευση των πλούσιων σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου γειτονικών θαλάσσιων περιοχών των δύο χωρών, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια σημαντική διπλωματική επιτυχία, η οποία αποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διέπεται από συνέπεια και συνέχεια στη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της.

Αντίθετα,

"Τρίποντο" της Τουρκικής προπαγάνδας

Έτρεχε και δεν έφτανε το βράδυ της Τρίτης η Κυβέρνηση, καθώς οι Τούρκοι απαιτούσαν όπως, για λόγους ασφαλείας, μεταφερθεί η τουρκική καλαθοσφαιρική ομάδα στο ψευδοκράτος!
Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίχθηκαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος του καλαθοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΕΛ-Πινάρ Καρσίγιακα το βράδυ της Τρίτης. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι ζητήματα ασφαλείας, εξαιτίας των προπηλακισμών που δέχθηκαν οι καλαθοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, ζήτησαν όπως αυτοί μεταφερθούν στις κατεχόμενες περιοχές για προστασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αμφισβήτησαν την ...