Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2010

Ευτυχισμένο το 2011. Ευχές από το blog μας

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=5fe8631156&view=att&th=12d3cab3a87756a6&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gid4vp1h0&zw 
Το blog ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ σας εύχεται Καλή Χρονιά....
Ευτυχισμενό το 2011
ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ να έχετε και καλή τύχη στην Πατρίδα μας


Οι Αυστραλοί είναι ήδη στο 2011....Βίντεο

Ερεβώδες το νέο έτος

 Του Γιώργου Δελαστίκ

Ποτέ τον τελευταίο μισόν αιώνα και περισσότερο δεν ήταν τόσο δυσοίωνες οι προοπτικές για τον καινούργιο χρόνο όσο φέτος για τη χρονιά που αρχίζει αύριο. Εφιάλτης υπήρξε το 2010, κόλαση αναμένεται να αποδειχθεί το 2011 για εκατομμύρια Ελληνες. Γεμάτη ελπίδες για καλύτερες μέρες άρχισε η διακυβέρνηση της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Γέμισε όμως τον τόπο με συντρίμμια, οικονομικά και κοινωνικά. Μισθοί και συντάξεις λεηλατήθηκαν. Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα καταλύθηκαν. Το κοινωνικό κράτος κατεδαφίζεται. Η Ελλάδα ταπεινώθηκε και διασύρθηκε διεθνώς. Εχασε την....

Ο ΓΑΠ οπιο σημαντικός ΈΛΛΗΝΑΣ??? για το 2010 αλλα.....θα υποφέρει

Η προπαγάνδα φαίνεται ότι πετυχαίνει...
Ο ΓΑΠ, ο καταστροφέας της κοινωνίας και της χώρας μας, ποιό σημαντικός Έλληνας για το 2010 από τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του "ΒΗΜΑΤΟΣ".

Υπάρχουν όμως και 'εστίες' αντίστασης και πάλης στην ίδια δημοσκόπηση που μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Πια, η πολιτική του μνημονίου φθίνει, χρεωκοπεί.
Έτσι το 'νέο μίγμα' του Αντώνη Σαμαρά 'ακουμπά' τον κατοχικό κυβερνήτη ΓΑΠ και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Ενώ ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι η...

e-Επιλογές 2010 ...

Συνηθίζεται να γίνεται στο τέλος του χρόνου μία αναφορά σε άρθρα , σχόλια κλπ  που έκαναν αίσθηση , αποκάλυψαν θέματα και σε γενικές γραμμές "είχαν κάτι παραπάνω"...


Mέσα στον χρόνο που πέρασε γράφτηκαν από τους ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ Bloggers πάνω από 30.000 άρθρα, που τα διάβασαν περισσότεροι από 1.000.000 εκατ. "μοναδικοί αναγνώστες".


Ακολουθούν  Links από τα φιλικά Blogs των Αδεσμεύτων για τις αναρτήσεις του 2010.
Επισκεφθείτε τα , ίσως σας είχαν διαφύγει κάποιες από αυτές...

Νέα μέτρα 11 δις έρχονται

Η κατάρτιση ενός νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ περίπου ή 5% του ΑΕΠ, που θα εφαρμοστούν την τριετία 2012 - 2014, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούν στην τρόικα -και προφανώς να εγκριθούν από τα στελέχη της-έως τον ερχόμενο Μάρτιο, αποτελεί για το οικονομικό επιτελείο τη μείζονα πρόκληση το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Οπως επισημαίνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, αυτό το πακέτο μέτρων θα δοκιμάσει τα όρια των αντοχών της κυβέρνησης, λόγω των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων. «Οι αντιδράσεις που προκαλεί η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ ή το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μπορεί να προέρχονται από ισχυρές συντεχνίες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι διαχειρίσιμες. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο θα είναι μια...

«Η εποχή του Life Style τελείωσε»

Σε χθεσινή συνέντευξή του στην Θεσσαλία Τηλεόραση, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, κληθείς να σχολιάσει το επίμαχο άρθρο του Φαΐλου Κρανιδιώτη, το οποίο αναφερόταν σε διαδρομιστές, κομιστές και ντιντήδες τόνισε χαρακτηριστικά: «Τον άνθρωπο αυτόν δεν έχει τύχει να τον γνωρίσω. Δεν τον ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως η εποχή του life style στην πολιτική έχει τελειώσει οριστικά. Και πρέπει να σας πω πως δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή αλλά ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών».

Με αφορμή εξάλλου την επίθεση που...

Αποκλειστικό: “Ντιντής” διέρρευσε τα περί αποστάσεων Σαμαρά! Μαϊμού η διαρροή, με τον καινούριο χρόνο πέφτουν κεφάλια!

Απίστευτο και όμως αληθινό: Τα περί “δυσφορίας Σαμαρά” για τις απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη περί “ντιντήδων της πολιτικής” ήταν ευσεβείς πόθοι “ντιντή” της Ρηγίλλης και (δυστυχώς) έτερου προβεβλημένου στελέχους.
Αυτό βέβαια ήταν αυτονόητο αφού ο Κρανιδιώτης εδώ και μήνες μέσα από την αρθρογραφία του στο Antinews έχει χρησιμοποιήσει ακόμα βαρύτερους χαρακτηρισμούς, χωρίς να έχει τολμήσει κανείς να εμπλέξει τον Σαμαρά ή να επικαλεσθεί την σχέση τους για να τον κατηγορήσει.
Φαίνεται όμως ότι..

Το ευχετήριο μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

«Υγεία και αγάπη σε όλους, σε όλες τις οικογένειες. Αλλά, αυτή τη στιγμή, ο νους μου είναι κοντά κυρίως σε εκείνους που έχασαν τη δουλειά τους. Σε εκείνους που αναγκάστηκαν να βάλουν «λουκέτο» στο μαγαζί τους. Σε εκείνους που περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές, τώρα, όταν όλοι οι υπόλοιποι λέμε «χρόνια πολλά.Αυτούς τους....

ΤΟ grizaniotis blogspot σας εύχεται Χρόνια Πολλά,



Ευτυχισμένο το 2011,
Γεμάτο υγεία και ευτυχία.

http://grizaniotis.blogspot.com

Μια επεξηγηματική ανάλυση του όρου «ντιντισμός»

Πολύς θόρυβος γίνεται ακόμα και σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και στον κυβερνοχώρο, με την (επαν)εισαγωγή στο πολιτικό προσκήνιο του όρου «ντιντής», μέσα από  άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη στο Antinews.
Επειδή τα ερωτήματα που τίθενται από τον κόσμο, που μεγάλο κομμάτι του αγνοεί τον όρο, είναι πολλά, αξίζει πιστεύω να τον αναλύσουμε μέσα στα πλαίσια της πολιτικής επιστήμης.
Από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλοί ήταν οι κομψευόμενοι που πολιτεύονταν. Στην αρχαία Αθήνα,  είχε να κάνει με τον τρόπο που δίπλωνε κάποιος τον μανδύα του, στη Ρώμη την τήβεννο του, κ.ο.κ. Στον μεσαίωνα, και αργότερα στην αναγεννησιακή Ευρώπη, ο όρος όχι μόνο καθιερώθηκε, αλλά κυριάρχησε και σαν συμπεριφορά, και όχι μόνο στη πολιτική αρένα. Φρου φρου και αρώματα, περουκίνια, δαντέλες, μονόπετρα, και άλλα  συναφή παραφερνάλια ήταν τα χαρακτηριστικά των επονομαζόμενων ντιντήδων, τζιτζιφιόγκων, φιρφιρίκων, φλούφληδων, κλπ. (Στην εποχή μας όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από το μπουρνούζι, το ζελέ, το κολεγιακό ενδυματολογικό στυλάκι, το ηδυπαθές βλέμμα, κ.ο.κ.)
Το να είσαι όμως κομψευόμενος, όντας στη πρώτη γραμμή της πολιτικής, είχε ανέκαθεν τους...

Τα κρίσιμα στοιχήματα της νέας χρονιάς

Η νέα χρονιά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα. Για την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το βάρος της βελτίωσης των οικονομικών δεικτών, χωρίς, όμως, να συνθλίψει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για τα πολιτικά κόμματα, που καλούνται να ανταποκριθούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο θεσμικό τους ρόλο και να αποκαταστήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών. Και για την ελληνική κοινωνία, η οποία, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες, είναι ανάγκη να διατηρήσει τον παραδοσιακό συνεκτικό ιστό της.
Πρόκειται, στην ουσία, για...

Νέα μέτρα ζητούν οι Δυνάστες μας

Μία έκθεση 26 σελίδων χαρακτηρισμένη ως «εμπιστευτική» άφησαν οι δανειστές μας στο υπουργείο Οικονομικών και σε κομβικούς φορείς του Δημοσίου πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σε αυτήν περιγράφουν με ιδιαίτερη ανησυχία τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσουν η ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα το 2011, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα του Mνημονίου –ακόμα και αν εφαρμοστούν– δεν φτάνουν για να πείσουν τις αγορές και για να έρθει η ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου έτους.
Η κρίσιμη επίσκεψη
Αρχές Δεκεμβρίου, τα στελέχη του...

Όλη η αλήθεια για το ποιος είναι ο σκοπός του ΔΝΤ

Διαβάστε τι έλεγε ο νομπελίστας οικονομολόγος ,πρώην υποδιευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόσεφ Στίγκλιτς το 2002 για το ΔΝΤ!!!
Όταν το ΔΝΤ ανακοινώνει σύναψη δανειοδοτικού προγράμματος υποχρεώνει τις κυβερνήσεις με τις οποίες συνδιαλλάσσεται να ακολουθήσουν μια σειρά από πολιτικές που καθόλου δε στοχεύουν στην ισομερή ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που εφαρμόζει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες, το πρώτο βήμα που απαιτείται είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών εταιριών. Σύμφωνα με το Στίγκλιτς, τις περισσότερες φορές οι πολιτικοί είναι....