Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Η Κορέα δεν ξεχνάει τις θυσίες των Ελλήνων

Του Μιουνγκ-Μπακ Λι*
Εξήντα χρόνια πριν, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Ιουνίου 1950, η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα εισέβαλε στη Δημοκρατία της Κορέας, προκαλώντας τον κορεατικό πόλεμο. Η ελευθερία της Δημοκρατίας της Κορέας και ολόκληρου του κόσμου τέθηκε σε μια ιστορική δοκιμασία. Ο κορεατικός πόλεμος ήταν η πρώτη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική σύρραξη μετά την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Τα Ηνωμένα Εθνη αποκρίθηκαν με την αποστολή στρατιωτικών μονάδων, οι οποίες αποτελούνταν από στρατεύματα δεκαέξι χωρών-μελών του οργανισμού και από ομάδες ιατρικής υποστήριξης πέντε χωρών. Τα στρατεύματα αυτά πάλεψαν παράλληλα με τους στρατιώτες της Νότιας Κορέας για να υπερασπίσουν την ελευθερία «μιας χώρας που δεν γνώριζαν και κάποιων ανθρώπων που δεν συνάντησαν ποτέ».
Με την ευκαιρία της 60ής επετείου του Κορεατικού Πολέμου, θα επιθυμούσα να ανατρέξω στις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και της Ελληνικής Δημοκρατίας και να εξετάσουμε τις προοπτικές διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας στο μέλλον.
Το λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας, η Ελλάδα, απέστειλε 4.992

Τη Βόρειο Ήπειρο μη λησμονείτε

Προς αγαθούς Τροϊκανούς

Η τρόικα θέλει να εξασφαλίσει ότι έχει εφαρμοστεί η κατάλληλη διαδικασία, που να μην αφήνει περιθώρια στον Ελληνικό λαό να διεκδικήσει την αποδέσμευσή του από την προδοτική συμφωνία
Αγαπητοί κ. βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ κλπ φιλοτροϊκανών σχηματισμών. Η ηλιθιότητα έπαψε πλέον να αποτελεί δικαιολογία, το ίδιο και η άγνοια. Αναλάβετε τις ευθύνες σας άμεσα, γιατί η στάση σας έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της εθνικής προδοσίας.
Τα πράγματα είναι απλά:
Στο άρθρο πρώτο παρ.4 του Νόμου 3845/6-5-2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ», παρείχατε στον Υπουργό Οικονομικών την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της τρόικας. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις θα εισάγονταν στη Βουλή για κύρωση.
Ωστόσο, με το νόμο 3847/2010, που ψηφίστηκε την επομένη, στην ένατη παράγραφο του μόνου άρθρου ψηφίσατε τροποποίηση που είχε ως εξής:

"ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ"

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για κοινή συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλός του Αλεξάντερ Ντάουνερ, σχολιάζοντας πληροφορίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. Επίσης, τόνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν προωθούν διεθνή διάσκεψη για το κυπριακό.

Ο κ. Ντάουνερ είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες ενόψει της αυριανής συνάντησης τους, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το περιουσιακό.

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ ανέφερε ότι χθες είχε συνάντηση στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στον οποίο είπε... ...

Αλλεγές στο Ασφαλιστικό

Στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν τα εργασιακά θέματα τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα, με απόφαση του πρωθυπουργού, και θα κατατεθούν μαζί με αυτό προς ψήφιση από την Βουλή.

    Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή μετατίθεται πιθανότατα για τη Δευτέρα. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η μετάθεση οφείλεται σε θέματα τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί ακόμη, όπως ορισμένα που έθεσε η τρόικα. Ως παράδειγμα αναφέρεται το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διευθετηθεί αυτές οι εκκρεμότητες, γι' αυτό το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στο κοινοβούλιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    Διευκρινήσεις Λοβέρδου στη Βουλή

    Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία κατάθεσης και το περιεχόμενο του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασιακά, αλλά και των αλλαγών που προτίθεται να επιφέρει σ’ αυτό, έδωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας.

    Ο κ. Λοβέρδος, απέρριψε στην ομιλία του την κατηγορία, ότι με τα νέα μέτρα μειώνεται ο κατώτατος μισθός, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει (μέσω επιδόματος από τον ΟΑΕΔ) την διατήρηση του επιπέδου του. «Όταν είχαμε την επίσκεψη του γ.γ. του ΟΟΣΑ και μας είχε πει να μειώσουμε τον κατώτατο μισθό για τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους, του απαντήσαμε πως είναι πολύ μικρός ο κατώτατος. Έχουμε έγκριση από την Ε.Ε., θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα αυτό» ανέφερε ο υπουργός.

    Άλλο μέτρο βελτίωσης των προβλέψεων του Προεδρικού Διατάγματος, είναι και η εφαρμογή των αντικινήτρων απόλυσης των προκεχωρημένης ηλικίας εργαζομένων, από τα 55 έτη (έναντι των 57 που προβλεπόταν αρχικά), την αύξηση κατά δύο μήνες της υποχρέωσης των εργοδοτών να προειδοποιούν για επικείμενη απόλυση, προκειμένου να καταβάλουν μειωμένη αποζημίωση, (με μέγιστο χρόνο προειδοποίησης τους 6 μήνες, για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει πέραν των 20 ετών).

    «Υπήρξε μομφή, ότι μειώνουμε κατά 50% το ποσό της αποζημιώσεως. Είναι γνωστό σε όσους τουλάχιστον διάβασαν, ότι το ποσοστό της αποζημίωσης, δεν το πειράζουμε. Δεν έχει γίνει γνωστό ότι δεν έχουμε καθόλου ακουμπήσει το ποσοστό της αποζημίωσης για τους εργατοτεχνίτες. Δεν έχει συζητηθεί, ούτε κανείς σκέφτηκε να πει, ότι τους 450.000 ανθρώπους αυτούς, δεν τους ακουμπάμε, παρότι το μνημόνιο περιλαμβάνει και αυτούς. Εμείς, αμυνόμενοι, λέμε πως στην ερμηνεία, μπορούμε να τους αφήσουμε απέξω» υπογράμμισε ο υπουργός.

    Ο κος Λοβέρδος εξέφρασε επίσης την έντονη επιθυμία του να επιτευχθεί συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας - αρχής γενομένης από συμφωνία στα πρόσωπα. Ο σχετικός νόμος, θα προβλέπει την προϋπόθεση της συμφωνίας των δύο μερών για προσφυγή στη διαιτησία - άλλωστε, «αν δεν πάμε σε μια λύση που θα συμφωνήσουν και οι δύο, η άλλη πλευρά θα μας καταγγείλει. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας άλλωστε, έχει κάνει παρατήρηση στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο υποχρεωτικότητα στη διαιτησία».

VIDEO NΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Tι μας κρύβουν τα ΜΜΕ από την τεράστια καταστροφή

Γ.Παπανδρέου:"Στόχος μας η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης(!)"


Πέρασε σχετικά απαρατήρητο αλλά ίσως έχει σημασία..


Στην εναρκτήρια ομιλία του,...

Οι επιπτώσεις της κρίσης

 Το 43,9% των Ελλήνων (15,1% στην ΕΕ) δηλώνει ότι δίνει συνεχώς αγώνα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοικοκυριού του και το 93,7% των συμπολιτών μας (74,7% στην ΕΕ) πιστεύει ότι η φτώχεια έχει παρουσιάσει αύξηση στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

    Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για τον κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης στις χώρες-μέλη της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και από το οποίο, το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται, είναι πως οι Ελληνες εμφανίζονται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των πολιτών στους "27" για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το Μάιο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

    Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 73,2% των Ρουμάνων και το 69,3% των Ελλήνων -πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ με μέσο κοινοτικό όρο 28,4%- θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους.

    Εξάλλου, στην ερώτηση για το μέγεθος της φτώχειας στη χώρα τους, το 50,3% των Ελλήνων απαντά ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού (29,5% στην ΕΕ), τo 32,6% θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού (22,6% στην ΕΕ), το 3,5%...