Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

Τι σας πειράζει ο αγιασμός στα Ελληνικά σχολειά; Αντίχριστοι είστε;

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης με εντολή Γιώργου Παπακωνσταντίνου αποφάσισε πριν απο λίγες εβδομάδες να φορολογήσει ουσιαστικά πλέον και όχι τύποις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών.

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε πολλούς απο τους Ιεράρχες πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, όπως είχαμε παρουσιάσει κατ' αποκλειστικότητα πριν απο μερικές ημέρες. Κύκλοι προσκείμενοι στην Ιερά Σύνοδο επιμένουν οτι “το σχέδιο περιθωριοποίησης της εκκλησίας-όπως αποκαλούν τα νέα μέτρα- είναι έτοιμο και βρίσκεται στα χέρια κορυφαίου Υπουργού που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα το μελετήσει ενδελεχώς και θα συντάξει την... 

Είσαι πολύ 'κοντός' πολιτικά για να κάνεις υποδείξεις...

Τι έχουμε πάθει με τον κάθε πικραμένο..
Βγήκε σήμερα και ο Κοντός και είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή τα εξής:

"Ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Βουλγαράκης, με βάση απόφαση του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται εκτός κόμματος. Τώρα αποδεικνύεται ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν απαλλαγεί από τη Βουλή -και μάλιστα όχι από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς γενικότερα-, για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αυτή. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία"

Να κατανοήσουμε την συναισθηματική φόρτιση που βρίσκεται ο πρώην υπουργός που τον κάνει να μην σκέφτεται νηφάλια.
Αλλά όταν ο ίδιος,

Πωλούνται τα πάντα...σε τιμές ευκαιρίας...Περάστε (ξένε) κόσμε!

 Για διαβάστε μερικές μόνο από τις αποκρατικοποιήσεις που προωθούνται από το προσχέδιου του προϋπολισμού

-Θα δοθεί στους εργολάβους μέσω συμβάσεων παραχώρησης η Εγνατία Οδός.
-Θα πωληθεί το 49% που κατέχει στο Καζίνο της Πάρνηθας το Δημόσιο.
-Θα ανανεωθούν οι...

«Δημοκρατική Συμμαχία» με το … ΠΑΣΟΚ !

Όπως ακούσαμε στην τηλεόραση το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη θα αποκαλείται «Δημοκρατική Συμμαχία».
Νομίζω ότι κάτι λείπει από τον τίτλο για να ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα: «Δημοκρατική Συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ».
Να προσέξουν επίσης...

«Η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο αλλά δεν σας αφήνουν να τον βγάλετε»


«Η Ελλάδα έχει πολύ ορυκτό πλούτο αλλά δεν σας αφήνουν να τον βγάλετε» είπε ο Νικήτα Κρουτσώφ, ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, στον Σοφοκλή Βενιζέλο το 1955, όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τη Μόσχα ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι «η Ελλάδα είναι φτωχή χώρα».
Παρακάτω παρουσιάζεται ένας πίνακας που επιβεβαιώνει τον Σοβιετικό ηγέτη.

Gregory Maniatis :Ο αντικαταστάτης του Άλεξ Ρόντος ;


Gregory Maniatis :Ο αντικαταστάτης του Άλεξ Ρόντος ;
Όταν τον Απρίλιο του 2008 έγραφε ο politis-gr άρθρο με τίτλο «Μας χρωστάει ο ….Γιώργος !!» (George owes us), και αναφερόταν στον μυστικοσύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα που έχουν περάσει από την γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής (και όχι μόνο , αφού εκείνη την …κρίσιμη εποχή άφηνε το «αποτύπωμα» του ΚΑΙ στην Γεωργία ) κ. Άλεξ Ρόντο, ….πολλοί «θορυβήθηκαν» .
Συνηθισμένοι στα «καθ` ημάς» και στην μικροπολιτική των τηλεπαραθύρων δεν άντεχαν ….

Το τέλος του Facebook

Ο ειδικός για το διαδίκτυο και τους ψηφιακούς καταναλωτές Τζέφρι Κόουλ έδωσε μόλις πέντε χρόνια ψηφιακής ζωής για το Facebook πριν αρχίσει να καταρρέει. Ο Κόουλ που εισηγήθηκε σε ένα φόρουμ για το ψηφιακό μάρκετινγκ στο Σίδνευ προέβλεψε ότι το Facebook θα έχει την ίδια πορεία με το MySpace και το Bebo όσον αφορά να κρατήσει το κυκλοθυμικό εφηβικό κοινό του.

Ο Κόουλ ήταν αυτός που προέβλεψε σωστά την πτώση του...

Σχολιασμός Πρετεντέρη και Τράγκα για το νέο προϋπολογισμό

Πρετεντέρης 
"Είναι ο δυσκολότερος προϋπολισμός των τελευταίων ετών. Ο πιο περιοριστικός. Παραπάνω από το 2010"
"Είναι βαθιά υφεσιακός αφού δεν υπάρχουν αναπτυξιακά μέτρα"
"Πήραμε παραπάνω μέτρα μήπως και πιασουμε τους στόχους μας"

Τράγκας
"Έρχεται φτώχεια"
"Καινοτόμος είναι ως προς τη...

"Να μας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας"

Το είπε η Διαμαντοπούλου και το αποκάλυψε ο Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ.
Η φράση της
"Να μας βοηθήσει ο Θεός της Ελλάδας"
περικλύει όλη την...

Σφοδρή επίθεση του Θέμου Αναστασιάδη στο Πα.Σο.Κ. για τη μη παραπομπή Ρουσούπουλου και Βουλγαράκη

"Οι διαπλεκόμενοι με αλλότρια συμφέροντα βουλευτές του Πασόκ που παρέπεμψαν για το Βατοπέδι μόνο τους Δούκα, Κοντό και Μπασιάκο αφήνοντας απ' έξω - όπως είχε προαναγγελθεί δια μερίδος των ΜΜΕ - Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, πέτυχαν μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:
 - Εξευτέλισαν προκαταβολικά ότι σοβαρότητα και νόημα ύπαρξης υπήρχε για τις εξεταστικές επιτροπές για πολύ σημαντικότερα θέματα, όπως η χρεοκοπία της οικονομίας.
-Εξέθεσαν άνευ λόγου και αιτίας το ΠΑΣΟΚ μια που...

KURBAN BAYRAM - ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠ ΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ...

http://egersis2.blogspot.com/2010/11/kurban-bayram.html

Τι θα έλεγα στον Σαμαρά εν όψει της συνάντησής του με την Τρόϊκα;

Να του πω για την γερμανική Siemens και πως αυτή φταίει κατά 50%, τουλάχιστον, για την φαυλότητά μας;   Να του πω για την ανοχή του υπερδανεισμού από Ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι κατά 50% υπεύθυνες για την χρεοκοπία μας;  Να του πω ότι ο υπερδανεισμός μας ήταν προμελετημένος, επανάληψη προηγούμενων εμπειριών από τους πιστωτές μας για να μας πάρουν την χώρα μας τσάμπα;  Να του πω για την HDW και την Fraport;  Nα του πω για την Lufthansa και τους συνδικαλιστές της ΟΑ;  Για την  DT και την

Γίνεται να διοικήσεις μ αυτούς τον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας;

Μέχρι στιγμής (άλλο πάλι και τούτο: 10 μέρες και ακόμα μετράνε σταυρούς!) από το ψηφοδέλτιο Κακλαμάνη εκλέγονται κατά σειρά:

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ

Σε κίνδυνο θέτουν τα ελληνικά αποθέματα νερού οι, έως τώρα, διαχειριστικές πρακτικές των υδάτων, διαπιστώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, την ίδια στιγμή που περιβαλλοντικές έρευνες, στηριγμένες στα σημεία των καιρών, δεν δίνουν περιθώρια για ολιγωρία. «Απαιτείται άμεση δράση», λένε, «για να σώσουμε το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη».

Τα στατιστικά στοιχεία, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με το τελευταίο τεύχος της αμερικανικής επιθεώρησης «Nature», μιλούν από μόνα τους: 4,8 δισεκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν σε περιοχές με...

Για ξυπνάτε στη Ρηγίλλης...

Μας πληροφορούν ότι ο πρώτος εν δυνάμει, αποστάτης της Κ.Ο. της ΝΔ, φέρεται να είναι ο Γιαννόπουλος.
Ο ίδιος συναντήθηκε, σήμερα, με την Ντόρα Μπακογιάννη και της ευχήθηκε, πάλι σύμφωνα με τις πηγές μας, καλή επιτυχία στο νέο της πολιτικό εγχείρημα. 
Δεν ξυπνάτε λίγο εκεί στη Ρηγίλλης;
Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι...

Δεν χρωστάμε τίποτε... Δεν πληρώνουμε κανέναν

Τον Φλεβάρη του 2010, όταν τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού είχαν εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα, ο Αμιτ Σαρκάρ επικεφαλής ενός μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου (Μarian) έκανε μια δήλωση αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι… αγορές:
«η δουλειά μας, είχε πει ο μεγαλοεπενδυτής (κερδοσκόπος ή τοκογλύφος αν προτιμάτε), είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Ελληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξ άλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα».

Ο συλλογισμός του επενδυτή είναι εξοργιστικός, αλλά και ωφέλιμος για εμάς, αρκεί να τον επεκτείνουμε: Κανένας νόμος δεν...

Τα επώδυνα νέα μέτρα που έρχονται

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο προϋπολογισμός του 2011, καθώς και ο ισολογισμός-απολογισμός του οικονομικού έτους 2009. Ο Προϋπολογισμός, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος,  θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις, από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου, αφού θα έχει συζητηθεί προηγουμένως, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Ο ισολογισμός-απολογισμός του 2009, θα συζητηθεί ξεχωριστά.
Σε έλλειμμα 7,4% του ΑΕΠ το 2011 (έναντι στόχου 7% στο προσχέδιο και 7,6% στο Μνημόνιο) από  9,4% το 2010, στοχεύει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της που απορρέουν από το μνημόνιο που έχει  υπογράψει με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Προβλέπεται επίσης ύφεση 3%, έναντι πρόβλεψων για ύφεση 2,6% στο προσχέδιο και το Μνημόνιο.
Ο προϋπολογισμός του 2011 θα περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα συνολικού ύψους...

Ο υποκινητής των επεισοδίων

Υποκινητής των επεισοδίων, αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, ο γνωστός Πέτρος Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΙΑ...
Ένας άθλιος προβοκάτορας.
Δείτε τον ξανά στα επεισόδια έξω από την MARFIN όπου 'χάθηκαν' 3 συμπολίτες μας..

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολιορκείται τώρα το δημαρχείο των Αθηνών από μουσουλμάνους και αντιρατσιστές

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΩΡΑ 14.45 – ΨΕΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν πολυπληθείς ομάδες αλλοδαπών επέδραμαν στο παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Σοφοκλέους. Κατά τη διάρκεια της εισβολής και της λεηλασίας προσπάθησαν να...

Άνοιγμα Πέτρου Δούκα στην Ντόρα

ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Έντονο παρασκήνιο γύρω από την παρουσία του Πέτρου Δούκα την Κυριακή στο Μπάντμιντον ,όταν και η Ντόρα Μπακογιάννη θα διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμαμτός της, έλαβε χώρα τις τελευταίες ώρες.

Φαίνεται από τελευταίες πληροφορίες ότι ο πρόσφατα κατηγορούμενος, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, πρώην υφυπουργός, δέχθηκε την άρνηση της Μπακογιάννη να παρευρεθεί στο Μπάντμιντον, καθώς θεωρήθηκε ότι θα έκανε κακό στο 'προφίλ' που θέλει να χτίσει για το κόμμα της.
Εντούτις,

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη. Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας).
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους...

Προκαλούν οι τουρκοπράκτορες στη Θράκη

Η συνάντηση που μέχρι και χθες όλοι έλεγαν πως δεν έγινε ποτέ. Μέχρι και ανώτερο κομματικό στέλεχος της Ξάνθης (με τον οποίο συζήτησα προσωπικά για την συνάντηση Ξυνίδη - ψευτομουφτή Μετέ) μου άφηνε ερωτηματικό για την συνάντηση λέγοντάς μου χαρακηριστικά: "Αν έγινε...", προσπαθώντας να διασπείρει (όπως και σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ) αμφιβολίες σχετικά με το ίδιο το γεγονός. "Δεν θα μάθουμε ποτέ αν έγινε, όπως δεν θα μάθουμε ποτέ τι λέχθηκε", μου είπε χαρακτηριστικά το ίδιο κομματικό στέλεχος, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το οφθαλμοφανές.

Βέβαια, η απόπειρα να κρύβεται το ΠΑΣΟΚ (και ο κύριος Ξυνίδης) πίσω από το δάχτυλό του, δεν θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ. Κι αυτό, επειδή δεν κατέστη σαφές στον...

Εθνική Αφύπνιση σημαίνει...

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι παλιομοδίτικο σύνθημα - είναι σύγχρονο αίτημα αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη συλλογικής ταυτότητας ενός λαού που ζεί δύσκολες στιγμές και περιμένει ακόμα δυσκολότερες...

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι πολιτικό αίτημα - είναι ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ...

Παρουσίαζαν τον Κακλαμάνη σαν Μαρία Αντουανέτα..

Σε ένα ανήθικο 'πόλεμο', εναντίον του Κακλαμάνη, είχαν εισέλθει τα μέλη του Πα.Σο.Κ. της Α' Αθήνας.
Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, η οργάνωση του Πα.Σο.Κ. στην Α' Αθήνας, είναι από τις ισχυρότερες και τις πιο κομματοποιημένες.

Τα μέλη του υπακούουν πιστά τις εντολές του Καρχιμάκη αλλά διατηρούν άριστες σχέσεις και με τον Ραγκούση.

2 μέρες λοπόν πριν από τις εκλογές του β'γύρου κυκλοφόρησαν μια αφίσα που 'κοσμούσε' όλους τους δρόμους της Αθήνας.
Ειδικά την Κυριακή των εκλογών έκαναν εκστρατεία σε σημεία του κέντρου και πέριξ των εκλογικών τμημάτων πετώντας τα άθλια flyers που παρουσίαζαν τον Κακλαμάνη σαν Μαρία Αντουανέτα των Αθηνών...
Δείτε την Αφίσα...

Μας απειλεί ο Ψινάκης: "Κότα είμαι να παραιτηθώ;"

Καμία πιθανότητα, παρά τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχει να παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ο Ηλίας Ψινάκης.

Όπως αποκαλύπτει στην πρώτη συνέντευξή του μετά την εκλογή του: «Θα αξιοποιηθώ μόνος μου. Δεν μπορείς να κοιτάς τα μούτρα σου στον καθρέφτη όταν προδώσεις τόσες χιλιάδες ανθρώπους που σε εμπιστεύτηκαν. Εγώ όταν αρχίζω κάτι, το τελειώνω»

Ο ίδιος παραδέχεται όμως πως:

Annuit coeptis....

Από topsaxtiri.blogspot.com


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Οι θυσίες πιάνουν τόπο….Είναι γεγονός πλέον αδιαμφισβήτητο…
Με την υπογραφή του Μνημονίου σώσαμε τις Ευρωπαικές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα(Εξ ‘ου και η βράβευση του Αρμοστή μας από τις γερμανικές Τράπεζες πρίν μερικούς μήνες) …Σώσαμε όμως και τις ελληνικές με τα πακέτα στήριξης ώστε πρίν 2 περίπου εβδομάδες οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες να μπορούν να βγούν στη διατραπεζική αγορά και να δανειστούν…Και τώρα ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες….Ο σκοπός επετέυχθη….Πολύ απλά το κοινωνικό κράτος, δε..... μας χρειάζεται….Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες….
Το μόνο που χρειάζεται είναι...

Σύγκριση των επιπέδων των spread και των cds με τα αντίστοιχα της εποχής Καραμανλή

Η οικονομική ειδησεογραφία αναφέρει ότι το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων ανήλθε στο 4,10%.
Στην τελευταία έκδοση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων που έγινε επι Καραμανλή στις 21-07-2009 το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 0,52% (πηγή news.kathimerini.gr)
Στις 22 Οκτωνβρίου του 2010 το cds βρισκόταν στις 671,5 μονάδες (πηγή tanea.gr)
σήμερα διαβάζουμε στο bankingnews ότι
“Το CDS το παράγωγο των ομολόγων που αντισταθμίζει τους κινδύνους στα ομόλογα, το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας έχει βρεθεί στις 980 μονάδες βάσης.
Οι 980 μονάδες βάσης αποτελούν...

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

ΑΥτΗΝ τΗ στΙΓΜΗ που µιλάµε, η τρίτη δόση του δανείου είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Κι αν δεν µας τη δώσουν, η χώρα κινδυνεύει να βαρέσει κανόνι πριν από τα Χριστούγεννα. ΓΙΑτΙ ΕΙΝΑΙ στον αέρα; Οι λόγοι είναι πολλοί. ΠΡΩτΟΝ, η τρόικα δεν φαίνεται να συµµερίζεται την απροθυµία ορισµένων υπουργών να εφαρµόσουν τις προβλέψεις του Μνηµονίου ή έστω την προσπάθειά τους να τις ερµηνεύσουν σε µια πιο ανώδυνη εκδοχή. Κατέστησαν σαφές και στην Κατσέλη και στον Ρέππα πως ό,τι συµφωνήθηκε, αυτό θα εφαρµοστεί. Και, παρεµπιπτόντως, ότι δεν τρώνε κουτόχορτο όταν ακούν διάφορα για «µετατάξεις» και «πάταξη της σπατάλης» στο ∆ηµόσιο.

ΔΕΥτΕΡΟΝ, το Eurogroup απέρριψε µετ’ επαίνων όλα τα...

Νέα προκλητική συνέντευξη Μπαγίς: "Συνεκμετάλευση στο Αιγαίο και έτσι θα λύσουμε τις διαφορές μας"

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρουν να επιλύσουν όλα τα θέµατα στο Αιγαίο, τότε στις «διαφιλονικούµενες» περιοχές «να φτιάξουµε πλατφόρµες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρµες επίλυσης των διαφορών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Εγκεµέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγµατεύσεων Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτείνοντας ανοικτά συνεκµετάλλευση του Αιγαίου...
Παρά το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό του, οΕγκεµέν Μπαγίς σπάνια χρησιµοποιεί «στρογγυλή» γλώσσα, ιδιαίτερα όταν µιλά στα µίντια. Και µιλά πολύ, αποφεύγοντας, ωστόσο να απαντήσει στα ζητήµατα που «πονούν» την Τουρκία...

Για παράδειγµα, όταν...

"Καταιγίδα περικοπών στο Δημόσιο

Σε περικοπές των επιδομάτων των 26.000 εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ως και 40% με αρχή τις συγκοινωνίες και σε απομάκρυνση των συμβασιούχων μετά τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργασίας από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μεγάλων περικοπών δαπανών που έρχονται με τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Μετά την επί τα χείρω αναθεώρηση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους για το 2010 από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και τις ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων που κινούνται στη γραμμή της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, το Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Εurogroup) αποφάσισε ότι η Ελλάδα πρέπει να...

Το κρυφτό και τα ψέματα

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση μισθών. Δεν πρόκειται να υπάρξουν επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα αλλάξει το καθεστώς των ΔΕΚΟ. Κανένας εργαζόμενος στον ΟΣΕ δεν θα χάσει τη δουλειά του. Ελληνα, δεν θα έχεις επιπλέον προβλήματα το 2011, διότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα... Κάπως έτσι, δεν ακούγονται τα πράγματα από τα κυβερνητικά χείλη; Κάπως έτσι δεν προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των υποστηρικτών τους, αυτών που τους πιστεύουν ή που ξέρουν ότι δεν θα είναι ανάμεσα στα «ξερά» που θα καούν;


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Θα υπάρξουν τουλάχιστον είκοσι δύο πρόσθετα μέτρα, σύντομα. Θα υπάρξει νέα...

Αντίσταση κατά του Τέταρτου Ράιχ

Ανελέητη είναι πλέον η σύγκρουση. Χωρίς προσχήματα η γερμανική ηγεσία απαιτεί να καθυποτάξει στον οικονομικό τομέα όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ και να τις μετατρέψει σε οικονομικές αποικίες του Τέταρτου Ράιχ.
Απαιτεί η οικονομική πολιτική τους να καθορίζεται από το Βερολίνο, με «βιτρίνα» τα όργανα της ΕΕ, και επιδιώκει να αναιρέσει εμπράκτως αλλά και θεσμικά το μοναδικό ίσως πλεονέκτημα που ήλπιζαν να έχουν οι ασθενέστερες ευρωπαϊκές οικονομίες από το ευρώ: τη δυνατότητά τους να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια.
Με τη θεσμοποίηση της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» των χωρών της ΕΕ, που θέλει να περάσει η Γερμανία τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των «27», και η οποία συμπεριλαμβάνει τις ιδιωτικές τράπεζες στο όργανο που...

Πόσα ψέμματα λέει σε μια συνέντευξη ο ΓΑΠ; συνέντευξη στο BBC