Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2010

Ο δεύτερος που λέει όχι στον Τατούλη

Όχι και από τον Ρέππα στην υποψηφιότητα Τατούλη.

Κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο στήριξης του πρώην βουλευτή της ΝΔ είναι και ο υπουργός Μεταφορών, όπως άφησε να εννοηθεί στον ίδιο τον ΓΑΠ.

Το επιχείρημά του ήταν πως...

Η κλειστή συντεχνία των πολιτικών πότε θα ανοίξει;




Το κλειστό κλάμπ της πολιτικής ελίτ του τόπου (πολιτικά τζάκια και γόνοι), που έχει κάνει την πολιτική επάγγελμα και ανανεώνει τις «συμβάσεις» της ορισμένου χρόνου με τυπικές εκλογές, όπου...

Πως σχολίασαν την απόφαση των "φορτηγατζήδων" για συνέχιση της απεργίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΝΔ
Βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύδει η ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «οι άστοχοι χειρισμοί της, η συμβολή της στη δημιουργία ακραίων καταστάσεων, η επιλογή επίσης ακραίων λύσεων, δημιούργησαν το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών. Με θύματα όλους τους Έλληνες πολίτες».
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζει ότι «η ευθύνη είναι 100% της κυβέρνησης. Το τίμημα το πληρώνει 100% η Ελλάδα».
ΛΑΟΣ
«Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να συμπεριφέρεται σαν …

Σε λίγο...

Ποιός έιναι ο δεύτερος βουλευτής που έθεσε "veto" στη στήριξη της υποψηφιότητας Τατούλη;

Σε λίγο μόνο εδώ...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ , ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΧΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Σε φαγοπότια επιδίδεται ο κ. Χριστόφιας με τους τούρκους κατακτητές . Νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα στείλει το μήνυμα της καλής θέλησης και ότι θα διαμορφώσει εικόνες φιλίας και συνεργασίας με την άλλη πλευρά προκειμένου να αποσείσει τυχόν αρνητικές συνέπειες και ευθύνες που επικρέμονται πάνω από το κεφάλι του από τους άγγλους πάτρωνες της δημοκρατίας μας .
Η κατοχή της γης μας κύριε Χριστόφια δεν αντιμετωπίζεται με φαγοπότια και άλλες τέτοιες γελοιότητες , αλλά με...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω ρε Τάσο...


Είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Δούσης.
Συμπαθής σε μια μεγάλη μερίδα κοινού (και σε μας), με αξιοπρόσεκτη εκδοτική εμπειρία από το εξαιρετικό περιοδικό "ΕΙΚΟΝΕΣ", αλλά και τα τηλεοπτικά του ρεπορτάζ.
Εσχάτως όμως (όπως διαβάζουμε σε αμέτρητα blogs) άνοιξε καμιά πεντακοσαριά ψευτομπλογκς, που ...

Red Alert: Σκόπιμη διαρροή προσωπικών στοιχείων από το δημοφιλές Facebook

Προσωπικά δεδομένα 100 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, δηλαδή του ενός πέμπτου του συνόλου διεθνώς, «υποκλάπηκαν» και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από ένα «λευκό» χάκερ-σύμβουλο σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ο οποίος θέλει με αυτόν τον τρόπο να...

Ο πρώτος βουλευτής που έβαλε VETO

Είναι από τους έμπιστους του πρωθυπουργού.

"Αυλικός" με όλη τη σημασία της λέξης.

Έβαλε πλάτη στον ΓΑΠ σε όλες τις δύσκολες αποφάσεις του και σήμερα ακόμη αποτελεί έναν από τους άξιοπιστους συνομιλητές του.

Είναι...

Tηλεμαϊντανοί, εκβιαστές, απατεώνες της TrashTV, όλοι στο διαδίκτυο.

Μήπως τελικά έχουμε τους bloggers που μας αξίζουν;

Και χορό τριγύρω σου θα στήσουν Με βιολιά καί με ζουρνάδες
γύφτοι, οβραίοι, αράπηδες, πασάδες
καί τα γόνατά τους θα λυγίσουν οι τρανοί σου
καί θα γίνουν των ραγιάδων οι ραγιάδες


Και τ’ αγόρια σου τ’ αγνά θα τα μολέψουν
Με τ’ αγκάλιασμα τους οι σουλτάνοι,και τα λείψανα σου θα στα κλέψουν οι ζητιάνοι…

Το σκίτσο της ημέρας

Στάση πληρωμών ανακοίνωσε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας!

Σε διακοπή χορήγησης στεγαστικών επισκευαστικών δανείων και επιδοτήσεις ενοικίου σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προχωρεί η διοίκηση του οργανισμού, λόγω της δυσκολίας να εξυπηρετήσει τις δανειακές ανάγκες από το απόθεμα των μόλις 150 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ποσού ύψους 750 εκατομμυρίων που διέθετε το 2006. Εκτιμάται ότι με τα ταμειακά δεδομένα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τα δάνεια που έχουν εγκριθεί, ενώ τα προγράμματα στεγαστικής συνδρομής θα διακοπούν έως ότου επιλυθεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα του οργανισμού, που αποκαλύπτει και την τεράστια μείωση στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών τον τελευταίο χρόνο.
Ουσιαστικά πρόκειται...

Ελεύθερος ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Παρά την αρνητική εισήγηση του εισαγγελέως, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε την με περιοριστικούς όρους αποφυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου. Έξι μήνες μετά την άδικη και καθαρά πολιτική προφυλάκισή του, στις 23 Ιανουαρίου, ο αρχισυντάκτης του «ΕΚ» αφήνεται ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.



Προφανώς, για κάποιους εξακολουθεί να θεωρείται «επικίνδυνος», πράγμα που σημαίνει ότι...

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία - Νεκροί και οι 2 χειριστές ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα

Νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ελικοπτέρου Απάτσι που έπεσε στις 11.49 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

στην βάση των Μεγάρων. Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και παρά την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και οι δυο χειριστές ανασύρθηκαν νεκροί.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε 18 μήνες.
newsit

Δια-φθορά δημοκρατίας...

Τα συνθήματα των πρόσφατων διαδηλώσεων αντηχούν ακόμα και στις παραλίες. Συνθήματα, όπως «να καεί η Βουλή» και «κλέφτες - κλέφτες», όσο ισοπεδωτικά ακούγονται, άλλο τόσο αποτυπώνουν την κρίση και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος. Η διαφθορά είναι μέσα στα γονίδια κάθε εκμεταλλευτικού συστήματος. Είναι έννοια σύμφυτη με την άσκηση της εξουσίας και τη διαπλοκή με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη της...

"Ραγίζει το γυαλί" λόγω Facebook!

Τα ποσοστά των ζευγαριών που χωρίζουν εξαιτίας του Facebook αλλά και των άλλων κοινωνικών δικτύων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Ένωσης Δικηγόρων.

Σύμφωνα λοιπόν με το 81% των Αμερικανών δικηγόρων που ειδικεύονται στις υποθέσεις διαζυγίων, δήλωσε ότι....

Υπάρχει σχέση μεταξύ των τρωκτικό-τρω(μα)κτικών;



Δεξί κλικ στο tromaktiko και δείτε τον ΚΩΔΙΚΑ
Στη 15η σειρά θα δείτε το profil του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ http://www.blogger.com/profile/12337001558295792624
εκεί θα δείτε τους συντάκτες του Tromaktikou αν πατέ τον κενσορα απλά πάνω σε...

VETO

Ποιοί είναι οι πρώτοι βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ, της περιφέρειας Πελλοπονήσου που έβαλαν "veto" στην υποψηφιότητα Τατούλη;

Οι... απαντήσεις σε λίγο μόνο εδώ.

Γιατί όταν φτάνει στην παρα-πολιτική ο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ έχει τις απαντήσεις...

«Σέχτα Επαναστατών»: Μάο, RAF, Τσουτσουβής και video games




Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Όταν στη Σοβιετική Ένωση, μετά το θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, είχε ξεκινήσει η διαδικασία «αποσταλινοποίησης», ο ηγέτης της Κινεζικής Επανάστασης (και εμπνευστής το 1966 της Πολιτιστικής Επανάστασης) Μάο Τσε Τουνγκ αισθανόμενος ότι η θέση του στην ηγεσία του ΚΚΚ ήταν επισφαλής είχε διατυπώσει το 1956 την εξής φράση η οποία έμμεινε στην ιστορία: «ας ανθίσουν 100 λουλούδια και ας συγκρουστούν 100 απόψεις». Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης με την οποία η «Σέχτα Επαναστατών»  είχε «χτυπήσει» το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009 απάντησαν περίπου καταφατικά στον «μεγάλο Τιμονιέρη» ως εξής: «Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις». Στο κείμενο με το οποίο η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ο συντάκτης, ή οι συντάκτες επιθυμούν να καταστήσουν σαφή την τριβή τους με επαναστατική παράδοση. «Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον Ουρανό», έγραψαν, όπως ακριβώς έπραξαν οι Μπολσεβίκοι το 1917, όπως ο «Δημοκρατικός Στρατός» στο τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, όπως ο δίδυμο Μπάαντερ – Μάινχοφ της RAF, όπως ο σύμφωνα Δημήτρης Κουφοντίνας. Η Σέχτα ξαναθυμάται το «άνθισμα» σημειώνοντας ότι «Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής» και συμπληρώνει ότι...

Το φιλί της ζωής... σκοτώνει

 Η διοχέτευση αέρα στόμα-με-στόμα στα έκτακτα περιστατικά, το λεγόμενο «φιλί της ζωής», δεν είναι απαραίτητο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνας, μια αμερικανική και μια σουηδική, που υποστηρίζουν ότι στις επείγουσες περιπτώσεις, όπου επιχειρείται η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, αρκεί η συμπίεση του στήθους με τα χέρια.

    Οι δύο έρευνες, που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνουν ότι,

«Ενέσεις» έως 5,7 δισ. € σε επενδύσεις από 2011 έως 2013

«Ενέσεις» ρευστότητας μεταξύ 4,3 και 5,7 δισ. ευρώ μέσω επιχορηγήσεων επενδυτικών σχεδίων από το 2011 έως και το 2013 προβλέπονται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Οι βασικές αρχές του νόμου εξετάζονται από χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής


Ο νέος νόμος, μεταξύ των άλλων, δίνει ισχυρά φορολογικά κίνητρα, καθορίζει το ποσοστό της επιχορήγησης με βάση το ΑΕΠ κάθε νομού, εισάγει ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης των επενδύσεων και συστήνει Σώμα Εσωτερικών Ελεγκτών στις αξιολογήσεις των επενδυτικών προγραμμάτων.
Πιο αναλυτικά, με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται απαλλαγή φόρου από το σύνολο των πραγματοποιούμενων κερδών -έναντι των μη διανεμόμενων κερδών που ισχύει σήμερα- ίση με το ποσό της απλής επιχορήγησης. Για τον καθορισμό των ποσοστών ενίσχυσης χρησιμοποιείται...

Λοβέρδος, Κακλαμάνης «έσβησαν» τα βιογραφικά

«ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ» ΧΘΕΣ στη Βουλή την επιλογή στελεχών για κυβερνητικά πόστα μέσω της διαδικασίας open gov, ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Οι επικρίσεις και των δύο για το πολυσυζητημένο σύστημα διατυπώθηκαν με αφορμή την τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που είναι μέχρι σήμερα γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός και βουλευτής. Ο κ. Σπυρόπουλος ορίστηκε εννέα μήνες μετά τις εκλογές- και μάλιστα παραδέχτηκε δημοσίως ότι δεν κατέθεσε βιογραφικό στο open gov...

Σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσία στο χακί

Σύνταξη σε ηλικία 60 ετών ή έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας (35 πραγματική και πέντε πλασματική) θα παίρνουν από το 2015 οι στρατιωτικοί, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ενοπλες Δυνάμεις που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος. Παράλληλα θεσπίζεται η διπλή επετηρίδα και μειώνεται σε 15 από 18 μήνες η θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης, ενώ εκτός από τις βασικές διατάξεις για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των ΕΔ, ανακοινώθηκε η νέα δομή διοίκησης του Στρατεύματος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου,

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ "INVESTIGATOR" 157 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Ινβεστιγκέιτορ, το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.
Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.

Το Ινβεστιγκέιτορ αναζητούσε...