Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

Ο Ίων Δραγούμης απαντά στο ερώτημά σου: "Εγώ θα σώσω την Ελλάδα;"

"Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται οτι αυτός πρέπει να σώσει το Έθνος του .Ο καθένας γεννήθηκε σωτήρας του Έθνους του, λίγοι όμως ξέρουν οτι γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν ,αν θέλουν .Πρέπει να φαντάζομαι πως απο μένα μόνο εξαρτάται η σωτηρία του Έθνους μου και πώς ,αν δεν ήμουν εγώ ,δεν θα υπήρχε κανένας άλλος που να το σώσει ,ή να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά να φαντάζομαι ,μόνο πώς εγώ ,έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας."

Ιών Δραγούμης


Οι αγώνες του Κρητικού λαού για την Ένωση με την Ελλάδα, από την Επανάσταση του 1821 ως την ανακήρυξη της "Αυτόνομης Πολιτείας"


 Η Επανάσταση του 1821 βρίσκει την Κρήτη υπό την τουρκική κατοχή. Ο αγώνας των Κρητών συνεχίζεται χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η ασυμφωνία των οπλαρχηγών αποτελεί τροχοπέδη για μια κοινή πολεμική δράση. Οι συνεχείς αντικαταστάσεις στη θέση του Αρμοστή της Κρήτης από το 1821 έως και το 1830 –Μιχαήλ Κομνηνός Αφεντούλης, Εμμ. Τομπάζης, βαρώνος Rainek, άγγλος Hain, Ν.Ρενιέρης- αποδεικνύουν εμπράκτως την αποτυγχία της εύρεσης ενός ηγέτη αποδεκτού από το σύνολο του κρητικού λαού. Παρά την αδυναμία αυτή, το αίτημα για ελευθερία υπήρξε πάντοτε παρόν. Το Μάιο του 1822, η Γενική Συνέλευση των Κρητών εκδίδει την «Προκήρυξιν Ελευθερίας» και ψηφίζει σχέδιο συντάγματος με τον τίτλο «Προσωρινή Πολιτεία της νήσου Κρήτης», ενώ ένα χρόνο αργότερα, στις 22 Ιουνίου, ψηφίζεται ο «Οργανισμός της ενιαυσίου τοπικής διοικήσεως της Κρήτης»[i], οι βασικές διατάξεις, του οποίου στηρίζονταν στο Σύνταγμα Επιδαύρου. Οι δύο ενέργειες αυτές όμως δεν ήταν δυνατόν να τελεσφορήσουν στο ταραγμένο κλίμα, που επικρατούσε στην Κρήτη.
Ανήσυχος από τις νίκες των Κρητών, ο Σουλτάνος ζητά τη συνδρομή του Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου, προκειμένου να καθυποτάξει το μεγαλύτερο μέρος του επαναστατημένου νησιού. Επικεφαλής των τουρκοαιγυπτιακών δυνάμεων τίθεται ο Χασάν αγάς, ο οποίος με ισχυρές επικουρίες του Χουσείν μπέη, καταφέρνει να καταστείλει την επανάσταση. Όμως,

ΜΑΡΤΙΟΣ 1821 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2012


Μιλώντας για Ήρωες στον καιρό των γραικύλων

Έρχονται εκλογές, αλλά στο κείμενο αυτό δεν θα σας μιλήσω για εκλογές. Θα αφήσω στην άκρη κάθε τι μικρό και ποταπό των ημερών μας, που δήθεν γράφει… Ιστορία(!) και θα μιλήσω για μια μεγάλη ημέρα, «όλη η λάμψη, όλη η χάρη, που τη μνήμη της το Έθνος χαιρετά γονατιστό».

Για την μεγάλη Εθνική Επανάσταση του Γένους μας! Για τον μεγάλο εκείνον Μάρτιο του 1821! Όσο δύσκολο κι εάν είναι αυτό, όσο δύσκολο είναι το να....

Εισαγγελικό πόρισμα-κόλαφος για τον τ.διοικητή της ΕΥΠ και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ,Ι.Κοραντή

Αίτημα άρσης ασυλίας του νυν βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, αποστέλλει στην Βουλή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, η οποία ερεύνησε υπόθεση διαγωνισμού της υπηρεσίας Πληροφοριών για τη δημιουργία «Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας».

Όπως αναφέρει σχετικό το protothema.gr, το πόρισμα της Εισαγγελέως, που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2010, αποδίδοντάς του διαγωνισμό-σκάνδαλο μέσω του οποίου επιχείρησε να αποσπάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ το οποίο «προοριζόταν για άλλους σκοπούς» από αυτούς για τους οποίους το ζήτησε.
 
Τα αρμόδια όργανα του κοινοβουλίου θα πρέπει να διαπιστώσουν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά συναυτουργία (κακουργήματα).

Στο πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Δεκέμβριο του 2010, γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά την προκήρυξη, από την ΕΥΠ, διαγωνισμού. Το συνολικό ποσό που προβλέφθηκε ήταν....

Αν υπήρχαν "Καθημερινή" και MEGA το 1821...

κλικ για μεγέθυνση
κλικ για μεγέθυνση

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ


Όλοι μας γνωρίζουμε πως τα ΜΜΕ είναι υποκινούμενα. Άλλα τελικά γνωρίζουμε πως ακριβώς λειτουργούν και είναι τα μόνα που πρωτοστατούν στην υποδούλωση των μαζών από το σύστημα; Δυστυχώς όχι. Δεν είναι μόνο η καθημερινή μας ενημέρωση «μαγειρεμένη» και «σερβιρισμένη» κατά το δοκούν. Η καπιταλιστική λερναία ύδρα, έχει πολλά κεφάλια και όλα ως φαίνεται, άπτονται της καθημερινότητας μας.
Κάθε μέρα που περνάει, ακούμε αυτά που....

ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


«Αγαπημένα μου παιδιά... στείλτε από τους υπολογιστές σας σ’όλα τα email που γνωρίζετε αυτό το μήνυμα "σ’ αυτό τον τόπο, τότε, σήμερα, πάντοτε είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία!"», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, προς τους νέους σήμερα από τον Πανίερο Ναό του Ευαγγελισμού της Τήνου.

Παρουσία πλήθους προσκυνητών και σήμερα το ιερό νησί της Τήνου με θρησκευτική κατάνυξη και εθνική έξαρση πανηγύρισε την εορτή του Ευαγγελισμού και την ιστορική μνήμη της εθνικής παλλιγενεσίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ετέλεσε την Δοξολογία και προέστη της λιτανευτικής πομπής προς την πλατεία Παντανάσσης.

Στον εόρτιο από εκεί λόγο του, κατα το έθος, αναφέρθηκε στο γεγονός του....