Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2010

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.


Ισχυρές ενδείξεις ότι η τήρηση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, υποστηρίζει νέα μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο έγκριτο αμερικανικό περιοδικό διατροφής "American Journal of Clinical Nutrition".

Η έρευνα είναι...
η πρώτη μελέτη που αξιολογεί τη σχέση της παραδοσιακής μεσογειακής δίαιτας με τον καρκίνο του μαστού σε χώρες της Μεσογείου. Εγινε σε δείγμα 14.807 γυναικών, οι διατροφικές συνήθειες των οποίων καταγράφηκαν για δέκα χρόνια.

Από αυτές, οι 240 εμφάνισαν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση. Από τη μελέτη της οποίας επικεφαλής είναι ο καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος, φάνηκε ότι όσες ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, βάση της οποίας είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ήταν ως ένα βαθμό προστατευμένες από αυτή τη μορφή καρκίνου του μαστού, η οποία σε γενικές γραμμές είναι συχνότερη από τον προεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού, ο οποίος έχει συνήθως γενετική βάση.

Η μελέτη που έγινε από το εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Χάρβαρντ και την Ακαδημία Αθηνών και στηρίχθηκε στο πρόγραμμα ΕΠΙΚ, εξηγεί γιατί τα περιστατικά μετεμμηνοπαυσιακού καρκίνου του μαστού στις μεσογειακές χώρες, είναι χαμηλότερα, σε σχέση με άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών