Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 18, 2010

Συντριπτική η νίκη του διαδικτύου απέναντι στα παπαγαλάκια κυβέρνησης και Πειραιώς!

…και ακόμα δεν είδαν τίποτα!
Είναι ίσως η δεύτερη φορά στη πρόσφατη Ιστορία που το Διαδίκτυο κερδίζει κατά κράτος τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποδεικνύοντας την τεράστια δύναμη πυρός που διαθέτει-απλά γιατί είμαστε όλοι εμείς εκεί έξω.
Η πρώτη ήταν στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.
Τότε που όλα σχεδόν τα ΜΜΕ των εκδοτών με ναυαρχίδα το χαζοΜega (αν εξαιρέσεις τον Πρετεντέρη που μετράει σαν “αντίπαλος”) είχε βαλθεί να δώσει το χρίσμα στον Βενιζέλο.
Εκείνη την περίοδο το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” πρώτο και κόντρα σ όλα τα ΜΜΕ και τα στοιχήματα που έδιναν τον Γιωργ(άκι)ο  χαμένο απο χέρι, επέλεξε να τον υποστηρίξει ενάντια στα φερέφωνα του συστήματος.
Τώρα, στην υπόθεση της Πειραιώς, το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αντέδρασε πρώτο στο επικοινωνιακό κρεσέντο κυβέρνησης, νταβατζήδων και παραδοσιακών ΜΜΕ.
Μέσα σε λίγες ώρες το δήθεν πανίσχυρο επικοινωνιακό οικοδόμημα που ζεί χάρη στο  Μέγα Χορηγό, την Τράπεζα Πειραιώς, την οποία...
καλούμε να μας πει πόσα δις ευρώ σε δάνεια και διαφημίσεις έχει δώσει σε ΜΜΕ -και αν αυτό είναι σωστή και θεμιτή διαχείριση της εμπιστοσύνης των μετόχων της-γίνεται σκόνη.
Απο τη μια μεριά είναι μια χούφτα παπαγαλάκια παντός καιρού τύπου Τράγκα, Σπυράκη, Δήμτσα, Χατζηνικολάου, Χασαπόπουλου, Τρέμη και απο την άλλη όλοι εμείς, οι Ελληνες πολίτες.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται οτι δεν διδάχθηκε απο τα λάθη του ανεπρόκοπου Καραμανλή και αποφάσισε να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στους νταβατζήδες.
Τόσο το χειρότερο για σας κε πρωθυπουργέ.
Διαβάστε στη συνέχεια τι έγραψε ένας διαδικτυακός συναγωνιστής στο antinews για το θέμα


Αυτό που συνέβη με το ζήτημα της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ήταν πρωτοφανές.

Τα καλοταϊσμένα, από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποδύθηκαν σε μία πρωτοφανή προπαγάνδιση υπέρ μιας πρότασης, όχι απλώς βλαπτικής για τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, αλλά ενδεχομένως και σκανδαλώδους, με δεδομένες τις μερικότερες πτυχές της (δανειοδότηση της Πειραιώς από τις εξαγοραζόμενες κρατικές τράπεζες, παραλαβή της πρότασης από την κυβέρνηση μία ημέρα πριν την ανακοίνωση κλπ.)

Το πανηγύρι της κυβέρνησης δεν κράτησε όμως παραπάνω από μερικές ώρες. Το Ίντερνετ πήρε αμέσως στην κυριολεξία φωτιά και αποκάλυψε όλες τις κρίσιμες παραμέτρους της ιστορίας αυτής.

Εκατοντάδες ανεξάρτητα μπλογκς δημοσίευσαν το ένα μετά το άλλο τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και ο κόσμος ενημερώθηκε ταχύτατα και με πληρότητα.

Ίσως δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα τέτοια ταχεία και συντριπτική νίκη του αδέσμευτου διαδικτύου επί των κατεστημένων μέσων ενημέρωσης.

Βέβαια, μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να ήταν υπερβολικά προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Αυτό όμως δεν μειώνει την επιτυχία του διαδικτύου, για το λόγο ότι όλες οι βλαπτικές για τη χώρα αποφάσεις των τελευταίων μηνών λαμβάνονται μέσα σε διαρκή αντάρα παραπληροφόρησης από τα κατεστημένα ΜΜΕ. Η παραπληροφόρηση εδώ, στο συγκεκριμένο ζήτημα, ανατράπηκε πλήρως.

Χωρίς το διαδίκτυο, ίσως σε μερικές ημέρες η κυβέρνηση να είχε χαρίσει ανενόχλητη την ΑΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον κ. Σάλλα!
Η έκρηξη αυτή της αξιόπιστης και ανόθευτης από ιδιοτέλειες ενημέρωσης, είναι φανερό ότι μπορεί να οδηγήσει σε μια διαφορετική Ελλάδα. Μπορεί, για πρώτη φορά στο σύγχρονο βίο, να οδηγήσει σε πραγματική δημοκρατία, σε καθεστώς που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και όχι αλλότρια συμφέροντα εις βάρος της χώρας
Δεν είναι τυχαίο ότι, τα τελευταία χρόνια, ολόκληρη σειρά επικοινωνιακών μαχών κερδήθηκε μέσα από το διαδίκτυο. Το Σχέδιο Ανάν πολεμήθηκε κατεξοχήν μέσα από το διαδίκτυο, η αντίδραση κατά του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού ξεκίνησε από το διαδίκτυο, η υποστήριξη του Αντώνη Σαμαρά έναντι της πανίσχυρης, τότε, Ντόρας Μπακογιάννη, έγινε κυρίως μέσα από την αυτόβουλη δράση του διαδικτύου.
Αν σωθεί τελικά το Ταμιευτήριο και η Αγροτική Τράπεζα, αυτό θα οφείλεται επίσης κατά κύριο λόγο στην αυθόρμητη και καθολική αντίδραση που σημειώθηκε μέσα από το διαδίκτυο.
Στους φίλους και τις φίλες που δίνουμε καθημερινά μαζί τις μάχες ο καθένας για τα πιστεύω μας, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλον, κι ας μην συμφωνούμε πάντοτε σε όλα.
Επώνυμος
Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών