Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αγαπάει την ΕΡΤ»

Με το μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι «Οι δέκα μικροί νέγροι» μοιάζει τον τελευταίο καιρό η δημόσια ραδιοτηλεόραση.Το ένα μετά το άλλο στελέχη της ΕΡΤ αποχωρούν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εγκαταλείποντας ένα «πλοίο» πουόπως όλα δείχνουνετοιμάζεται να προσαράξει στα ρηχά.Μετά την πρόσφατη αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γ.Γαμπρίτσου ήρθε η σειρά του κ.Τζώνη Καλημέρη να υποβάλει την περασμένη Τετάρτη την παραίτησή του. Ο κ. Καλημέρης υπήρξε επί σειρά ετών σύμβουλος προγράμματος στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.Σήμερα μιλάει για τους λόγους της παραίτησής του, για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης και για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης.
- Η αποχώρησή σας ήταν αιφνιδιαστική. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτήν;
«Για να είμαι ειλικρινής,
είναι κάτι που σκεφτόμουν εδώ και καιρό. Υπήρξε ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου προήδρευα ατύπως του διοικητικού συμβουλίου. Εκείνο το διάστημα έγιναν κατά τη γνώμη μου αρκετά σημαντικά βήματα στην ΕΡΤ. Επειτα από αυτό έπρεπε να είχα φύγει. Ο λόγος που έμεινα ήταν επειδή επελέγη ως διευθύνων σύμβουλος ένας πολύ καλός φίλος, ο Γ. Γαμπρίτσος, ο οποίος με έπεισε να μείνω και να βοηθήσω. Με τον Γιώργο είχαμε αρχίσει και δουλεύαμε πολύ αρμονικά και σχεδιάζαμε τα νέα προγράμματα της ΝΕΤ και της ΕΤ1. Μετά και την αποχώρηση του Γιώργου έκρινα ότι είχε για μένα τελειώσει η εποχή ΕΡΤ».

- Το ΔΣ της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η απόφασή σας να φύγετε οφείλεται στη διαφωνία σας με την αλλαγή της φυσιογνωμίας και τον επανακαθορισμό των στόχων της εταιρείας. Διαφωνείτε με τις αλλαγές;
«Η ΕΡΤ έχει μπει σε μια φάση όπου θέλει να δώσει μια άλλου είδους μάχη, που δεν αποκλείεται και να πετύχει, αλλά θεωρώ ότι εμένα δεν μου ταιριάζει. Προσωπικά έχω μέσα μου τον ανταγωνισμό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να λειτουργήσει με απόλυτα εμπορικά μοντέλα, αλλά μπορεί να είναι μέσα στον ανταγωνισμό και να διεκδικεί σοβαρό κομμάτι τόσο της τηλεθέασης όσο και της διαφημιστικής δαπάνης. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να είναι φουλ ανταγωνιστική. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά προγράμματα που βλέπουμε σε ιδιωτικά κανάλια, όπως το «Dancing with the Stars», είναι προγράμματα του ΒΒC. Θέλω να πω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να λειτουργήσει μια δημόσια τηλεόραση. Υπάρχει ο τρόπος του ΒΒC και ο τρόπος να μικρύνεις το “μαγαζί”, που είναι θεμιτός, αλλά εμένα δεν μου πάει».

- Πώς θα κρίνατε τον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν την ΕΡΤ από την πολιτική ηγεσία;
«Εχοντας ζήσει στην ΕΡΤ τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, δύο του ΠαΣοΚ και μία της ΝΔ, θα πω ότι η παρούσα κυβέρνηση την ΕΡΤ δεν την αγάπησε. Αυτό είναι σαφές. Την αντιμετώπισαν από την αρχή με καχυποψία και με κάποιο σχετικό φόβο, ως μπελά, ως έναν χώρο που ζέει και από τον οποίο μόνο κακά πράγματα μπορούν να βγουν. Αν έπρεπε να καταλήξω κάπου θα έλεγα ότι έπρεπε να την αγαπήσουν περισσότερο».

- Τον τελευταίο καιρό γίνεται ακόμη και εισαγγελική έρευνα για κακοδιαχείριση και για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση. Ποια είναι η γνώμη σας για όλα αυτά;

«Ενας από τους λόγους που παραιτήθηκα είναι ότι έβλεπα ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα για πολλά χρόνια να λοιδορούνται και να τους απαγγέλλονται κατηγορίες αδίκως. Προφανώς γίνανε σπατάλες, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Ξοδεύαμε ίσως περισσότερα απ΄ όσο θα έπρεπε. Οταν σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που περνάμε τώρα, συζητάμε για μισθούς της τάξεως των 10.000 ευρώ τον μήνα ανατριχιάζουμε. Εκείνη όμως την εποχή τα ποσά αυτά δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακά. Βέβαια υπήρχαν και περιπτώσεις όπου γίνανε υπερβολές, όπως μεγάλες αμοιβές που δεν δικαιολογούνταν από το αντικείμενο, αλλά ήταν μέσα στο γενικό πλαίσιο της εποχής. Πάντως φοβάμαι ότι σε τέσσερα πέντε χρόνια πάλι θα γίνει το ίδιο και αυτοί που είναι σήμερα στη διοίκηση θα κατηγορηθούν από τους επόμενους»

συνέντευξη στο στο κυριακάτικο "ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών