Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 01, 2010

Βάζει «χέρι» και στις ΜΚΟ το Ισραήλ

Ενοχλημένο σφόδρα φαίνεται να είναι το Ισραήλ, από τη δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαίτερα εκείνων που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο έδαφος του και γι' αυτό αποφάσισε να τους βάλει άγριο “χέρι”, απαιτώντας έλεγχο, τόσον στις ενισχύσεις που λαμβάνουν από την αλλοδαπή όσον και στις δραστηριότητες τους.
Το θέμα, θα έλθει,
υπό μορφή ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από εννέα ευρωβουλευτές των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, των Φιλελεύθερων και της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, την ερχόμενη βδομάδα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Κομισιόν, θα τα βρει σκούρα στην...απάντηση της, παρά την υποστήριξη που φαίνεται ότι θα έχει από την Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών, εντός της οποίας μεγαλουργούν και οι γαλάζιοι ευρωβουλευτές.
Με αγωνία δε αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην όλη συζήτηση, ύστερα από το ντήλ της ελληνοισραηλινής φιλίας που υπέγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογο του.
Το τι απεργάζεται το Ισραήλ, εναντίον των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το λένε οι ερωτώντες ευρωβουλευτές...
- Στις 14 Φεβρουαρίου 2010 η κυβέρνηση του Ισραήλ ψήφισε υπέρ ενός νομοθετικού σχεδίου με τίτλο "Νόμος σχετικά με τις απαιτήσεις αποκαλύψεως πληροφοριών για τους παραλήπτες ενισχύσεων από αλλοδαπή πολιτική οντότητα – 2010". Μετά τη διεξαγωγή μίας πρώτης ψηφοφορίας και έγκρισης στην Knesset (Βουλή) στις 17 Φεβρουαρίου 2010, το εν λόγω νομοσχέδιο προορίζεται να επανέλθει σύντομα στην Ολομέλεια για την τελική ψηφοφορία.
-Το εν λόγω νομοσχέδιο, απαιτεί την καταχώρηση όλων των Ισραηλινών ΜΚΟ, που δέχονται αλλοδαπή χρηματοδότηση για τον σκοπό "πολιτικής δραστηριότητας" στο Ισραήλ, στο μητρώο των πολιτικών ομάδων. Προβλέπει έναν ασαφή ορισμό της "πολιτικής δραστηριότητας" που καλύπτει όλες τις δραστηριότητες οι οποίες έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τη δημόσια γνώμη στο Ισραήλ ή να επηρεάσουν οποιοδήποτε φορέα των κυβερνητικών αρχών σε ό,τι αφορά κάθε στοιχείο εγχώριας ή εξωτερικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.
Το νομοσχέδιο, εάν εγκριθεί, θα επηρεάσει μία ευρεία σειρά οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών ομάδων και ομάδων υπέρ της ειρήνης καθώς και οργανώσεων που προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο νέος ορισμός του καθεστώτος των Ισραηλινών ΜΚΟ, ως "πολιτικές ομάδες", μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δυσφήμησή τους στη δημόσια γνώμη, την αύξηση του ελέγχου του κράτους στις δραστηριότητες τους, και την υπονόμευση της προνομιακής κατάταξής τους από φορολογικής απόψεως ως κοινωφελείς οργανώσεις, πράγμα το οποίο μπορεί να καταστήσει αδύνατο για τους αλλοδαπούς χορηγούς να συνεχίσουν την χρηματοδότησή τους.
Η μη συμμόρφωση με το εν λόγω νομοσχέδιο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πρόστιμο ή ακόμη και φυλάκιση.
Το τι θα απαντήσει η Κομισιόν, που είναι κι' αυτή στη “λίστα” των χρηματοδοτών των Ισραηλινών ΜΚΟ, θα το δούμε την ερχόμενη εβδομάδα.
"Το Ποντίκι"

Το Giorgo κατάλαβε κάτι από τα παραπάνω; ή να του το μεταφράσουμε στα αγλλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών