Τοθέμα αναδεικνύει με Ερώτησή προς την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, για το αν υπάρχει λεπτομερής καταγραφή από το Υπουργείο σχετική με τους επιλεγόμενους «αιώνιους φοιτητές» και ποιος είναι ο αριθμός τους ανά σχολή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καθυστερούν ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους περίπου, 157.810 φοιτητές, δηλαδή ποσοστό... 42,7% επί του συνόλου. Ενδεικτικό είναι ότι στη Νομική Αθήνας, στην οποία κάθε χρόνο οι υποψήφιοι δίνουν «μάχη» για μια θέση (πέρυσι η βάση εισαγωγής ήταν 18893 μόρια), οι επτά στους δέκα και συγκεκριμένα 10.118 είναι «αιώνιοι» φοιτητές. Ειδικότερα, από τους 13.930 εγγεγραμμένους φοιτητές, τις σπουδές τους παρακολουθούν κανονικά μόνο οι 3812!
Το ποσοστό, είναι ακόμη υψηλότερο (79,2%) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο μόλις οι δύο στους δέκα φοιτητές είναι ενεργοί (1.320 επί συνόλου 6.339 εγγεγραμμένων). Επίσης στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ίδιου Ιδρύματος, υπάρχουν πολλοί «λιμνάζοντες» φοιτητές που φθάνουν τους 2.669 έναντι 1.201 ενεργών.
«Οι τέσσερις στους δέκα φοιτητές των ελληνικών Πανεπιστημίων καθυστερούν ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους, ενώ το ποσοστό των αποφοίτων ανέρχεται μόλις σε 9,8% κατατάσσοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα τμήματα με τους περισσότερους «αιώνιους» φοιτητές είναι τα Νομικά, τα Οικονομικά αλλά και τα Φυσικομαθηματικά, στα οποία εισάγονται αριστούχοι…»,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών