Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Κάποιες εφαρμογές του facebook, επικίνδυνες για τα προσωπικά μας δεδομένα!

Η εφημερίδα Wall Steet Journal δημοσιεύει ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο οι διάφορες εφαρμογές στο facebook παραβιάζουν τους κανόνες εμπιστευτικότητας, επιτρέποντας την διαρροή των προσωπικών μας δεδομένων σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο Facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών στο Ιντερνέτ πληροφορίες όπως το όνομα, ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας, ώστε το προφίλ τους να παραμείνει εντελώς ιδιωτικό».
 ''Αυτή η πρακτική παραβιάζει τους κανόνες του Facebook και επαναφέρει στην επιφάνεια τα ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών του'', προσθέτει η εφημερίδα. ''Η ταυτότητα ενός χρήστη μπορεί να διαδοθεί αθέλητα από τη μηχανή πλοήγησής του, ή από μία εφαρμογή αλλά η γνώση της ταυτότητας επ’ ουδενί δεν επιτρέπει την πρόσβαση προσωπικές πληροφορίες οποιουδήποτε στο Facebook'', δηλώνει ο εκπρόσωπος της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Facebook θα θέσει σε εφαρμογή μία νέα τεχνολογία ώστε να εξουδετερώσει το πρόβλημα που εντοπίζει η εφημερίδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα αυτών των μικροεφαρμογών, δεν έχει δημιουργηθεί από το facebook αλλά από εξωτερικούς, ανεξάρτητους προγραμματιστές.
/www.tlife.gr/news.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών