Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Πολιτική αθλιότητα το “Βατοgate”

Με ένα προκλητικό πόρισμα χωρίς ούτε ένα στοιχείο, το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τέσσερις πρώην Υπουργούς με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος…!!!
Το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει στο Δικαστικό Συμβούλιο τους κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, Θ. Ρουσόπουλο και Πέτρο Δούκα για ηθική αυτουργία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος  και μόνο για παράβαση καθήκοντος, τον Γιώργο Βουλγαράκη.
Από πού όμως προκύπτει η ροή ή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Aπό πουθενά.  Είναι ξεκάθαρα μια προσπάθεια σπίλωσης της ΝΔ και κατασυκοφάντησής της εν όψει των Περιφερειακών εκλογών. Και για να «στηρίξει» τη μη παραγραφή της υπόθεσης…
Όταν όμως το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίψει την παραπομπή των πρώην Υπουργών, που θα κρυφτούν οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την παραπομπή τους, που συνέταξαν το πόρισμα;
Συγκεκριμένα,
το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει ευθύνες για κακουργηματικές πράξεις στους Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα, Ευ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό και συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία στα αδικήματα:
- της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης
- Στο αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και μη
- Στο αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και μη σε βάρος του Δημοσίου, περί της δήθεν κυριότητας της Μονής Βατοπεδίου επί της λημνιαίας εκτάσεως (η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ
Για τον Γ. Βουλγαράκη, αναφέρουν ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ από την οποία η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ
Σύμφωνα με τα ποσά που αναφέρονται και αφορούν την  προξενηθείσα ζημία οι κατηγορίες αφορούν σε κακουργηματικές πράξεις.
Η ΝΔ κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία, αφού ουσιώδεις ερωτήσεις έχουν μείνει αναπάντητες. Άλλωστε, αυτή ακριβώς η αιτία της απόκρυψης στοιχείων και πλημμελούς έρευνας από την επιτροπή είχε αποτελέσει και την αφορμή για την αποχώρηση τότε των βουλευτών μελών της ΝΔ.
ΝΔ: ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΒΑΤΟGATE

Λίγο πριν την κατάθεση του πρίσματος, οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, έδωσαν συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας «σκευωρία και πολιτική αθλιότητα».
Κατήγγειλαν ότι το πόρισμα κινείται στη λογική των πολιτικών διώξεων και σκοπιμοτήτων και όχι στη λογική με βάση τα στοιχεία, τη νομιμότητα.
Οι βουλευτές κ. Ν. Δένδιας, Ευρ. Στυλιανίδης, Ελ. Βόζεμπεργκ και Κ. Τασούλας επισήμαναν ότι όχι μόνο δεν έγινε η έρευνα για μείζονος σημασίας ζητήματα (άνοιγμα λογαριασμών, off shore εταιρειών, αποτίμηση ανταλλαγέντων ακινήτων κλπ) αλλά δεν αποδείχτηκε η ροή μαύρου χρήματος και η τυχόν ζημία που κατά το ΠΑΣΟΚ υπέστη το δημόσιο, που αποτελούσε και το αντικείμενο διερεύνησης από τη συσταθείσα προανακριτική επιτροπή.
«Βρισκόμαστε ενός ΠΑΣΟΚικού Βατοgate» τόνισαν οι βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλοντας «πολιτική σκευωρία», «πολιτική ανεντιμότητα» και «πολιτική αθλιότητα» του ΠΑΣΟΚ επειδή «έστησε» τις κατηγορίες κατόπιν κεντρικής κατεύθυνσης. «Πρόκειται περί μιας άθλιας σκευωρίας, που καθοδηγείται από το ΠΑΣΟΚ και διαφημίζεται από τον πρωθυπουργό σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τον Ελληνικό λαό» κατήγγειλε ο Κ. Τασούλας ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργία αρνητικού κλίματος εις βάρος της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ εν όψει των περιφερειακών εκλογών.
Ο κ. Δένδιας μάλιστα κατήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το πόρισμα αποκρύπτοντας σκοπίμως τις δικές του ευθύνες πέρα των πρώην Υπουργών του Φωτιάδη και Δρυ…
1. Όπως αποκάλυψε, στην επιτροπή δεν έφτασε ποτέ την ένορκη κατάθεση του τ. Προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θ.Ξυνίδη, αδερφού του Υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι φορείς της Ξάνθης σχεδόν πανηγύρισαν για τις ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και πως ο αγώνας του δεν ήταν για την ιδιοκτησία της λίμνης αφού αυτή είχε ήδη αποδοθεί από το ΠΑΣΟΚ στο Βατοπέδι.
Η κατάθεση του Θ.Ξυνίδη καταρρίπτει το όποιο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική σκευωρία και τις θέσεις που εξαρχής δημοσιοποίησε η Ν.Δ και ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη λίμνη στη Μονή μέσω Δρυ και Φωτιάδη, ότι η Ν.Δ αποφάσισε μέσω της νόμιμης οδού των ανταλλαγών την επιστροφή της γης στους αγρότες, ότι από τις αποφάσεις των υπουργών της Ν.Δ δεν επήλθε ζημία του δημοσίου.
2. Επίσης δεν συζητήθηκε ποτέ η κατάθεση του γαμπρού της Σταματίνας Μαντέλη ο οποίος είχε συναντηθεί με πρόσωπο  του Ιντιτούτου (ΙΣΤΑΜΕ) Α. Παπανδρέου…(!) το οποίο τον πίεζε προκειμένου να συναντήσει ο ίδιος, ή στελέχη, ή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την κυρία Μαντέλη πριν την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα.
Η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει η δικογραφία αυτή να συσχετιστεί άμεσα με την υπόθεση και να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για το Βατοπέδι.
«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» 1
Κατέθεσε ο Αστυνομικός στις 3 Μαρτίου 2009. «Με πήρε τηλέφωνο ο Θ.Κ πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ και υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μου ζήτησε να συναντηθούμε και ότι στη συνάντηση θα έρθει και ένας φίλος του. Συναντηθήκαμε και ήρθε ένας δημοσιογράφος του ιδρύματος Α. Παπανδρέου ΙΣΤΑΜΕ  και μου ζήτησε να μεσολαβήσω να έρθει σε επαφή μαζί του η πεθερά μου Μαντέλη. Μου ζήτησε να τη φέρει σε επαφή με μέλη της επιτροπής βουλευτές ή και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα με ξαναπήρε στο τηλέφωνο αλλά και άλλες φορές. Η πεθερά μου αρνήθηκε και ενημέρωσα τον δημοσιογράφο».
«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» 2
Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τους πρώην Υπουργούς και «έστησε» την Προανακριτική επιτροπή επειδή αντάλλαξαν ακίνητα με τη Μονή από την οποία ανταλλαγή ζημιώθηκε οικονομικά το δημόσιο.
Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ;
Αρχικά ότι το δημόσιο υπέστη ζημία άνω τους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.
Στη συνέχεια έκαναν λόγο για ζημία τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά, και τώρα τελευταία μιλούσαν για εκατό εκατομμύρια ευρώ.
Αν είναι έτσι, και οι υπουργοί πρέπει να παραπεμφθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τότες τι πρέπει να γίνει όταν λίστα της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, την οποία αποκάλυψε ο κ. Δένδιας , μόνο κατά την περίοδο 2000 – 2003 παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ακίνητα σε ΝΠΔΔ (όπως η Μονή Βατοπεδίου που είναι ΝΠΔΔ) αξίας 905.000.000 ευρώ; (Επίκειται σημαντική αποκάλυψη για το Βατοπέδι)
Και μιλάμε περί δωρεάν παραχωρήσεων και όχι ανταλλάξιμων ακινήτων…στα οποία δήθεν ζημίωσαν το δημόσιο…
Τι έκανε το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τις πορισματικές του θέσεις πέντε φορές;
Που οφείλεται το ράβε ξήλωνε ενώ το είχαν έτοιμο από χθες;
Το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αμέσως τα πορίσματά τους. Αντιθέτως, και περιέργως…το ΠΑΣΟΚ άλλαξε «γνώμη» πάνω από πέντε φορές μέχρι να καταγράψει ακριβώς τους λόγους της παραπομπής των πρώην Υπουργών. Άραγε τι μεσολάβησε;
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το πόρισμά τους το είχαν έτοιμο από τις τρεις το μεσημέρι. Τι άλλαξε το απόγευμα;
Φοβήθηκαν το φιάσκο της παραγραφής;
Διαβάστε επίσης τα πορίσματα ων άλλων κομμάτων:
Παραπομπή Δούκα, Μπασιάκου, Κοντού προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πορισματικές θέσεις ΚΚΕ για την υπόθεση του Βατοπεδίου

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών