Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 24, 2010

“Σύντροφοι”, σας πήραν χαμπάρι ότι κάτι ετοιμάζετε…

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Σήμερα, θα έπρεπε να ήταν αντικειμενικά μία καλή ημέρα για την Ελληνική Οικονομία.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας, στην καθιερωμένη μετά από κάθε έλεγχο συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της γ’ δόσης των 9 δις ευρώ (6,5 δις ευρώ από την ΕΕ και 2,5 δις ευρώ από το ΔΝΤ), που προβλέπεται από το περιβόητο μνημόνιο, σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή 2,5 δις ευρώ από το ΔΝΤ στις αρχές Δεκεμβρίου και 6,5 δις ευρώ στις αρχές Ιανουαρίου.
Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Τρόικας αποκάλυψαν ότι υπάρχει πιθανότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ, ή και επέκταση του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας με νέα δάνεια.
Όμως, παρ’ όλα τα... καλά νέα που απομακρύνουν την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελληνικής Οικονομίας, αφού και η γ’ δόση του μνημονιακού δανείου πρόκειται να εκταμιευθεί έγκαιρα και η Ελλάδα υπάρχει πλέον βάσιμη πιθανότητα είτε να πάρει παράταση εξόφλησης του δανείου των 110 δις ευρώ, είτε νέα δάνεια, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο.
Συγκεκριμένα, τα ασφάλιστρα έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων (τα γνωστά σε όλους CDS), -βάσει διεθνούς πρακτικής η πιθανότητα χρεοκοπίας μίας χώρας μετράται συνήθως με τα ασφάλιστρα των 5-ετών Κρατικών Ομολόγων-, κατέγραψαν νέες υψηλές τιμές περιόδου.
Συγκεκριμένα, στις 25 Ιουνίου 2010, τότε που η Ελληνική Δημοσιονομική κρίση μαίνονταν και οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας ήταν αυξημένες, το CDS των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων είχε κλείσει στην υψηλότερη τιμή περιόδου στις 1.008 μβ.
Εχθές, 22 Νοεμβρίου, το CDS των 5-ετών Ελληνικών Ομολόγων έκλεισε στις 1039 μβ και σήμερα 23 Νοεμβρίου λίγο μετά την συνέντευξη των εκπροσώπων της Τρόικας, στις 15:07, είχε τιμή 1062 μβ.
Δηλαδή, εχθές και σήμερα, σύμφωνα πάντα με την λογική των χρηματαγορών, η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας αυξήθηκε ακόμα περισσότερο από την εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο. Μία χαρακτηριστική και ταυτόχρονα ανατριχιαστική λεπτομέρεια για αυξημένη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, βάσει της λογικής των CDS, είναι ότι η Ελλάδα έχει πλέον την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, πίσω μόνο από την Βενεζουέλα της οποίας το CDS έχει τιμές που βρίσκονται στην περιοχή των 1.149 μβ.
Γιατί άραγε οι τιμές των Ελληνικών CDS ανεβαίνουν και το spread διευρύνεται ακόμα και όταν ανακοινώνονται καλά νέα;
Αφού όλα τα βραχυπρόθεσμα (εκταμίευση γ’ δόσης) και μακροπρόθεσμα (επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ ή νέα δάνεια), προβλήματα στην διαχείριση και ομαλή εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, φαίνεται ότι λύνονται με τον καλύτερο τρόπο για την διατήρηση του αξιόχρεου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το βασικό ερώτημα που έθεσε στο χθεσινό του άρθρο (22 Νοεμβρίου), ο ταπεινός και άσημος Δευκαλίων, παραμένει ακόμα αναπάντητο και για το σύνολο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.
Γιατί έγιναν τόσα εξόφθαλμα λάθη στην σύνταξη του Προϋπολογισμού. Λάθη που πιθανότατα οδηγούν πλέον τις Χρηματαγορές σε εντεινόμενες επενδυτικές πρακτικές (άνοδος CDS, διεύρυνση των spread, πτώση του ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών), απαξίωσης της Ελληνικής Οικονομίας.
Οι Χρηματαγορές δεν ψάχνουν να βρουν την κρυφή λογική του λάθους, ούτε για ποιο λόγο έγινε. Απλά όταν ανακαλύψουν το λάθος επιλέγουν την ανάλογη επενδυτική πρακτική.
Εμείς απλά επισημαίνουμε: “Σύντροφοι”, σας πήραν χαμπάρι ότι κάτι ετοιμάζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών