Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 20, 2010

Καταστρέφουν και ό,τι είχε απομείνει στην Παιδεία

Θα θυμάστε όλοι τις προεκλογικές υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου για ενίσχυση της Παιδείας, αρχικά με 1 δις ευρώ για έρευνα και στη συνέχεια με το 5% του ΑΕΠ. Μεγαλοστομίες που αποδείχθηκαν μετεκλογικές απάτες. Και μπορεί όλοι να λέμε ότι μέσα στην κρίση που καιρός για σπατάλες αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση θεωρούν σπατάλη το μέλλον των παιδιών μας. Αποφάσισαν λοιπόν να συντάξουν έναν προϋπολογισμό ο οποίος δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας στην Παιδεία. Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για μείωση ρεκόρ στις δαπάνες, την μεγαλύτερη των τελευταίων 35 ετών καθώς πλέον βρίσκονται κάτω και από το 3% του ΑΕΠ. Αντί δηλαδή να αυξήσει το κονδύλιο στο 5% το έριξε στο μισό.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει τις...
δαπάνες του υπουργείου στο 2,96% του ΑΕΠ και σε αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες της κατάρτισης (διά βίου μάθηση), της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.
«Ουσιαστικά», τονίζεται στην ανακοίνωση, «αν αφαιρέσουμε αυτές τις δαπάνες, που δεν αφορούν το τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα στις τρεις βαθμίδες του, το ποσοστό για την Παιδεία, που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, είναι 2,75%.
Ετσι, ενώ για το έτος 2010 είχαν προϋπολογισθεί 7,8 δισ ευρώ, μειώθηκαν με το Μνημόνιο και το Πρόγραμμα Σταθερότητας στα 6,9 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα θα δοθούν μόνο 6,478 δισ. ευρώ.
Για το 2011 προβλέπονται μόλις 6,283 δισ. ευρώ, δηλαδή μείωση κατά 1,5 δις ευρώ ευρώ, δηλαδή 20% μείωση σε απόλυτες τιμές» συμπληρώνουν.
Που οδηγούν όλα αυτά; Σε κλείσιμο πανεπιστημίων, σε αίθουσες με 30 παιδιά, σε σχολεία χωρίς βασικά υλικά και με τους δασκάλους να κάνουν έρανο για να αγοράσουν φωτοτυπίες και μολύβια, στα γυμνάσια και τα λύκεια που είναι διαλυμένα. Και φυσικά σε εκπαιδευτικούς που έχουν χάσει κάθε κίνητρο για να ασκήσουν το λειτούργημά τους.
Και να φανταστείτε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε μείνει άλαλη μελετώντας το φιλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης και ήθελε να το αντιγράψει.
Τόσο ψέμα, γιατί…
http://www.antinews.gr/?p=72415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών