Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Τα μεγάλα ψέματα της ευθύνης των αμυντικών δαπανών για την οικονομική κατάσταση της χώρας

Μετά από δεκαετίες συνεχόμενων δημοσιευμάτων που καταδείκνυαν τις αμυντικές δαπάνες ως μίας από τις βασικότερες αιτίες της αύξησης του ελληνικού χρέους ήρθε», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg να αποκαταστήσει μερικώς την αλήθεια. Επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Γιάννη Δατσέρη, το Bloomberg ρίχνει τη βασική ευθύνη για τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα στο προβληματικό ΕΣΥ.
Ο τομέας της υγείας για 3 δεκαετίες αποτελούσε ένα...
τομέα της δημόσιας διοίκησης που πολλοί λίγοι αναλυτές και δημοσιογράφοι τόλμαγαν να κατακρίνουν για τα αληθινά του προβλήματα και τη συμβολή του στην αύξηση του δημοσίου χρέους. Όπως όμως δήλωσε ο Δατσέρης στο Bloomberg «Είναι τα γνωστά προβλήματα της Ελλάδας: γραφειοκρατία, διαφθορά και ούτω καθεξής. Τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος».

Όπως χαρακτηριστικά έχει δημοσιευτεί στο πρόσφατο παρελθόν μόνο τα νοσοκομεία χρωστούσαν 5.4 δισεκατομμυρίων ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς στους προμηθευτές μεταξύ 2007 και 2009. Και δεν αναφερόμαστε στους μισθούς ή τα λοιπά λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων, αλλά στα αναλώσιμα και τα φάρμακα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2007, η Ελλάδα δαπάνησε 2,4% του ΑΕΠ για φάρμακα μόνο (όσο ήταν και οι αμυντικές δαπάνες τα προηγούμενα χρόνια), το υψηλότερο από όλες τις 34 χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) όπως η Γαλλία (των 65,5 εκατ.), η Γερμανία (των 82 εκατ.), και οι ΗΠΑ (300 εκατ.) και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για αυτή τη σπατάλη.
Αντιθέτως οι γνωστοί συμμετέχοντες στην ομάδα των προθύμων πρότειναν την μείωση των αμυντικών δαπανών και ας αντιμετώπιζε η ΠΑ ζήτημα επάρκειας ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη που υπερασπίζονται την ελληνική επικράτεια και τα συμφέροντα της χώρας. Αυτά για να τίθεται η αλήθεια στη θέση που της αξίζει και για να γνωρίσει ο ελληνικός λαός που δαπανήθηκαν τα χρήματα του και με ποιά προτεραιότητα δαπανήθηκε το υστέρημα του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών