Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

Τεράστιες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

Μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στο μισθολογικό καθεστώς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολόγησε με τις χθεσινές του αποφάσεις το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Με επί μέρους επιφυλάξεις και αστερίσκους από τους υπουργούς, εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα εργασικά, τις ΔΕΚΟ και το φορολογικό, το οποίο κατατέθηκε ήδη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή προκειμένου να εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια την προσεχή Τρίτη.
Στο πεδίο των επιχειρησιακών συμβάσεων η κυβέρνηση, ως φαίνεται, δεν....
έχει έλθει, παρά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, σε απόλυτη συμφωνία με την τρόικα, παρότι στη διαπραγμάτευση ενεπλάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ομως, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφρασαν αισιοδοξία πως οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο θα γίνουν τελικά αποδεκτές από τις Βρυξέλλες. Σε αυτές περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν σε κάθε περίπτωση των κλαδικών, ενώ μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση των αποδοχών στα κατώτατα όρια (Εθνική Συλλογική Σύμβαση) σε όλες τις επιχειρήσεις. Επίσης, μεγάλες είναι οι αλλαγές που υιοθετούνται στην κατεύθυνση της υιοθέτησης πιο ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ανατροπές, που είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, εισάγονται με το νομοσχέδιο και στον χώρο των μη εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ. Συγκεκριμένα προβλέπεται μείωση 10% για τις αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ, ενώ ως ανώτατο πλαφόν τίθενται τα 4.000 ευρώ, μεικτά, μηνιαίως.
Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, με δεδομένο το εύρος και το κόστος των παρεμβάσεων που αποφασίστηκαν, συμφωνήθηκε η κυβέρνηση να προβάλει το επιχείρημα πως ειδικά για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ μόνη εναλλακτική λύση στην περικοπή μισθών που αποφασίστηκε θα ήταν οι μαζικές απολύσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να υλοποιήσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που προβλέπονται από το Μνημόνιο το επόμενο τρίμηνο. Είναι δε προφανές πως η επιλογή του να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ σχετίζεται άμεσα με την επιθυμία του να προσέλθει με διαπραγματευτικά όπλα στην κρίσιμη συνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τέλη της επόμενης εβδομάδας
"ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών