Κωνσταντίνος Σακκάς
Γνωστός στην Αστυνομία για αντιεξουσιαστική δράση, αλλά όχι «στοχοποιημένος» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως έλεγε χτες αρμόδιος αξιωματικός. Είναι αυτός που νοίκιαζε το γκαράζ-οπλαποθήκη στη Νέα Σμύρνη και όπως λένε οι αστυνομικοί, το μεσημέρι του Σαββάτου που συνελήφθη μαζί με τον Μητρούσια, είχαν γυρίσει από το Αγρίνιο, πήγαν στη γιάφκα, απ’ όπου πήραν τα όπλα που βρέθηκαν πάνω τους και έφευγαν προς άγνωστο προορισμό. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ετοιμάζονταν για τρομοκρατικό χτύπημα.
Xρήστος ΠολίτηςΘεωρούνταν από παλιά ύποπτος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για συμμετοχή σε...
εμπρηστικές και πιθανόν και βομβιστικές ενέργειες. Το στοιχείο όμως που φάνηκε ότι «δένει» αυτή τη δραστηριότητά του ήταν ότι στις 22 Μαΐου του 2008 είχε βρεθεί η μοτοσικλέτα του στο εργοτάξιο πίσω από το Εφετείο Αθηνών, όπου εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομάντος Χρήστος Τσουτσουβής». Την περασμένη Πέμπτη, 2-12-2010, κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο ανακριτή για τη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Aλέξανδρος ΜητρούσιαςΕίναι ο μικρότερος από τους έξι συλληφθέντες και ένας από τους δύο που πιάστηκαν στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης. Γεννήθηκε το 1989 από πατέρα τραπεζικό και ζούσε για μεγάλο διάστημα στο Ψυχικό και μετά τον Ιούλιο του 2009 στα Πατήσια. Πολλά αποτυπώματά του βρέθηκαν στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου, γι’ αυτό και είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με την Αστυνομία εντάχθηκε στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά τα πανσπουδαστικά συλλαλητήρια του 2007, σε ηλικία 18 ετών.
Γιώργος ΚαραγιαννίδηςΚαταζητούμενος από τις αρχές για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με βάση ένα παλαμικό αποτύπωμά του, που είχε βρεθεί στο σπίτι της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Γεννήθηκε το 1980 και παλαιότερα η αστυνομία τον είχε θεωρήσει ύποπτο για εμπρησμούς, αλλά δεν αποδείχτηκε ποτέ η συμμετοχή του σε κάτι τέτοιο. Θεωρείται από την Αντιτρομοκρατική ως ο άνθρωπος που αγόραζε τις χύτρες μέσα στις οποίες τοποθετούσαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς οι «Πυρήνες», επειδή είχε βρεθεί μια απόδειξη σούπερ μάρκετ για μια τέτοια αγορά και από τις κάμερες του καταστήματος εντόπισαν τον 30χρονο.
Δημήτρης ΜιχαήλΦοιτητής των ΤΕΙ Σητείας Λασιθίου Κρήτης, όπου και συνελήφθη. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς και ζήτησε να πάρει το πορτοφόλι του και να κατεβάσει τον γενικό διακόπτη στο διαμέρισμα. Ανάμεσα στα πράγματά του βρέθηκαν στικάκια με ηλεκτρονικό αρχείο που περιείχε όλες τις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη και πρακτικά από τη δίκη, καθώς και βιβλία που αναφέρονται στο «αντάρτικο πόλης» και στον «ανορθόδοξο πόλεμο». Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν τίποτα γι’ αυτόν, μέχρι πριν από λίγο καιρό, που τον είδαν να μπαινοβγαίνει σε κάποιες από τις γιάφκες που παρακολουθούσαν.
Στέλλα Αντωνίου Ανήκει και αυτή σύμφωνα με την αστυνομία στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Κατά τις ίδιες πηγές είναι στενή φίλη ατόμου από τον ίδιο χώρο, που έχει συλληφθεί για άλλα αδικήματα. Είναι αυτή που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στην Καλλιθέα, με το όνομα Παπαδομανωλάκη, εμφανιζόμενη μαζί με μια γυναίκα που παρουσίαζε ως μητέρα της.
"ΕΘΝΟΣ"
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 06, 2010
Ποιοι είναι οι έξι που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις
Ετικέτες
Τρομοκρατία
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών