Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

Λιβελλογράφημα Σηφουνάκη από το βήμα της Βουλής.

Είναι πραγματικό λυπηρό να διεξάγεται στην Βουλή η συζήτηση για τον  κρισιμότερο προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους στα χρόνια της μεταπολίτευσης και αντί οι δημόσιοι άνδρες να έχουν σκύψει με περισσή σκεπτικότητα , αλλά και υπευθυνότητα πάνω από το κείμενο του προϋπολογισμού και τους αριθμούς του, να προτιμούν να αντικαταστήσουν το βήμα της Βουλής , σε «μέσο» για  την εξυπηρέτηση των όποιων τυχόν προσωπικών τους και επιχειρηματικών τους συμφερόντων.
Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή ομιλία του κ. Σηφουνάκη που αντί να αναφερθεί στον προϋπολογισμό -που σύμφωνα ακόμη και με τον Πρωθυπουργό  είναι ο πλέον κρίσιμος της μεταπολιτευτικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής Ιστορίας μας- αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του  αναφερόμενος στον όμιλο MIG και στις τράπεζες του ομίλου Marfin.
Μάλιστα η ομιλία του  κ. Σηφουνάκη χαρακτηρίστηκε ως...
μια από τις πλέον ποινικά κολάσιμες ομιλίες που έχουν ακουστεί στην αίθουσα της Βουλής και σε περίπτωση που δεν υπήρχε η περιβόητη ασυλία των βουλευτών , δύσκολα θα ξέφευγε από την τσιμπίδα της δικαιοσύνης.
Δεν έχουν καθόλου άδικο οι κύκλοι της Marfin Investment Group (MIG) που  έκαναν το ακόλουθο σχόλιο:
«Ο κ. Σηφουνάκης εκτός από γνωστός συκοφάντης είναι και άνανδρος.  Βρίζει και συκοφαντεί  εκ του ασφαλούς , ενώ την ίδια ώρα που οι μηνύσεις μας έχουν φθάσει στη Βουλή , παρακαλεί τους συναδέλφους του για να μην αρθεί η ασυλία του» .
Για το συγκεκριμένο θέμα  της ασυλίας των Βουλευτών έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα σε άρθρα μας κατά το παρελθόν. Εάν οι πολιτικοί  επιθυμούν  τη διαφάνεια όπως συχνά «κόπτονται» πάνω από διάφορα μικρόφωνα , θα πρέπει στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να ευθυγραμμίσουν τους πολιτικούς με την κοινωνία.
Θα πρέπει κάποια στιγμή η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του Συντάγματος να λάβει σάρκα και οστά ( «Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου») , χωρίς ουδεμία εξαίρεση. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι το έσχατο και μικρότερο ( αλλά όχι μη σημαντικό)  μέλος της κοινωνίας μας.
Στην αντίθετη περίπτωση που επικρατήσει ο σημερινός προστατευτισμός σε διάφορα άτομα και ομάδες ατόμων ( με χαρακτηριστικότερο αυτό των Βουλευτών) , τότε αυτή η ανισότητα και η έμπρακτη κατάργηση  του Συντάγματος , φοβούμαστε ότι θα επιφέρει πολλά δεινά στο τόπο μας!

Για το Σηφουνάκη και τον ρόλο του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου έχουμε γράψει πολλάκις και εμείς.
Μια από τις δημοσιεύσεις μας ειναι αυτή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών