Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα password! Μήπως και το δικό σας είναι ανάμεσά τους;

Πριν από μερικές ημέρες η Gawker Media δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση από την ομάδα hacker «Gnosis», με αποτέλεσμα να υποκλαπούν πάνω από 1.3 εκ. email και password που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του site για την πρόσβασή στο κουτσομπολίστικο site Gawker.com. Στη συνέχεια η ομάδα “Gnosis” διέθεσε τα δεδομένα μέσω ενός torrent σχεδόν 478MB, για… κάθε χρήση. Έτσι η εφημερίδα Wall Street Journal αποφάσισε να κάνει μια στατιστική ανάλυση σε 188.279 από αυτά τα password για να δει τις συνήθειες των χρηστών. Τα συμπεράσματα ήταν αποκαλυπτικά…

Πάνω από 4.000 κωδικοί είναι οι αριθμοί 123456 και 12345678. Δημοφιλή είναι επίσης και τα passwords 12345, 111111, 1234567 και 1234. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι περίπου 2.000 χρήστες κάνουν χρήση του κωδικού password, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεί α περίπου 150.000 χρήστες χρησιμοποιούν passwords μόνο με μικρά γράμματα. Ανάμεσα στα password βρίσκονται και κάποιες κανονικές λέξεις όπως: monkey, consumer, dragon, baseball , superman και ilove you. Δείτε στον παρακάτω πίνακα τα 21 δημοφιλέστερα password.
Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα password! Μήπως και το δικό σας είναι ανάμεσά τους;
Με αφορμή το συμβάν γίνεται εμφανέστατο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους κωδικούς, αφού όσο πιο προβλέψιμοι είναι τόσο λιγότερη ασφάλεια παρέχουν. Επίσης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κοινούς κωδικούς για όλες τις online υπηρεσίες (ιδίως όσες σχετίζονται με χρήματα – online banking). Τέτοιες συμπεριφορές επέτρεψαν (σύμφωνα με το BBC) σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο χιλιάδων λογαριασμών του Twitter, στους οποίους προφανώς οι χρήστες χρησιμοποιούνταν τα ίδια συνθηματικά με αυτά του Gawker.
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα καλό password μόνοι σας υπάρχουν πολλά διαθέσιμα password generators στο Internet για αυτήν την δουλειά. Για παράδειγμα μέσα από το http://www.pctools.com/guides/password/ έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το μήκος του κωδικού που θέλετε, τι χαρακτήρες θα θέλατε να έχει και επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 50 κωδικούς σε μία φορά για να επιλέξετε τον καταλληλότερο για εσάς.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών