Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

«Τέτοιοι που είμαστε , τέτοιοι μας κυβερνούν»…..



Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Αναπόφευκτα φταίνε οι λαοί για τη ποιότητα των ηγετών που τους κυβερνούν……Αυτό όμως δε σημαίνει ούτε ότι...... μαζί τα φάγαμε, ούτε ότι όλοι είναι κλέφτες ούτε ότι όλοι είναι κοπρίτες….
Αν το δούμε σφαιρικά το ζήτημα και προσπαθήσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για όλη την υφήλιο θα αντιληφθούμε αρκετά χρήσιμα πράγματα…
Αφ’ ενός όλα τα... πολιτικά συστήματα με περισσή χάρη αφήνουν κενά στην ιδεολογία τους που τα καθιστά αποτυχημένα από τη βάση τους…Τα πολιτικά συστήματα τα διδασκόμαστε από μικρά παιδιά και τα θεωρούμε δεδομένα αλλά και τα αντιμετωπίζουμε με μια κρίση που έχει να επιλέξει ανάμεσά τους και όχι να δημιουργήσει κάτι νέο ή να καλύψει τις αδυναμίες, ακόμη και αυτής της επιλογής μας….Όταν λοιπόν κάποιοι σου δίνουν να επιλέξεις ανάμεσα σε 10 μπλουζάκια σχεδόν πανομοιότυπα με μόνη διαφορά το χρώμα αυτό που θα επιλέξεις είναι ότι καλύτερο για σένα εκείνη τη στιγμή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι εκείνο που πραγματικά θα ήθελες γιατί απλά πρέπει να διαλέξεις από τα συγκεκριμένα….Εκεί κατάντησαν τη Δημοκρατία…..Υπέπεσε το Ύπατο Πολίτευμα και εξαντλείται στη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ που εύκολα καθοδηγείται από τα Μ.Μ.Ε. αλλά όχι και στη πραγματική ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ…..
Αφού λοιπόν είδαμε ότι ουσιαστικά έχουμε μια υποτυπώδη Δημοκρατία κρατώντας ακέραιη την ευθύνη της επιλογής αλλά όχι της συμμετοχής είναι εύκολο αυτός που κυβερνάει να κάνει άλλα από αυτά που έταξε, να πάρει αποφάσεις τις οποίες δεν θα ανακοινώσει αλλά και να επιδοθεί σε ασυδοσίες και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι….Κάτι που έχουμε δεί πολλές φορές στη χώρα μας αλλά και έχουμε ακούσει και για τις υπόλοιπες….
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ουσιαστικά την ευθύνη για τους ηγέτες μας την έχουμε όχι για τις πράξεις τους αλλά επειδή δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι όλο το Σύστημα λειτουργεί λάθος….
Αυτό είναι το στοίχημα πλέον…Να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα, μιας και δεν αποτελούν φυσικούς νόμους αλλά ανθρώπινους, και να το αντιστρέψουμε πρίν να είναι αργά…..
Σε αυτό φέρουμε ακέραιη την ευθύνη και όχι σε όσα προσπαθούν να προσάψουν με περισσή χάρη μερίδα πολιτικών αλλά και παπαγάλων του ισχύοντος Συστήματος….
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών