Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2011

Φρένο στις συντάξεις των αλλοδαπών...

Φρένο στις συντάξεις αλλοδαπών βάζει το υπουργείο Εργασίας. Εγκύκλιος του ΙΚΑ τονίζει ότι δεν θα χορηγείται το κατώτατο όριο σε παλαιούς ασφαλισµένους που λαµβάνουν από τη χώρα προέλευσής τους οικονοµικό βοήθηµα / σύνταξη. Μάλιστα, για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης θα απαιτούνται αυξηµένες χρονικές προϋποθέσεις.

Ως γνωστόν, ηλικιωµένοι, κυρίωςαπό τη Βουλγαρία και τη Ρουµανία, που έρχονται στην Ελλάδα µε µόλις ενάµιση χρόνο δουλειά, λαµβάνουν σύνταξη και επιπλέον...
συµπληρωµατικές παροχές από τα ασφαλιστικάταµεία. Οπως αποκάλυψαν οι έλεγχοι στα ασφαλιστικά ταµεία, σηµαντικός αριθµός αλλοδαπώνδηλώνει ότι διαµένει µόνιµα στην Ελλάδα καιπαίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα στη χώρα του. Επίσης, οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη µπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδοµα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)! Ετσι, αν και έχουν καταβάλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταµεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξή τους µαζί µε το ΕΚΑΣ µπορεί να φτάσει τα 720 ευρώ.

Εχουν στήσει «φάµπρικα»
Οπως τόνιζαν χθες στελέχη τουΙΚΑ, στη Βουλγαρία, τη Ρουµανία,την Αλβανίακαι τη Γεωργία ο µέσος όρος σύνταξης δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Μεένσηµα ενός έωςτριών ετών στην Ελλάδα λαµβάνουν σύνταξη µέχρι και 600 ευρώ. Μάλιστα, οι περισσότεροι δεν διαµένουν πλέον εδώ, αφού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και λαµβάνουν τραπεζικώς τη σύνταξη. Πολλές είναι και οι καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλωµάτων τα οποία µε µία ταρίφα γύρω στα 1.000 ευρώ βγάζουν συντάξεις στουςαλλοδαπούς δηλώνοντας ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της ελληνικής επικράτειας και «λαδώνοντας» κάποιον πρόθυµο να δανείσει τη διεύθυνσή του, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταξιοδότηση είναι ο αλλοδαπός να αποδείξει ότι διαµένει µόνιµα στη χώρα µας.

Τονίζεται ότι,βάσει των κοινοτικών κανονισµών, οιευρωπαίοι εργαζόµενοι, ανέχουν ασφαλιστείέναν χρόνοστη χώραυποδοχής τους, έχουν συγκεντρώσει το σύνολο των απαιτούµενων ενσήµων και συµπληρώσει το όριο ηλικίας, ενώ αποδεδειγµένα είναιµόνιµοι κάτοικοι σεαυτήν τη χώρα, δικαιούνται να πάρουν σύνταξη.

Αυστηρές προϋποθέσεις
Ηδη µε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, για τη χορήγηση του συµπληρωµατικού ποσού σύνταξης, δόθηκε εντολή στα Ταµεία να τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις. Προβλέπεταιπιστοποίηση µόνιµης διαµονής γιαπέντε συνεχή έτη ακόµη καιµε τη συνδροµή της Ελληνικής Αστυνοµίας, ενώ µεταξύ άλλων απαιτείταικατάθεση αντιγράφουτης δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος τουαιτούντος την παροχή, στην οποία θα δηλώνεται η διεύθυνση κύριας κατοικίας και το εισόδηµα.

Για το ίδιο θέµα στη χθεσινή του εγκύκλιο το ΙΚΑ τονίζει ότι σε συνταξιούχους του Ιδρύµατος, παλαιούς ασφαλισµένους, είτε ηµεδαπούς είτε αλλοδαπούς, δεν είναι δυνατή η καταβολή των κατώτατων ορίων σύνταξης, εφόσονοι ίδιοι λαµβάνουν και άλλη σύνταξη από έτερο φορέα ασφάλισης, είτε ελληνικό είτε «τρίτης χώρας», ανεξαρτήτως του ύψους αυτής
"Τα ΝΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών