Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιανουαρίου 05, 2011

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ (ξεπέρασαν πάλι τον εαυτόν τους οι γίγαντες): Ιστορικό υψηλό για το spread... και το GAP διακοπές στο Παρίσι!!!

Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών το μεσημέρι.
Το spread διαμορφώνεται στις 974 μονάδες (ΣΣ. Τελικά έκλεισε πάνω από τις 990 μονάδες... άντε και στα χίλια Γιωργάκη) βάσης καταγράφοντας άνοδο 0,4%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.
Το προηγούμενο ιστορικό υψηλό είχε καταγραφεί στις... 7 Μαΐου του 2010, όταν έφτασε τις 939 μονάδες βάσης.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει παρά τη βοήθεια που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.
"Η Ελλάδα έχει ιστορικό χρεοκοπιών", είπε ο κ. Ρογκόφ στη διάρκεια παρουσίασης που έκανε σε συνέδριο που οργανώθηκε από την ομοσπονδία νορβηγικών επιχειρήσεων στο Όσλο, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι σίγουρα κάτι που ενδέχεται να δούμε στο μέλλον".
Ο κ. Ρόγκοφ θεωρεί πολύ πιθανό το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους ορισμένων χωρών ευρωζώνης. "Έχουμε την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, οι άνθρωποι ανησυχούν για την Ισπανία", είπε ο κ. Ρογκόφ, προσθέτοντας: "Τα προβλήματα χρέους στις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης είναι πράγματι πολύ βαθιά. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα δούμε κάποιες από τις χώρες αυτές να αναδιαρθρώνουν το χρέος τους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών