Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2011

Η Τουρκοπρακτόρικη Ziraat Bank δεν δανείζει παλιννοστούντες!!!

Εδώ και καιρό έχουμε αποκαλύψει τον παράξενο τρόπο λειτουργίας της τουρκικών συμφερόντων τράπεζας Ziraat Bank, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Πρώτοι είχαμε αποκαλύψει πως δεν διαθέτει προς τους πελάτες της ενημερωτικά έγγραφα στην Ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια αποκαλύψαμε την σκοπιμότητα ύπαρξής της και την πλουσιοπάροχη δανειοδότηση που προσφέρει σε μουσουλμάνους για αγορά Ελληνικής γης.

Πριν λίγο καιρό κάναμε γνωστό σε όλους πως η συγκεκριμένη τράπεζα δανειοδοτεί με εξωφρενικά χαμηλό επιτόκιο στρατιωτικούς στην περιοχή της Θράκης και το δημοσίευμα αυτό στάθηκε αφορμή ώστε με ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ. να αναγκάσει τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο να δηλώσει πως...
θα πραγματοποιηθεί έρευνα (αν και η απάντηση του κυρίου Βενιζέλου κινήθηκε στα πλαίσια της γενικότητας, χωρίς να αγγίζει το καθεαυτό οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει (και) στους στρατιωτικούς η πολιτική του Παπανδρέου και του μνημονίου).

Ταυτόχρονα, είχε ήδη ξεκινήσει έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού ο τρόπος λειτουργίας της Ziraat Bank καταγγέλθηκε από Έλληνα επιχειρηματία από την Κρήτη, στον οποίο δόθηκε αρνητική απάντηση για επιχειρηματική δανειοδότηση, με το αιτιολογικό ότι ο αιτών του δανείου δεν ήταν κάτοικος Θράκης…!

Αυτή τη φορά, στην πλούσια «δραστηριότητα» της Ziraat Bank έρχεται να προστεθεί ακόμη μία πρόκληση προς το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, αλλά και προς τον εν γένει Ελληνισμό.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η λειτουργία της συγκεκριμένης τράπεζας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «νόμιμη», αφού ουσιαστικά ικανοποιεί ανάγκες χρηματοδότησης της ανθελληνικής προπαγάνδας και λειτουργεί χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, προωθώντας το πρόσωπο μίας ισχυρής και παρούσας Τουρκίας μέσα στην Θράκη, δηλαδή μέσα σε Ελληνικό έδαφος...

Έτσι, σύμφωνα με επώνυμη πληροφόρηση που είχαμε, η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα Ziraat Bank αρνήθηκε την δανειοδότηση σε Έλληνα παλιννοστούντα που επισκέφθηκε το υποκατάστημα της τράπεζας στην Ξάνθη.

Και, φυσικά, η τουρκική τράπεζα έχει κάθε δικαίωμα (όπως και κάθε τράπεζα) να αρνείται να δανειοδοτήσει οποιονδήποτε δεν επιθυμεί. Όμως, η προκλητικότητα της συγκεκριμένης άρνησης έγκειται στον τρόπο που δόθηκε η απάντηση που δόθηκε στον αιτούντα του δανείου Έλληνα παλιννοστούντα, αφού προηγουμένως δεν του ζητήθηκε κανένα σχετικό έγγραφο (π.χ. εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, ταυτότητα, κατάθεση γραπτής αίτησης, συζήτηση για το ύψος του δανείου ή για περιουσιακά στοιχεία του αιτούντα).

Η απάντηση, λοιπόν, της τράπεζας ήταν αρνητική (χωρίς, επαναλαμβάνουμε να ζητηθούν σχετικά έγγραφα), με το εξής εξωφρενικό αιτιολογικό:

«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε δάνειο, επειδή η τράπεζά μας δίνει δάνεια μόνο σε μουσουλμάνους»!!!


Εμείς, μένει να ρωτήσουμε: Η συγκεκριμένη αρνητική τοποθέτηση είναι σύννομη; Μπορεί μία τράπεζα να δανειοδοτεί σύμφωνα με το θρήσκευμα; Τί έχει να πει η Τράπεζα της Ελλάδος;

Καταλαβαίνουμε το μίσος που θρέφει η Άγκυρα για τους παλιννοστούντες της Θράκης, που με την ύπαρξή τους (μόνιμη παραμονή) έχουν δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στην τουρκική εξωτερική πολιτική. Και θα ήταν απολύτως λογικό ο υπάλληλος της Ziraat Bank να αρνιόταν να δώσει θετική απάντηση για δανειοδότηση, εάν είχε προηγουμένως ζητήσει τα σχετικά έγγραφα (που ζητάνε όλες οι Ελληνικές τράπεζες). Αλλά, η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί καθαρή πρόκληση προς τους .Έλληνες, προς το Ελληνικό αλλά και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, αφού καμία τράπεζα δεν έχει σαν κριτήριο δανειοδότησης την… θρησκεία.

Κι επειδή η Θράκη διολισθαίνει καθημερινά, εγκαταλελειμμένη από το κράτος των Αθηνών (οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν την εντύπωση πως τα βόρεια σύνορα της χώρας βρίσκονται στην Εκάλη), μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κατά πόσο το κράτος λειτουργεί υπέρ των πολιτών του και υπέρ της ευνομίας… Ή μήπως αυτό το εκτρωματικό υπόλειμμα δημοκρατίας, που αποκαλείται κυβέρνηση, λειτουργεί για να ικανοποιεί την εφαρμογή αποφάσεων και συμφωνιών με τρίτους (π.χ. Τουρκία), εγκαταλείποντας τον ουσιαστικό ρόλο και λόγο ύπαρξής του, που είναι η προστασία της χώρας και η εφαρμογή (μέσω των νόμων) της ισονομίας σε όλους όσους ζουν ή δραστηριοποιούνται στην χώρα (ή χώρο;) που ονομάζεται (ακόμη) Ελλάδα;

Λυπούμαστε πολύ, επειδή διαπιστώνουμε πως δεν μπορεί να υφίσταται πλέον η αιτιολόγηση της αμέλειας ή της αφέλειας των πολιτικών αρχόντων. Σήμερα, ισχύει όπως φαίνεται πλέον, η σκοπιμότητα των πολιτικών ενεργειών (ή αδράνειας) που δεν συνάδουν με αυτό που αποκαλούμε «Ελληνικό Δίκαιο» ή «Εθνικό Συμφέρον»…

Μπορούν, άραγε, οι κυβερνώντες, με πρώτο τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, να αποδείξουν το αντίθετο...; Ρητορική η ερώτηση (φυσικά), αφού σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν την τουρκολαγνεία τους... με πρώτο (στον "χορό" του αφελληνισμού της Θράκης) τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Κωνσταντίνος Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών