Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2011

Η αρχή του τέλους της αμερικανικής αυτοκρατορίας

Από το τέλος του Β`Π.Π οι ΗΠΑ είναι η κορυφαία στρατιωτική και οικονομική δύναμη στο πλανήτη. Το αμερικανικό δολάριο χρησιμοποιείται παγκοσμίως, ενώ η χώρα έχει στρατιωτική παρουσία σε όλα σχεδόν τα σημεία της υφηλίου. Σήμερα για παράδειγμα, η Αμερική λειτουργεί 700 περίπου στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως όμως και η ρωμαϊκή αυτοκρατορία κάποτε, έτσι και η αμερικανική σήμερα άρχισε να παρακμάζει. Οι περισσότεροι Αμερικανοί ηγέτες θεωρούν πως η χώρα τους θα πρέπει να....
συνεχίσει να παίζει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, αλλά όσο το κάνει, τόσο περισσότερο τη μισεί ο υπόλοιπος κόσμος, ενώ χειροτερεύουν και τα οικονομικά της. Αυτό που συμβαίνει είναι το τέλος μιας αυτοκρατορίας και η αρχή μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης.
Τα τελευταία χρόνια, η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, έχουν κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια! Και όλα αυτά χωρίς να κερδηθεί το οτιδήποτε. Ακόμη και τον άρρωστο Osama Bin Laden δεν μπόρεσαν να τον  βρουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Ιράκ. Μπορεί η χώρα να γλίτωσε από τον Σαντάμ, αλλά σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα.
Τώρα υπάρχει μια ακόμη αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη. Άσχετα αν η χώρα αυτή δεν απείλησε ποτέ τις ΗΠΑ. Και απ ότι φαίνεται, η εν λόγω εμπλοκή μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα  New York Times, οι Barack Obama, David Cameron και Nicolas Sarkozy, οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Τρίπολη. Ποιον όμως βοηθά το ΝΑΤΟ στη Λιβύη;
Όπως φαίνεται, τα αμερικανικά αεροσκάφη καλύπτουν εξ αέρος τις επιχειρήσεις στο έδαφος, αυτών που πολεμούν τους Αμερικανούς στο Ιράκ. Έτσι ακριβώς. Όπως μάλιστα αναφέρει η Telegraph, ο αρχηγός των Λίβυων επαναστατών παραδέχεται ότι στις τάξεις τους συμπεριλαμβάνονται και τζιχαντιστές που πολεμούν τις ΗΠΑ στο Ιράκ. Άρα, τι είδους κυβέρνηση θα αντικαταστήσει αυτήν του Καντάφι;
Όλη αυτή η φασαρία, στρέφει και πάλι τον κόσμο εναντίον της Αμερικής. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούν το μέγεθος του μίσους που ο υπόλοιπος κόσμος τρέφει για τη χώρα τους. Και πέραν των τριών πολέμων, να μη ξεχνάμε ότι οι Αμερικανοί είναι παράλληλα μπλεγμένοι σε μυστικές επιχειρήσεις σε δεκάδες κράτη παντού στον πλανήτη. Για παράδειγμα, ο μέσος Αμερικανός αγνοεί το τι κάνουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν. Στην ουσία διεξάγουν πυραυλικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας παρά τις αντιρρήσεις της πακιστανικής κυβέρνησης.
Αυτού του είδους η εξωτερική πολιτική είναι κυρίως για γέλια. Ο περισσότερος κόσμος απλά θεωρεί τις ΗΠΑ ως μια τυραννική δύναμη. Και επιπλέον, όλη αυτή η διεθνής παρουσία, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Οι αμερικανικές αμυντικές δαπάνες είναι εκτός ελέγχου. Ξεπερνούν τις συνολικές αντίστοιχες δαπάνες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, και όλου του ΝΑΤΟ…μαζί. Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 46.5% των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών.  Η αμέσως επόμενη είναι η Κίνα με το 6.6%.
Μια μόνο μέρα πολέμου στο Αφγανιστάν, κοστίζει στις ΗΠΑ όσο κόστισε στο σύνολό της η κατασκευή του πενταγώνου. Όμως, ακόμη κι αν κοπούν όλες αυτές οι δαπάνες, οι ΗΠΑ πάλι θα αντιμετωπίζουν τεράστιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους. Και αυτός είναι ο λόγος που η αυτοκρατορία τους πεθαίνει.
Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους όλων των εποχών. Η αμερικανική κυβέρνηση χρωστάει πάνω από $14 τρισεκατομμύρια, και το χρέος αυτό αυξάνεται κατά $2 εκατομμύρια κάθε λεπτό που περνάει. Έρχεται όμως η μέρα του λογαριασμού, και όταν έρθει, ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα βοηθήσει. Οι προβλέψεις θέλουν τις ΗΠΑ να πληρώνουν $1.1. τρισ. το χρόνο σε τόκους, το 2021. Και για να ξέρουμε πόσα λεφτά είναι το ένα τρισεκατομμύριο, αρκεί να αναλογιστούμε ότι αν ζούσαμε από την εποχή του Χριστού, και αν ξοδεύαμε κάθε μέρα από ένα εκατομμύριο δολάρια, μέχρι και σήμερα, δεν θα είχαμε εξαντλήσει ακόμη το $1 τρισεκατομμύριο.
Σύμφωνα λοιπόν με το ΔΝΤ, το αμερικανικό δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 400% του ΑΕΠ έως το 2050. Πως θα ελεγχθεί αυτό το χρέος; Μάλλον δεν θα ελεγχθεί. Και η Αμερική δεν είναι η μόνη με τέτοιου είδους προβλήματα. Η κρίση χρέους της Ευρώπης όλο και αυξάνεται. Τα ομόλογα πολλών ευρωπαϊκών χωρών έχουν υποβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρει η the Wall Street Journal, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε χθες κατά δυο επίπεδα το ιρλανδικό χρέος, αξιολογώντας το ως junk . Η όλη κατάσταση γίνεται τρομακτική.
Τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε στην Ασία. Πριν το καταστροφικό τσουνάμι, η ιαπωνική οικονομία ήταν η τρίτη ισχυρότερη του πλανήτη, Σήμερα, πολλοί αμφιβάλλουν αν η Ιαπωνία θα ανακάμψει ποτέ. Τα συμβατικά ΜΜΕ δεν αναφέρονται στη τεράστια οικονομική ζημιά που έχει πλήξει τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά η αλήθεια θα βγει. Χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ιαπωνικής γης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και πολλές πόλεις και χωριά έσβησαν από το χάρτη. Η ζημιά που προκλήθηκε είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που θα προκαλούσε ένας σφοδρός βομβαρδισμός. Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξαναφτιαχτούν όλες οι υποδομές που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού. Και εκτός από το σεισμό και το τσουνάμι, η χώρα χτυπήθηκε και από τη ραδιενέργεια. Όπως αναφέρει η Los Angeles Times, το θαλασσινό νερό κοντά στη μονάδα της Fukushima, βρέθηκε να περιέχει ιόδιο-131, 7.5 εκατομμύρια φορές περισσότερο από το επιτρεπτό όριο. Όλοι πλέον παραδέχονται πως η πυρηνική κρίση της Ιαπωνίας είναι κατά πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη του Τσερνομπίλ.
Ακόμη όμως και αν δεν συνέβαιναν όλα τα παραπάνω καταστροφικά γεγονότα, η ραγδαία αυξανόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα αρκούσε για να βυθιστεί ο πλανήτης σε οικονομική κρίση. Ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία βασίζεται στη δυνατότητα κατανάλωσης απέραντων ποσοτήτων φθηνού πετρελαίου. Κανένας δεν είναι σίγουρος αν η παγκόσμια οικονομία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει πάνω από τα $100 το βαρέλι, για κάποιο παρατεταμένο χρονικό διάστημα.
Όταν αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, ο κόσμος μένει σπίτι του. Κάποιου είδους οικονομικές δραστηριότητες παύουν να είναι κερδοφόρες. Το κόστος μεταφοράς αυξάνεται, για όλα τα είδη. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι βαρόνοι του πετρελαίου.
Σήμερα, το γαλόνι της βενζίνης στην Αμερική είναι $3.81. Ένα δολάριο δηλαδή πιο ακριβό από πέρσι. Αν η τιμή του πετρελαίου εκτοξευτεί στα $150-$200 το βαρέλι, ο κόσμος θα γίνει κόλαση, και οι παγκόσμιες χρηματαγορές θα κλονιστούν.
Έρχεται παγκόσμια αστάθεια, οι ΗΠΑ καταρρέουν, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα ζει έναν εφιάλτη.
S.A. από Prison Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών