Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2011

«Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955- 2011»

Στις 15 Απριλίου 2011 το προσφυγικό Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια και το ΚΥΚΕΜ (Κυπριακό Κέντρο Μελετών) διοργάνωσαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της ερευνήτριας/συγγραφέως και δημοσιογράφου κας Φανούλας Αργυρού με τίτλο « Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011», που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αδράστεια στην Λεμεσό (www.adrastia.com.cy).
Η αίθουσα εκδηλώσεων της «Αδούλωτης Κερύνειας»...
ήταν κατάμεστη από κόσμο, περιλαμβανομένων βουλευτών, προέδρων κομμάτων, υποψήφιων βουλευτών, στρατηγών εν αποστρατεία, δημάρχων, προέδρων συνδέσμων και πλήθους συμπατριωτών και συμπατριώτισσων μας.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γραμματέας της Αδούλωτης Κερύνειας κ. Γιαννάκης Σιεκέρσαββας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο χαιρετισμούς, α)  από τον Πρόεδρο της Αδούλωτης Κερύνειας κ. Ανθούλη Σολέα και β) από τον κ. Πάρη Στυλιανίδη, Διευθύνων Σύμβουλο των Εκδόσεων Αδράστεια.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου πρώτα από τον κ. Λουκή Λουκαίδη, πρώην Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην Δικαστή του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην συνέχεια εκτενή ιστορική παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Διευθυντή του ΚΥΚΕΜ κ. Χρίστο Ιακώβου.
Τελευταία μίλησε η ίδια η συγγραφέας η οποία αντιφώνησε την εκδήλωση με την δική της αναφορά.
Την εκδήλωση κάλυψε, το ίδιο βράδυ τηλεοπτικά το ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου). Ευρύτερη και αναλυτικότερη κάλυψη έδωσε την  επομένη (Σαββάτο) στο κύριο βραδυνό δελτίο ειδήσεών του και  ο τηλεοπτικός σταθμός Σίγμα (του συγκροτήματος ΔΙΑ στο οποίο ανήκει η εφημερίδα Σημερινή και το Ράδιο Πρώτο).
Άρθρα που αναφέρονται στο βιβλίο

www.pontiki.com.cy  (printed edition)
« Ποντίκι» - Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011 (σελίδα 2)
ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Με τον Γιώργο Γεωργίου

«Η Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία και....

Αν διαβάσετε το βιβλίο της Φανούλλας Αργυρού, «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας» (Εκδόσεις Αδράστεια), θα πειστείτε ότι αυτή η μέθοδος λύσης του κυπριακού, ήταν από τη δεκαετία του 1950 ο τουρκικός στόχος και φυσικά η βρετανική επιθυμία.

Η Φανούλλα Αργυρού δεν κατέγραψε τις απόψεις της, τις θέσεις της ή τις φαντασιώσεις της. Μάζεψε τα σχετικά έγγραφα του βρετανικού αρχείου, των βρετανικών Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και έγγραφα από το πρωθυπουργικό γραφείο, τα μελέτησε και τα παραθέτει στο βιβλίο της.

Δεν είναι κανείς νομίζω που αμφιβάλλει, ότι τυχόν διευθέτηση του κυπριακού με ΔΔΟ, καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δημιουργεί δύο κράτη, το ένα αμιγώς τουρκικό στα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου και το άλλο να βρίσκεται στο έλεος των προνοιών της διευθέτησης, η οποία είναι συμφέρουσα για τους τούρκους.

΄Οταν διαβάσει κάποιος το βιβλίο και αφού τρομάξει από την σταθερότητα και τη μεθοδικότητα, με την οποία η τουρκική πλευρά υλοποίησε τους σχεδιασμούς της, που χρονολογούνται από το 1950, θα περιέλθει σε βαθιά κατάθλιψη, για την στάση της δικής μας πλευράς.

Ξεκινώντας με την οδυνηρή υποχώρηση της πολυ-περιφερειακής ομοσπονδίας, με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοχυρωμένα και καταλήξαμε στη διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία των δύο κρατών και των ανύπαρκτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν θα παραθέσω ιστορία. Δεν είμαι ιστορικός, ούτε και συγγραφέας, όπως κάποιοι κατά παραγγελία  ιστορικοί.
Φτάνω στο σήμερα.
Τραγικό Νο. 1:  Η οδυνηρότερη της οδυνηρούς υποχώρησης, δηλαδή η ΔΔΟ, όπως την περιγράψαμε πιο πάνω και όπως εκφράστηκε επίσημα μέσα από το σχέδιο Ανάν, έγινε η σημαία του ΑΚΕΛ, του επίσημου ΔΗΣΥ, των αριστεροδέξιων και σοσιαλιστών – «εκσυγχρονιστών». Ο Κληρίδης έφερε το σχέδιο Ανάν και ο Χριστόφιας ανάλαβε – όπως ήδη γίνεται – να το τσιμεντώσει.
Τραγικό Νο. 2: ΄Ολοι οι πιο πάνω χαρακτηρίζουν, αυθαίρετα και φασιστικά, όσους διαφωνούν με τη ΔΔΟ, ως «πολέμους» της λύσης.
Τραγικό Νο. 3: Τα κόμματα που στο βάθος διαφωνούν (ή υποτίθεται ότι διαφωνούν) με τη ΔΔΟ, κρύβουν τη διαφωνία τους ( ή την υποτιθέμενη διαφωνία τους) με το γενικόλογο και ασαφές επιχείρημα της υπεκφυγής, ότι δεν τους ενδιαφέρει η ονοματολογία, αλλά το περιεχόμενο της λύσης. Μόνο ένα κόμμα, το Ευρωπαικό Κόμμα διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά με τη ΔΔΟ.
Τραγικό Νο. 4: Ο λαός, του οποίου η συντριπτική πλειοψηφία απέρριψε τη ΔΔΟ, απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν και ακόμα απορρίπτει αυτού του είδους τη λύση, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ψηφίζει κατά 95%, είτε τα κόμματα που έχουν σημαία τους τη ΔΔΟ ( ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ), είτε τα κόμματα που κρύβονται πίσω από την υπεκφυγή που προαναφέρθηκε (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).
Δεν είναι τραγικό;
Πως όμως συνδέονται όλα αυτά με τον Μακρυγιάννη;
Σκεφτείτε τι θα μας απαντούσε ο Μακρυγιάννης, αν του λέγαμε πως είμαστε λίγοι και ανίσχυροι και πρέπει να δώσουμε την πατρίδα και το μέλλον μας αντιπαροχή.
«Και εμείς λίγοι είμασταν το 1821. Εσείς όμως είστε λίγοι στη ψυχή και δεν σας ταιριάζει να λέγεστε  Έλληνες. Γιατί, οι Έλληνες πάντα λίγοι ήταν. Και επειδή μπροστάρης ήταν η ψυχή, φαινόντουσαν και νιώθανε πολλοί και δυνατοί».

... ο Μακρυγιάννης!
Υ.Γ.  Αυτές τις ημέρες θα σε φωνάζουμε Μανούσο, για να θυμίζεις κρητίκαρο παλικάρι! Αφού δεν μας άφησαν ίχνος αξιοπρέπειας, τουλάχιστον ας πιαστούμε από την ιστορία, ωσάν να είναι  το σωσίβιό μας.»



http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/373893
Αντιστάσεις   Σημερινή

Η «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας - 1955-2011»
15/04/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΟΙ ΡΙΖΕΣ της διζωνικής ομοσπονδίας, που δεν συναντάται πουθενά στη διεθνή νομολογία, είναι παλιές και βαθιές στην ιστορία του Κυπριακού. Είναι ηλικίας σχεδόν 60 χρόνων και όχι, όπως νομίζουν πολλοί, ότι ανάγονται στη γνωστή Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου Μακαρίου-Ντενκτάς του 1977. Η διζωνική είναι βρετανο-τουρκικό εφεύρημα με στόχο να ικανοποιηθούν οι τουρκικές βλέψεις και αξιώσεις κατά της Κύπρου. Αρχικά οι Τούρκοι απαιτούσαν από τους Βρετανούς διχοτόμηση, ώστε να διασφαλίσουν στους Τ/κύπριους το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στη συνέχεια αξίωσαν διζωνική ομοσπονδία, με απώτερο στόχο τον έλεγχο όλης της Κύπρου. Η Φανούλλα Αργυρού, εκλεκτή συνεργάτιδα της «Σ», είναι η χαλκέντερη ερευνήτρια των εγγράφων του Φόρεϊν Όφις. Μέχρι σήμερα έγραψε οκτώ βιβλία, τα οποία είναι στηριγμένα σε αποδεσμευθέντα βρετανικά έγγραφα. Το τελευταίο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, τιτλοφορείται: «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας - 1955-2011 - Οι καταβολές της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» (εκδόσεις Αδράστεια).
Σύμφωνα με τα βρετανικά αρχεία, οι πρώτες αναφορές για διχοτόμηση της Κύπρου έγιναν από τους Βρετανούς από το 1953, μετά από επιτόπια έρευνα στην Κύπρο. Τελικά αποφάνθηκαν ότι η επιχείρηση διχοτόμησης θα ήταν πάρα πολύ δαπανηρή, εκτός και αν επιβληθεί «διά πυρός και σιδήρου». Με την Τριμερή Διάσκεψη του Λονδίνου (Αύγουστος 1955), η Βρετανία επαναφέρει την Τουρκία και την επιβάλλει ως ενδιαφερόμενο μέρος στο Κυπριακό. Είναι η γνωστή πολιτική «διαίρει και βασίλευε». Αμέσως η Άγκυρα δραστηριοποιείται για ανάκτηση της Κύπρου. Στις 19/12/1956, στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο λόρδος Ράντκλιφ δημοσιοποιεί τις βρετανικές συνταγματικές προτάσεις για την Κύπρο. Η Βρετανία υπόσχεται αυτοδιάθεση στην τ/κ μειονότητα και ότι η διχοτόμηση δεν θα εξαιρείτο από την τελική λύση… Οι πρώτες αναφορές για ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό περιέχονται στις προτάσεις Ράντκλιφ, ο οποίος διερωτάται:
«Θα ήταν φυσικό να παραχωρήσει ένας ισότητα αντιπροσώπευσης σε ένα ομόσπονδο σώμα σε μέλη μιας ομοσπονδίας, αδιαφορώντας για τις αριθμητικές αναλογίες των πληθυσμών που αντιπροσωπεύουν. Όμως, μπορεί η Κύπρος να οργανωθεί σε μια ομοσπονδία με αυτόν τον τρόπο; Δεν το νομίζω. Δεν υπάρχει υποδομή εδαφικού διαχωρισμού μεταξύ των δύο κοινοτήτων και εκτός άλλων αντιρρήσεων ομοσπονδιακές περιφέρειες, κατ’ εμένα, είναι μια πολύ δύσκολη συνταγματική μορφή». Ο εδαφικός διαχωρισμός επιβλήθηκε 18 χρόνια αργότερα, με την τουρκική εισβολή. Το 1957 (Ιούνιος), το Γραφείο Αποικιών, σε σημείωμά του προς το Βρετανό Πρωθυπουργό, επισήμανε πως «μια ομοσπονδία πάντοτε συνεπάγεται αναπόσπαστη κυριαρχία και στην περίπτωση της Κύπρου, η ελληνική ζώνη θα είναι ελεύθερη να ενωθεί με την Ελλάδα, και η τουρκική με την Τουρκία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η νήσος δεν θα παραμείνει κάτω από αναπόσπαστη βρετανική κυριαρχία. Ακόμα, οποιαδήποτε κεντρική κυβέρνηση δεν θα είναι ομοσπονδία αλλά ένα είδος τριχοτόμησης».
Η Φανούλλα Αργυρού αποκαλύπτει τα παρασκήνια της βρετανοτουρκικής διαχρονικής συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου, για να καταλήξουμε σήμερα στην αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού, στην ολέθρια, κυπριακής ιδιοκτησίας, λύση και στον κίνδυνο κατάλυσης και εξαφάνισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πιο πάνω βιβλίο της θα παρουσιαστεί απόψε, στις 7.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», από τους Λ. Λουκαΐδη, νομικό, πρώην δικαστή του ΕΔΑΔ και τον Χρ. Ιακώβου, διευθυντή του ΚΥΚΕΜ. Η παρουσίαση συνδιοργανώνεται από την «Αδούλωτη Κερύνεια» και το ΚΥΚΕΜ



http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/375226
Ειρήσθω   -- Σημερινή
Διζωνικά… νεκρώσιμα
20/04/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Ξ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ συνέπεσε: Το ίδιο βράδυ της παρελθούσας Παρασκευής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας, με τη συνέντευξη της 3ετίας του, έθετε στον λαό το εκβιαστικό δίλημμα, «είτε Διζωνική είτε Διχοτόμηση», μερικές εκατοντάδες μέτρα απ’ το Προεδρικό, σε εκδήλωση της «Αδούλωτης Κερύνειας», γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011», της ερευνήτριας, αρθρογράφου και συγγραφέως κ. Φανούλλας Αργυρού. Ο μεν κ. Χριστόφιας παρέθεσε μια παλαιόθεν εκβιαστική λογική, η οποία πείθει όλο και λιγότερους. Η δε κ. Φανούλλα εξέθεσε, με καταιγισμό βρετανικών και άλλων εγγράφων 316 σελίδων, ποιοι Αγγλο-Τούρκοι παγίδευσαν, με ποιες μεθοδεύσεις κι από πότε την ηγεσία μας, στον θανατηφόρο εναγκαλισμό της Διζωνικής. Ο μεν, ουδέν προσκόμισε που να πείθει, έστω κι εαυτόν, ότι δεν θα 'ναι όντως νεκρώσιμες οι κωδωνοκρουσίες σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- Διζωνικής λύσης. Η δε, κόμισε πληθώρα τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, γιατί θα πρέπει ο Ελληνισμός ν’ απαλλαγεί από τον βρόχο της Διζωνικής.
Τ Ο Υ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ η Διζωνική έχει αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο που την διαφοροποιεί απ’ την όποια θολούρα των προκατόχων του, ΠτΔ: «Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία. Και σταθμισμένη υποταγή του ελληνικού 82% στο τουρκικό 18%. Και «περιουσιακή» αναγόρευση των σφετεριστών σε δικαιούχους «χρήστες» κ.ο.κ. Λύση, δηλαδή, διά της οποίας επεκτείνεται ο τουρκικός έλεγχος σ’ ολόκληρη την Κύπρο. Και, κατά τούτον τον λόγο, χειρότερη κι απ’ την κάκιστη Διχοτόμηση. Σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό αποκρουστική, ώστε, ακόμα κι αν οι Τούρκοι δεχόντουσαν τις προτάσεις Χριστόφια, ο λαός θα την απέρριπτε με μεγάλη πλειοψηφία. Γι’ αυτό κι οι ηγεσίες των άλλων κομμάτων δεν υπακούουν στις «υποδείξεις» Χριστόφια και δεν αποκηρύσσουν τους δεδηλωμένους αντι-Διζωνικούς των ψηφοδελτίων τους.
Π Ε Ρ Α, ΟΜΩΣ, απ’ τον λαό, ή ακόμα και τα κομματικά στελέχη του πολιτικού συστήματος, ούτε καν ο «στενός κύκλος» της ηγετοκρατίας προθυμοποιείται πλέον σε Διζωνικές συμπράξεις: Προ διετίας μεσουρανούσαν πάλι οι περί την Διζωνική αντιπαραθέσεις των συγκυβερνώντων. Τότε ήταν που ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δήλωνε στον «Φ» 3 Μαΐου 2009 ότι, «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε τον διάλογο με τους ηγέτες ΔηΚο και ΕΔΕΚ, θα συζητήσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε αυτή τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας». Εκείνο το «πολύ σύντομα» του κ. Άντρου Κυπριανού, έκτοτε, δεν… ήρθε ποτέ!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/375227  και στην Ελευθερία Λονδίνου - www.eleftheria.co.uk  21.4.2011 σελ.  9

Διζωνική = πυλώνας διάλυσης
20/04/2011 | Με τον Ιωάννη Σιεκκέρσαββα
Τα απόρρητα βρετανικά έγγραφα για την Κύπρο, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο της Φανούλλας Αργυρού, με τίτλο «Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας», επιβεβαιώνουν γι' ακόμη μια φορά ότι η Κύπρος και ο λαός της αντιμετωπίζουν μια βρόμικη συνωμοσία, η οποία στόχο έχει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη μετατροπή της σε ένα υπό ξένη κηδεμονία και κυριαρχία υποτελές κρατίδιο, στην υπηρεσία των ξένων συμφερόντων.
Το νέο βιβλίο της Φανούλλας Αργυρού παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 15.04.2011, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». Εμφανής ήταν η επιθυμία του κόσμου να ενημερωθεί.
Συγκλονιστικά τα στοιχεία που κατατέθηκαν από τους έγκριτους ομιλητές που παρουσίασαν το περιεχόμενο του βιβλίου: Τον κ. Λουκή Λουκαΐδη, πρώην Δικαστή του ΕΔΑΔ και τον κ. Χρίστο Ιακώβου,  Διευθυντή του ΚΥΚΕΜ.
Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν ότι η Κύπρος και ο λαός της, βιώνουμε τις συνέπειες μιας συνωμοσίας, η οποία αφέθηκε εγκληματικά να εξελιχθεί ανελέητα σε βάρος μας.
Ρόλο στην εξέλιξη της συνωμοσίας αυτής, δυστυχώς, φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα έγγραφα ότι έπαιξαν, άθελα ή ηθελημένα, και μια ατελείωτη σειρά δικών μας ατόμων, παραγόντων και ηγετών ακόμα.
Η στάση ηγετών μας σήμερα, όσων δηλαδή εξακολουθούν να δηλώνουν δεσμευμένοι στην τουρκοβρετανική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, παρά την αποκάλυψη της συνωμοσίας, εξυπηρετεί, είτε το κατανοούν είτε όχι, τη συνωμοσία και τους στόχους της. Αυτοί οι ηγέτες οφείλουν σοβαρή εξήγηση στον κυπριακό λαό. Εφόσον δεν το πράττουν, είναι υπόλογοι για τις συνέπειες από τη στάση τους αυτή και καλούμε τον κυπριακό λαό να τους προβληματίσει πάνω σε αυτό το θέμα με απαίτηση για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και διεκδίκηση απελευθέρωσης του τόπου σε καθαρά αντικατοχική βάση.
Θα είναι εγκληματικό και θα αγγίζει προδοσία, να είναι συνειδητή επιλογή ηγεσίας η υλοποίηση μιας τόσο βάναυσης συνωμοσίας σε βάρος της πατρίδας μας. Έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το προϊόν συνωμοσίας, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ιδιαίτερα τώρα που γνωρίζουμε την αλήθεια, με τη δικαιολογία ότι τάχα τη δέχθηκε ο ένας Πρόεδρος και ο άλλος Πρόεδρος προηγουμένως. Φτάνει πια.
Οι θιασώτες της λύσης αυτής επιτέλους να σταματήσουν να συνθηματολογούν και να εξηγήσουν πώς μπορεί να αποτελέσει η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών και αποκατάστασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό είναι το αναγκαίο ζητούμενο. Τα έγγραφα των ιδίων των Βρετανών νονών, δείχνουν ότι δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αντίθετα, όπως φαίνεται στα Έγγραφα, η συνωμοσία στήθηκε με προϋπόθεση ότι οι αρχές Διεθνούς Δικαίου και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα 200.000 ανθρώπων, ενός ολόκληρου λαού, πρέπει να παραβιαστούν ώστε να είναι εφαρμόσιμη.
Φτάνει, πια, λοιπόν. Η αποκάλυψη της αλήθειας απαιτεί τερματισμό της πορείας προς τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επιβάλλει επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και διεξαγωγή αγώνα για απελευθέρωση του τόπου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ
Γραμματέας του σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια»




Ακόμα ένα άρθρο για το θέμα από τον βετεράνο δημοσιογράφο Σάββα Ιακωβίδη

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/376556
Αντιστάσεις
Η διζωνική καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες
26/04/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ πολιτικοί δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στους πολίτες για τις οδυνηρές επιπτώσεις μιας πιθανής διζωνικής λύσης. Αντίθετα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ επιδίδονται σε έναν αδίστακτο και αφόρητο εκβιασμό και εκφοβισμό, όπως ακριβώς συνέβη και πριν από εφτά χρόνια, με το τερατούργημα Ανάν: Ή διζωνική ή διχοτόμηση. Ο πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ, Λουκής Λουκαΐδης, πλειστάκις έχει αρθρογραφήσει για τις καταστροφικές συνέπειες μιας διζωνικής λύσης. Πρόσφατα, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της εκλεκτής συνεργάτιδας της «Σ», Φανούλας Αργυρού, «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας», ο Λ. Λουκαΐδης επιχειρηματολόγησε με πειστικότητα και νομική καθαρότητα κατά της διζωνικής. Είπε και τα εξής: «Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σημαίνει γεωγραφικό διαχωρισμό της Κύπρου με βάση φυλετικά κριτήρια με τη μορφή δύο ξεχωριστών διοικήσεων, Τουρκοκυπριακής και Ελληνοκυπριακής, αντιστοίχως, με ουσιαστική αυτονομία η καθεμιά.
»Αυτό το κατασκεύασμα, που απορρίφθηκε από το λαό με την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν, διάφοροι πολιτικοί, ιδίως της σημερινής κυβέρνησης, τολμούν, ανοητολογώντας, να το χαρακτηρίζουν ως ενοποίηση της Κύπρου. Μάλιστα, προσθέτουν και την ασυναρτησία ότι σε ένα τέτοιο τερατώδες πολιτειακό σχέδιο θα γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα επικρατεί το διεθνές δίκαιο, ενώ θα 'πρεπε να γνωρίζουν ότι τέτοια λύση εξ ορισμού καταστρατηγεί τέτοια δικαιώματα, όπως είναι, για παράδειγμα, η απαγόρευση των φυλετικών διακρίσεων, τα πολιτικά δικαιώματα, οι δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιοκτησίας, και όπως φαίνεται η ελεύθερη εγκατάσταση, η απαγόρευση του εποικισμού και η αρχή της ίσης μεταχείρισης των μελών κάθε κοινότητας σε ένα και το αυτό κράτος.
»Λέγουν, επίσης, οι κυβερνώντες ότι αυτή είναι μια βιώσιμη λύση, που θ' αποτρέψει το διαμελισμό, ενώ στην πραγματικότητα ούτε βιώσιμη θα είναι η λύση αυτή ούτε το διαμελισμό θα εμποδίσει. Αντίθετα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οριστική απόσχιση του τουρκοκρατούμενου μέρους της Κύπρου και για διεθνή αναγνώρισή του είτε ως κράτος είτε ως μέρος της Τουρκίας. Παράλληλα θα επικυρώσει τον ήδη υφιστάμενο διαμελισμό, αφού θα νομιμοποιεί τη βασική δομή του. Αυτές είναι οι επιδιώξεις της Τουρκίας και των Άγγλων και αυτά αποκαλύπτει τεκμηριωμένα η κ. Φανούλα Αργυρού με την εξαιρετική της εργασία του νέου βιβλίου της. Τα λέει και τα αποκαλύπτει με τον πατριωτισμό που τη χαρακτηρίζει, για να βοηθήσει τους πολιτικούς της Κύπρου να χαράξουν, επιτέλους, μια πολιτική για το καλό της Κύπρου, αποδεσμευόμενοι από την προτεινόμενη εγκληματική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που δεν είναι καν ομοσπονδία.
»Δυστυχώς, κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες της Κύπρου απέδειξε ότι κατέχει το πολιτικό θάρρος να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα στη σωστή του βάση της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. Αντίθετα, διατήρησαν την αφοσίωσή τους στην προτεινόμενη αγγλοτουρκική λύση της διζωνικής, απαλλάσσοντας έτσι την Τουρκία από τα εγκλήματα και την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Η χειρότερη απ’ όλες τις πολιτικές ηγεσίες στο εθνικό μας θέμα είναι η σημερινή, η οποία, μάλιστα, παραπλανά το κοινό λέγοντας ότι είτε θα δεχθούμε την καταστρεπτική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ή θα καθιερωθεί ο διαμελισμός. Με άλλα λόγια, λένε ότι θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε στην ουσία το διαμελισμό για πάντα, με το μανδύα της δήθεν ομοσπονδίας για να μη μας επιβληθεί ο διαμελισμός. Φάσκουν και αντιφάσκουν».





Και στην Κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πολίτης» στην Κύπρο  1.5.2011.




Οι ομιλίες κατά την παρουσίαση του βιβλίου
«Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011»

Χαιρετισμός από τον Διευθύνων Σύμβουλο των εκδόσεων Αδράστεια, κ. Πάρη Στυλιανίδη κατά την παρουσίαση του βιβλίου στις 15 Απριλίου 2011 στην Λευκωσία, στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.youtube.com/watch?v=jKipKsaFVmg


Η παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Λουκή Λουκαίδη, πρώην Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην Δικαστή του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://www.youtube.com/watch?v=GPsJk6rswaQ

Η παρουσίαση του βιβλίου από τον Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) κ. Χρίστο Ιακώβου στις 15 Απριλίου, 2011 στην Λευκωσία στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://geopolitics-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post_2628.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών