Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2011

Κατάπαυση του πυρός θα προτείνει ο πρωθυπουργός της Λιβύης

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Μπαγντάντι Μαχμούντι ετοιμάζεται να αποστείλει μήνυμα προς τους ξένους ηγέτες για να προτείνει άμεση κατάπαυση του πυρός υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Independent».
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής,
το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι είναι έτοιμο να αρχίσει συνομιλίες άνευ όρων με τους αντικαθεστωτικούς, να κηρύξει αμνηστία και να συζητήσει ένα νέο σύνταγμα.
«Η μελλοντική Λιβύη θα είναι ριζικά διαφορετική από αυτήν που υπήρχε εδώ και τρεις μήνες», αναφέρει ο Μπαγντάντι Μαχμούντι στην επιστολή, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα.
«Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να τερματίσουμε τις μάχες, να αρχίσουμε να συζητάμε, να συμφωνήσουμε σε ένα νέο σύνταγμα και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα διακυβέρνησης που θα απεικονίζει την πραγματικότητα της κοινωνίας μας και θα συνάδει με τις απαιτήσεις μίας σύγχρονης διακυβέρνησης», αναφέρει στην επιστολή ο Λίβυος πρωθυπουργός.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δεσμεύθηκαν χθες στο Λονδίνο να διατηρήσουν την στρατιωτική πίεση επί του λιβυκού καθεστώτος.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επανέλαβε την έκκλησή του προς τις λιβυκές αρχές για μία «πραγματική κατάπαυση του πυρός» και «σοβαρές διαπραγματεύσεις» για μία πολιτική μετάβαση.
Περισσότερους από δύο μήνες μετά την έναρξη της διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης και την άρνηση του Λίβυου ηγέτη να εγκαταλείψει την εξουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η στρατιωτική δράση θα συνεχισθεί «μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις του Καντάφι εναντίον του πληθυσμού».
«Είναι αδιανόητο να φανταστεί κανείς ένα μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι στην εξουσία, πρέπει να φύγει», δήλωσε από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, οι δυτικές χώρες είναι πιθανόν να αποδεχθούν μία κατάπαυση του πυρός, υπό τον όρο ότι ο Καντάφι θα εξοριστεί.
Στις 15 Μαΐου ο Μπαγντάντι Μαμχούντι είχε επίσης δηλώσει ότι το λιβυκό καθεστώς είναι έτοιμο για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, σε συνδυασμό με τη διακοπή των νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών κατά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Αμπντέλ-Ελάχ αλ Χάτιμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών