Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 20, 2011

Ελεύθερος με εγγυήσεις ο Στρος Καν


Με ένα εκατομμύριο δολάρια εγγύηση και περαιτέρω ειδικές εξασφαλίσεις 5.000.000 δολαρίων, κατ' οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα αποφυλακιστεί ο Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν θα ανακτήσει σήμερα την ελευθερία του αφού καταβάλει μια εγγύηση, όμως η εμπλοκή του με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία απήγγειλε σε βάρος του επισήμως κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα, θα παραταθεί για πολλούς μήνες.
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες επισήμως εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για...
σεξουαλικά αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά της απόπειρας βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.
Το δικαστήριο τον άφησε πάντως ελεύθερο υπό όρους, μετά την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Εκτός από την καταβολή της εγγύησης αυτής, ο Στρος Καν δεσμεύτηκε να καταθέσει εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατασχεθούν από τη δικαιοσύνη σε περίπτωση που παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του.
Έπειτα από άλλη μια νύχτα στη φυλακή, ο κατηγορούμενος θα απελευθερωθεί σήμερα, αφού καταβάλει την εγγύηση.
Ο Στρος Καν θα τεθεί τότε υπό κατ' οίκον κράτηση στο Μανχάταν και θα πρέπει να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά του.
Θα παρακολουθείται με βιντεοκάμερες και ένας ένοπλος φρουρός θα είναι διαρκώς μαζί του, ανακοίνωσε το δικαστήριο, ενώ θα πρέπει να φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι.
Ξανά στο δικαστήριο στις 6 Ιουνίου
Η επόμενη παρουσίαση του Γάλλου πρώην υπουργού στο δικαστήριο ορίστηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη για τις 6 Ιουνίου. Κατά την ακροαματική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τότε, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δηλώσει ένοχος ή αθώος για τις επτά κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.
Αν δηλώσει ένοχος, δεν θα γίνει δίκη. Αν δηλώσει αθώος, όπως έχουν πει ότι θα κάνει οι συνήγοροί του, τότε θα ξεκινήσει δίκη.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν θα μπορούσε επίσης να επιχειρήσει να φτάσει σε μια συμφωνία με τη δικαιοσύνη, όμως αυτό θα σήμαινε να δηλώσει ένοχος σε τουλάχιστον μία από τις κατηγορίες, με αντάλλαγμα μια ποινή μικρότερη από τα 74 χρόνια κάθειρξης που αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς στο αμερικανικό ποινικό δίκαιο που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Αν δηλώσει αθώος στις 6 Ιουνίου, «δεν είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και η ημερομηνία της έναρξης της δίκης του», λέει ο Ράντολφ Τζόνακαϊτ, καθηγητής στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.
Οι δικηγόροι των δύο μερών θα πρέπει να προετοιμάσουν τη δίκη επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναλύοντας ίχνη DNA, σάλιου, ακόμη και σπέρματος στον φερόμενο ως τόπο της επίθεσης, καθώς και τις πληροφορίες από τις κάμερες επίβλεψης και τα μαγνητικά κλειδιά των δωματίων του Sofitel.
«Αν ήταν ένας απλός πολίτης, θα μπορούσε κανείς να περιμένει να αρχίσει η δίκη του στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όμως εδώ πρόκειται για μια υπόθεση υψηλού επιπέδου, μπορεί η δικαιοσύνη να προχωρήσει γρηγορότερα», πιστεύει ο Τζόνκαϊτ. Σε κάθε περίπτωση, «υπάρχουν πιθανότητες σε ένα χρόνο να εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ (στη Νέα Υόρκη)», προσθέτει.
Από το να αρνηθούν κατηγορηματικά την ενοχή μέχρι να υποστηρίξου πως επρόκειτο για συναινετική σεξουαλική σχέση, οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν έχουν θεωρητικά πολλά χαρτιά στα χέρια τους για να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εκτιμούν ειδικοί.
«Οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν. Ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι πολύ σπάνια υπάρχουν μάρτυρες», λέει η Μπρέντα Σμιθ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον.
Διότι, ακόμη κι αν οι δικηγόροι της μηνύτριας έχουν αποδείξεις ότι υπήρξε πεολειχία, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, θα πρέπει να αποδείξουν πως η πράξη αυτή έγινε κατόπιν καταναγκασμού, συνεπώς μη συναινετικά, και αυτό είναι πιο δύσκολο να αποδειχθεί πέραν πάσης εύλογης αμφιβολίας, σύμφωνα με τους ειδικούς του αμερικανικού ποινικού δικαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών