Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 28, 2011

Γιατί οι νταβατζήδες του καθεστώτος δεν θέλουν τις προτάσεις Σαμαρά;

Δεν αναρωτιέστε άραγε, γιατί τα διάφορα παπαγαλάκια του καθεστώτος σε πολλά ΜΜΕ δεν στηρίζουν τις προτάσεις Σαμαρά για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.λ.π. Εφόσον υποτίθεται εκπροσωπούν Έλληνες μεγαλοκεφαλαιοκράτες, λογικά θα έπρεπε να είναι αναφανδόν υπέρ της μείωσης της φορολογίας στις επιχειρήσεις κ.λ.π. Ε! δεν είναι παράλογο αυτό που κάνουν;;
Έχετε άραγε διανοηθεί γιατί ΠΑΣΟΚ και κρατικοδίαιτο οικονομικό κατεστημένο δεν θέλουν τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις;; Για σκεφτείτε το.
Ο λόγος είναι απλός.
Το πολιτικοοικονομικό καθεστώς είναι διαπλεκόμενο και κρατικοδίαιτο. Τις στρόφιγγες της διακίνησης του χρήματος στην Ελλάδα, το οποίο χρήμα προέρχεται  από…. τη φορολογία, από τα εξωτερικά δάνεια και από τις επιδοτήσεις της ΕΕ, τις κρατούσε και τις κρατά στα χέρια του το κρατικοδίαιτο καθεστώς. Ακόμα και επί κυβερνήσεως Καραμανλή, οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες έκαναν κουμάντο. Δηλαδή η οικονομία στη χώρα μας δεν είναι ελεύθερη, αλλά κεντρικά κατευθυνόμενη, με αποτέλεσμα να κάνουν παιχνίδι, οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες που ελέγχουν την πολιτική εξουσία μόνο για πάρτυ τους, αφήνοντας την ευρύτερη ιδιωτική-λαϊκή οικονομία να παλεύει μόνη της στα γρανάζια μιας πελώριας γραφειοκρατίας, την οποία το ίδιο το καθεστώς θέτει για να ελέγχει τη ροή του χρήματος και να πουλάει νταβατζιλίκι. .

Επομένως, αν μειωθεί η φορολογία στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα αρθούν οι γραφειοκρατικοί περιορισμοί, τότε θα αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία η ιδιωτική οικονομία, τόσο με επενδύσεις από πραγματικούς Έλληνες επιχειρηματίες, όσο και με επενδύσεις από το εξωτερικό. Αυτό όμως θα έχει ως άμεση συνέπεια, το κρατικοδίαιτο καθεστώς των νταβατζήδων να χάσει τη μπάλα και τελικά την ισχύ του και την εξουσία του πάνω στην κοινωνία.

Η έξυπνη λοιπόν πρόταση Σαμαρά, στην οποία επιμένει και την βάζει πάντα στο κέντρο κάθε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ (ή επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόϊκα), αποτελεί «Δούρειο Ίππο» στην πελατειακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ που αγωνίζεται να διασωθεί το κρατικοδίαιτο καθεστώς. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν, ούτε οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες να τον αμφισβητήσουν ανοιχτά, αλλά ούτε και οι φιλελεύθεροι της ΕΕ.

Αλλού κάνει λάθος ο Σαμαράς και χάνει το λαό, αλλά γι’ αυτό θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση.  


Από:   hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών