Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαΐου 07, 2011

H ΝΤΟΡΟΥΛΑ, ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΟΣ!...


Tο πιο σύντομο ανέκδοτο που κυ κλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής είναι ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ζητάει... εκλογές. Και πώς να μη γελούν και να μην αστειεύονται φίλοι και εχθροί, αλλά κυρίως οι πρώην συνοδοιπόροι της στη Ν.Δ., αφού, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της πρώην υπουργού μετά βίας συγκεντρώνει ένα ποσοστό από 1,5% έως και 2,5% και άρα η είσοδός της στη Βουλή είναι αμφίβολη.

Παρ’ όλα αυτά...
η Μπακογιάννη προ χώρησε τη σκέψη της και τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας με τα δυο μεγάλα κόμματα εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνη ση στις επόμενες εκλογές. «Θα κάνω ό,τι εντολή μου δώσει ο ελληνικός λα ός» δήλωσε με τον ανάλογο στόμφο η αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ. επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της τον ρόλο του... ρυθ μιστή!
Με άγχος
Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Όλο το τελευταίο διάστημα η πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τη θλιβερή πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων με ιδιαίτερο άγχος. Με τον φόβο μά λιστα των πρόωρων εκλογών αποφά σισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτε ρα από τον καθένα και που δεν είναι τίποτε άλλο από τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία.
Θα έλεγε κάποιος ότι ξεκινάει ένα μπαράζ συνεντεύξεων προκειμένου να τη... θυμηθεί ο κόσμος, αφού, όπως φαίνεται, ένα μεγάλο μέρος από τη λάμψη της έχει θαμπώσει μετά την ταύτισή της με την πολιτική του μνημο νίου που ακολούθησε η κυβέρνηση.
Έτσι την Τρίτη έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία, αφού αναφέρ θηκε στο κυβερνητικό έργο λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν κυβερνά, η κυ βέρνηση παραπαίει, ο πρωθυπουργός απλά παρακολουθεί τους υπουργούς του, οι θυσίες κινδυνεύουν να πάνε χαμένες», κατέληξε λέγοντας: «Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί, υπάρχει ο δρόμος των εκλογών. Είναι υποχρέω ση του πρωθυπουργού να πάρει πρω­τοβουλίες εθνικής συνεννόησης».
Και για όσους δεν κατάλαβαν, την επομένη επανήλθε με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και δήλωσε παρούσα για την πε ρίπτωση που υπάρξει οικουμενικό σχήμα. «Αρκεί να βρίσκεται το κόμμα της στη Βουλή» λένε γαλάζια στελέ χη, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα ανακουφισμένα από τα ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Συμμαχία.
Η πρώην υπουργός, αναλαμβάνο ντας πάλι την υπεράσπιση της κυβέρ νησης για την εφαρμογή του μνημονί ου, επιτέθηκε στον... αιώνιο αντίπαλό της Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση δεν στηρίζει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο Σαμαράς ακολου θεί τον δρόμο της σιωπής στο εξωτε ρικό και της άρνησης στο εσωτερικό». Και κατέληξε λέγοντας ότι «Χάρι Πότερ δεν υπάρχουν ούτε στην πολιτική ούτε στην οικονομία».
Σε ό,τι αφορά το θέμα της απογρα φής, το οποίο προέκυψε από την επί σημη αποδοκιμασία εκ μέρους της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ., η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι επρόκειτο για κεντρική πολιτική δέσμευση και χα ρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί προ σωπικής επιλογής του Γιώργου Αλογοσκούφη.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών