Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 10, 2011

Δήμος Ζωγράφου / Πως συνήψε το δάνειο που μ πλόκαρε τησυνεδρίαση του ΔΝΤ…!!!

Ο Δήμος Ζωγράφου συνήψε κατά την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2007, επί δημαρχίας Γιάννη Καζάκου, δάνειο 25. 000.000,00 Ευρώ και με επιτόκιο 2,8 % από την αυστριακή τράπεζα KommunalCredit Bank. Το εν λόγω δάνειο εκταμιεύτηκε στο σύνολό του από το υποκατάστημα της πιστώτριας τράπεζας στην Κύπρο με επικεφαλής τον κ. Ιωάννου.
Το σύνολο των25.000.000,00 – κατά τους ισχυρισμούς του τότε δημάρχου Γιάννη Καζάκου – χρησιμοποιήθηκε ως εξής:

19.400.000, 00 για την εξόφληση της αγοράς της βίλας Ζωγράφου.
5. 000.000,00 για την εξόφληση παλαιοτέρων δανείων του Δήμου.
Η πιστώτρια τράπεζα δεν ζήτησε την κρατική ή εμπράγματη ή άλλου είδους εγγύηση. Απλά ήλεγξε τις μέχρι τότε οφειλές του Δήμου και ενέκρινε το δάνειο, με την μεσολάβηση και του κ. Ιωάννου διευθυντή του υποκαταστήματός της στην Κύπρο. Το δάνειο εκταμιεύτηκε στο σύνολό του ενώ ο Δήμος άρχισε να πληρώνει τις προσυμφωνημένες δόσεις.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με έλεγχό του στα οικονομικά του Δήμου διαπίστωσε πως η δανειακή σύμβαση είχε υπογραφεί χωρίς τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Δήμος να πληρώσει τις δόσεις του δανείου.
Ο δήμαρχος Γιάννης Καζάκος απευθύνθηκε στον τότε υπουργό εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό θανάση Νάκο και ζήτησε ειδική νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ξεπερνούσε το πρόβλημα της έλλειψης προσυμβατικού ελέγχου για μπορεί ο δήμος να πληρώνει τις οφειλές του. Ο υπουργός πείστηκε και υποσχέθηκε την επιδιωκόμενη από τον δήμαρχο ειδική ρύθμιση.
Οι εκλογές όμως του 2009 έφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Ραγκούση στην ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών, ο οποίος δεν συμφώνησε στο ήδη έτοιμο σχέδιο ρύθμισης που είχε ετοιμάσει ο προκάτοχός του Προκόπης Παυλόπουλος με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζωγράφου να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.
Εν τω μεταξύ, η πιστώτρια τράπεζα kommunale Credit Bankτης Αυστρίας αντιμετώπιζε πλείστα όσα προβλήματα με αποτέλεσμα να αγοραστεί από το αυστριακό κράτος κατά ποσοστό 98 %. Η νέα διοίκηση της τράπεζας με στόχο πάντα να απαιτήσει στο σύνολό του το ληξιπρόθεσμο πλέον δάνειο, απευθύνθηκε κατ αρχήν στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε δεύτερο στάδιο στην Τρόικα.
Η τρόικα υποψιαζόμενη ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα δάνεια τέτοιου είδους που θα έχουν εκταμιευτεί από τους ΟΤΑ στην Ελλάδα έθεσε το θέμα στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ και την ΕΕ…!!!
communenews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών