Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

Αθανασιάδη προδότη η κρεμάλα σε περιμένει...

Αυτός είναι ο ξεφτιλισμένος ΔΕΗ-πλεκόμενος Αλέκος Αθανασιάδης
 Άρθρο από τις 17/6/2011
Είναι ο πλουσιότερος βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας με βάση το «πόθεν έσχες». Κέρδισε πολλά λεπτά δημοσιότητας και προκάλεσε πολιτικό σεισμό, όταν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
του ΑΚΗ ΛΟΥΔΑΡΟΥ
Ο λόγος για τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρο Αθανασιάδη, ο οποίος εισήλθε στην πολιτική ζωή ως δραστήριος και επιτυχημένος επιχειρηματίας που έκανε μεγάλη περιουσία παίρνοντας έργα από το ελληνικό δημόσιο.
Η κύρια ασχολία της επιχείρησής του ήταν οι εργολαβίες της ΔΕΗ. Με τα έργα στα υδροηλεκτρικά
εργοστάσια έγινε μεγάλος και τρανός. Και εκτός Κοζάνης έγινε γνωστός, όταν δήλωσε ότι διαφωνεί με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και θα το καταψηφίσει.
Διαφωνεί με το σύνολο του προγράμματος; Μάλλον όχι, καθώς οι...
δηλώσεις του κατά του σχεδίου της κυβέρνησης και της τρόικας των διεθνών δανειστών της χώρας επικεντρώθηκαν σε ένα και μόνο σημείο, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δηλαδή, της κρατικής επιχείρησης μέσω της οποίας έγινε πλούσιος…
Ένας άλλος λόγος που διαφωνεί με την πώληση της ΔΕΗ, είναι ότι κατάγεται, ζει και πολιτεύεται στην Κοζάνη, όπου αναπτυξιακός μοχλός είναι το εργοστάσιο της επιχείρησης.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο έτος, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία και φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό.
Αναλυτικότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 102.866 ευρώ και από άλλες πηγές 17.310 ευρώ. Η ακίνητη περιουσία του περιλαμβάνει: Διαμερίσματα: 2 στην Καλαμαριά 176 και 158 τ.μ. και τον αέρα σε έκταση 200 τ.μ. στην ίδια περιοχή, 1 στα Πεύκα εμβαδού 172 τ.μ., 2 στη Χανιώτη Χαλκιδικής (σε ποσοστό 50%) εμβαδού 49,7 τ.μ. έκαστο, 1 στην Κοζάνη (εξ ημισείας) εμβαδού 70 τ.μ.
Αγροτεμάχια: 3 στη Χαλκιδική (σε ποσοστό συμμετοχής 20, 30 και 50%) συνολικού εμβαδού περίπου 6 στρεμμάτων, 11 στην Κοζάνη, συνολικής έκτασης 40.813 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης διαθέτει τρεις αποθήκες σε Καλαμαριά και Πτολεμαΐδα, μία οικία στην Ποντοκώμη 100 τ.μ. και ένα γραφείο στην Κοζάνη εμβαδού 196 τετραγωνικών μέτρων.
Έχει κατάθεση 800.000 ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κοζάνης και δύο αυτοκίνητα 3.200 και 1.400 κυβικών.

Η δραστηριότητά του
Στο βιογραφικό του, ο ίδιος ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αναφέρει: «Μετά τις σπουδές και την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων εργάστηκα σε ιδιωτικές εταιρείες κατασκευών και το 1978 ιδρύω τεχνική εταιρεία με κύριο αντικείμενο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην συνέχεια δραστηριοποιούμαι σε έργα νέας τεχνολογίας όπως η κινητή τηλεφωνία, το φυσικό αέριο, αναπαλαιώσεις στο Άγιο Όρος, Αιολικά Πάρκα. Το 1992 αναλαμβάνω κατασκευαστικά έργα στην Δυτική Γερμανία με απασχολούμενο προσωπικό μόνο Έλληνες. Η ανώνυμη τεχνική εταιρεία που διηύθυνα απασχολεί 300 εργαζόμενους μέχρι το 2003. Το ασυμβίβαστο των βουλευτών που και εγώ ψήφισα, με αναγκάζει να σταματήσω την επαγγελματική μου δράση και να ασχοληθώ πλέον μόνο με τα κοινά. Το 2004 δεν επανεκλέχτηκα βουλευτής και επανήλθα στην παραγωγική διαδικασία ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, διατηρώντας παράλληλα τον πολιτικό ρόλο που κατείχα ως του Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Το 2007 εκλέχτηκα δεύτερος βουλευτής στον νομό Κοζάνης και εγκατέλειψα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, ασχολούμενος πλέον μόνο με τα κοινά».
Η τεχνική του εταιρεία με κύριο αντικείμενο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έπαιρνε τις δουλειές από τη ΔΕΗ, που έχει μεγάλη μονάδα στην Κοζάνη.

Στην κόντρα από το 2010
Η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2010 είχε αρχίσει να συζητάει για το μέλλον της ΔΕΗ και υπό την πίεση των διεθνών δανειστών έπεσε στο τραπέζι πρόταση για την πώληση εργοστασίων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η Κοζάνη και η Φλώρινα, όπου παράγεται το 70% της εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση ή την πώληση παραγωγικών μονάδων πιστεύουν ότι εάν η ΔΕΗ χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της, θα παρασύρει σε μαρασμό και τις περιοχές που αναπτύσσονται γύρω από τα εργοστάσια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κοζάνη είναι ο πλουσιότερος νομός της περιοχής και διαθέτει το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με τις γύρω περιοχές, λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Γι’ αυτό η τοπική κοινωνία χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει την επιχείρηση. Από τον Αύγουστο του 2010, τοπικοί παράγοντες ανέφεραν ότι «η πώληση ενεργών μονάδων σε ιδιώτες, που ακούμε ότι αξιώνει η τρόικα, θα αποτελέσει ταφόπλακα για την περιοχή. Για μας, που φάγαμε την τέφρα με το κουτάλι, δεν αξίζει να έρθουν οι κάθε λογής επιτήδειοι που θα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί την τεράστια αυτή δημόσια περιουσία».
Παρών στις αντιδράσεις και ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης, ο οποίος σε επίσκεψή του στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι δυσφορούν και αντιτάσσονται κατηγορηματικά στα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πώληση μονάδων της ΔΕΗ». Λάβρος κατά των υποψήφιων επενδυτών έκανε λόγο για αεριτζήδες ιδιώτες που είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τη ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί η ΔΕΗ να πουλά το ρεύμα στο κόστος και ο ιδιώτης, ο μεταπράτης, αυτός ο αεριτζής, να το πουλά στον καταναλωτή σε υπέρογκες τιμές. Αυτό δεν θα το αφήσουμε, δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς προσπαθούμε –και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε– να κρατήσουμε τη ΔΕΗ, αυτή τη ΔΕΗ με το κοινωνικό πρόσωπο που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες. Αυτούς τους μισθούς, τον πλούτο και την ποιότητα ζωής που προσφέρει στην περιοχή. Θα βρούμε τρόπους να απαλλαγούμε από την πίεση και τη μέγγενη της τρόικας. Εμείς έχουμε λύσεις. Αυτές τις λύσεις θα τις παρουσιάσουμε μέχρι τα τέλη του έτους».
Τότε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν προέβλεπε ότι θα ερχόταν η στιγμή που οι δανειστές της χώρας θα αξίωναν την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. «Το μνημόνιο δεν αναφέρει πουθενά για πώληση της ΔΕΗ. Απλά, οι δανειστές είναι δυνάστες. Αυτός που δανείζει θέλει να βεβαιωθεί ότι θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Δεν τον ενδιαφέρει αν η ΔΕΗ αποκοπεί σε πολλά κομμάτια ή θα πουληθεί», ανέφερε την ίδια εποχή.
Ωστόσο, εκτέθηκε, λέγοντας «εμείς έχουμε βρει τρόπους να πληρώσουμε τα δάνειά μας. Σε λίγο θα το δείτε. Στις προτεραιότητές μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα, να δημιουργήσουμε πλούτο. Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη ΔΕΗ, η οποία είναι ό,τι καλύτερο εργαλείο έχουμε». Γι’ αυτό τρέχει τώρα να διατηρήσει την αξιοπιστία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών