Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 30, 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μουσουλμάνος "τόλμησε" να ασπαστεί τον Χριστιανισμό και παραλίγο να χάσει τη ζωή του από τους "δημοκράτες" υπόλοιπους μουσουλμάνος

Είναι σίγουρο ότι ένα τέτοιο νέο θα είχε κυκλοφορήσει με ταχύτητα και θα είχε φτάσει και στα εγχώρια έντυπα, εάν η επίθεση είχε γίνει από “ακροδεξιό”, οπότε θα είχαμε καταγγελίες και διαμαρτυρίες κατά της “΄ξενοφοβίας”, της “ισλαμοφοβίας”, “της φασιστικής απειλής” κλπ. Τώρα όμως….άκρα του τάφου σιωπή, κοινώς, μούγγα
Ο "Αλί" δέχτηκε βραστό νερό πάνω του, στο κέντρο ασύλου Ha στην Jæren της Νορβηγίας, αφότου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό και δεν νήστεψε στο Ραμαζάνι. Τώρα ο ίδιος και άλλοι που έχουν γίνει χριστιανοί, φοβούνται για τη ζωή τους.
«Αν δεν επιστρέψετε στο Ισλάμ, θα σας σκοτώσουμε" είπαν στον Αλί "κάποιοι συγκάτοικοί του στο κέντρο. Δεν θέλει το όνομά του ή η φωτογραφία του να δημοσιευθεί για το φόβο των άλλων ενοίκων. Εάν οι αφγανικές αρχές ακούσουν ότι...
άλλαξε πίστη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού αν θα απελαθεί και επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.
Ο Αφγανός προσήλυτος στον χριστιανισμό ήταν τυχερός αυτή τη φορά. Γλύτωσε με μία παραμορφωμένη πλάτη με ξεφλουδισμένο δέρμα κάτω από τους επιδέσμους. Ο χριστιανός συγκάτοικός του, Reza, στεγνώνει τις πληγές και απλώνει μία κουβέρτα κάτω από το κεφάλι του. Το πρόσωπο του Αλή παραμορφώνεται από τον πόνο αλλά η φωνή του είναι ήρεμη και σταθερή όταν αφηγείται την ιστορία του:
"Δύο από τους μουσουλμάνους ενοίκους με ρώτησαν γιατί δεν είχα νηστέψει στο Ραμαζάνι. Όταν δεν ήθελα να απαντήσω άρχισαν να συζητούν. Ένας είπε ότι ήξερε ότι ήμουν Μουσουλμάνος και ασπάστηκα τον Χριστιανισμό, και ότι έπρεπε τώρα να κάνουν Τζιχάντ".
Ένας κράτησε τον Αλί ενώ ένας άλλος τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με μια κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι που ο Αλί κατέρρευσε. Πολλοί άλλοι μουσουλμάνοι ένοικοι μπήκαν μέσα. Ένας τρίτος άνθρωπος πήγε στο δωμάτιο του Ali και άνοιξε όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια. Η αστυνομία ήρθε μόνο μετά από μια ώρα.
«Ήμουν ακόμα στο πάτωμα, όταν ήρθε η αστυνομία. Τους απάντησα λίγο, αλλά οι πόνοι ήταν πολύ ισχυροί για να πω πολλά, γι 'αυτό μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο."
Μετά από μια νύχτα στο νοσοκομείο, ο Ali επέστρεψε στο κέντρο του ασύλου - γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο κίνδυνος δεν είχε περάσει. Όταν κοίταξε λαβή τη της πόρτας στο δωμάτιό του, βρήκε ότι ήταν καλυμμένη με μία καμένη ουσία. Κάλεσε το προσωπικό και την έπλυναν, αλλά ο Αφγανός χριστιανός δεν αισθάνεται ασφαλής.
"Πραγματικά προσπαθούν να με σκοτώσουν, και δεν θα ησυχάσουν μέχρι να το πετύχουν".
Θέλει να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης στη Νορβηγία, αλλά ως αιτών άσυλο δεν έχει κανένα τυπικό δικαίωμα. Η μόνη ελπίδα του Ali είναι να έρθει σε επαφή με έναν δικηγόρο ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση.
Δεν είναι ο μόνος στο κέντρο του ασύλου που αισθάνεται ανασφαλής. Υπάρχουν πέντε χριστιανοί, ανάμεσα σε 150 μουσουλμάνους.
"Μιλάμε μαζί τους, αλλά δεν έχουμε φίλους ανάμεσά τους. Μουσουλμάνοι Άραβες, Σομαλοί και Αφγανοί είναι ενωμένοι εναντίον μας. Μετά από αυτό, δεν τολμούμε να κοιμηθούμε τη νύχτα. Φανταστείτε αν κάποιος μπει μέσα".
Παρά την ανασφάλεια, ο Ali λέει ότι αισθάνεται πιο ασφαλής από πριν. "Ο Ιησούς με έσωσε εκείνο το βράδυ στην κουζίνα. Η ζωή εδώ είναι πολύ επικίνδυνη, αλλά αισθάνομαι πολύ δυνατός όταν έχω τον Ιησού. Είμαι έτοιμος να πεθάνω γι 'Αυτόν. Αν πρέπει".
Η επικεφαλής του κέντρου του ασύλου, Laila Bjorland Barrett, λέει ότι η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το κέντρο έχει σήμερα συνομιλίες με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
«Είναι πολύ σοβαρό, αν δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ενοίκων. Είμαστε σε συνεργασία με την αστυνομία να βρούμε αυτούς που εμπλέκονται", λέει η Bjorland Barret.
Λέει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρενοχλείται στο κέντρο λόγω της θρησκείας τους, και ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ερωτηθείς για το φόβο των ενοίκων για τον ύπνο το βράδυ, η Bjorland Barret λέει ότι δεν είχε ακούσει για αυτό, αλλά ότι θα εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχει ασφάλεια στο κέντρο.
Τόνισε ότι παίρνει την υπόθεση πολύ σοβαρά, αλλά θέλει να δείξει ότι το κέντρο δεν είναι ένα βίαιο μέρος. «Στη Νορβηγία έχουμε την ελευθερία της θρησκείας. Ως εκ τούτου έχουμε μηδενική ανοχή, αν κάποιος παρενοχλείται εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων."
Ο αστυνομικός Jan Olav Våge λέει ότι ένας ένοικος του κέντρου είναι ύποπτος, αλλά δεν ήθελε να προσθέσει οτιδήποτε άλλο εκτός από το γεγονός ότι γνώριζε τα θρησκευτικά κίνητρα της παρενόχλησης.
«Έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους ενοίκους σχετικά με τους νόμους και τους κανονισμούς στη Νορβηγία, έτσι ώστε να είναι ενήμεροι για το πρόβλημα."
Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει καμία συγκεκριμένη λύση. «Δεν έχω μια απάντηση για το πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αλλά η αστυνομία κάνει ό, τι μπορεί ώστε κανείς να μην αισθάνεται ανασφαλής."Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών