Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2011

ΥΠ.ΕΞ. ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ … ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ;


Την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την εύρεση μίας λύσης με σκοπό την ειρηνική διαβίωση στην περιοχή, ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ερωτηθείς από δημοσιογράφους, προ ολίγων εβδομάδων , σχετικά με την κίνηση της Ελλάδας να εμποδίσει τα πλοία που κατευθύνονταν προς την Γάζα. Κατόπιν, συμπλήρωσε ότι λόγω του βεβαρημένου κλίματος , η προαναφερθείσα πρόταση της επιτροπής «Ελεύθερη Γάζα», δεν έχει ενισχυθεί από την διεθνή κοινότητα, αλλά και από το Ισραήλ , που στοχεύει στην αποτροπή της. Αυτολεξεί, δήλωσε :
«Η Ελλάδα πιστεύει πως απαιτείται η άρση του αποκλεισμού της Γάζας και η αναζήτηση μιας λύσης, ώστε η περιοχή να ζει εν ειρήνη, θέσεις που έχει επισημάνει στις διαβουλεύσεις της με το Ισραήλ. Όμως, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της επιτροπής ‘Ελεύθερη Γάζα’ αναλαμβάνεται σε μια ‘επιβαρυμένη ατμόσφαιρα’ και για τον λόγο αυτό έχει ‘αποθαρρυνθεί’ τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από το Ισραήλ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αποτρέψει» .
«Πολύ βελτιωμένες και επωφελείς, καθώς υπάρχουν συμπληρωματικά συμφέροντα από τις δύο πλευρές» χαρακτήρισε τις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις. Συμπλήρωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών δεν καθίστα αναγκαία την υιοθέτηση ιδίων θέσεων και απόψεων , καθώς επίσης ότι οι ελληνοαραβικές σχέσεις δεν χρήζουν αλληλεπίδρασης, αφού χρόνια τώρα είναι γνωστές και δοκιμασμένες.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνεννόηση με την Κύπρο, όσον αφορά την αποτροπή της πραγματοποίησης της αποστολής του στολίσκου. Αν και υπογράμμισε τον κίνδυνο στον οποίον θα τεθούν ανθρώπινες ζωές, εφόσον το Ισραήλ δύναται να καταφύγει μέχρι και στην χρήση βίας προκείμενου να καταστείλει την επιχείρηση αποστολής, κάποιοι συνέχισαν να εμμένουν στις αρχικές τους αποφάσεις. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο επεισόδιο με το αμερικάνικο πλοίο, όπου οι ελληνικές αρχές είχαν προβεί σε προειδοποιήσεις για την επισφαλή ναυσιπλοΐα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή χρήση των ελληνικών λιμένων για την αναχώρηση των πλοίων, εξέφρασε την πεποίθησή του, υπό την μορφή εξωστρεφούς προβληματισμού, περί κάποιων κύκλων που αποπειράθηκαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις της χώρας μας. Παρεμπιπτόντως, τόνισε την αναγκαιότητα για ισορροπία στην Γάζα και για καλυτέρευση των ανθρωπιστικών συνθηκών.
Εν τέλει, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σχετικά με την αναφορά των σχέσεων της χώρας μας και της Παλαιστίνης . Ο κ. Δελαβέκουρας, δράττοντας της ευκαιρίας, διασαφήνισε ότι δεν θ’ αποτελέσει κριτήριο στις σχέσεις μας με το Ισραήλ το ζήτημα με τον στολίσκο ,καθώς η αναμεταξύ μας επικοινωνία , βάσει δικών του λεγομένων, «είναι πάντα θερμή, στενή και παραγωγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών