Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2011

Απίστευτη πρόκληση... "Κοινός" πολιτισμός μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με τις ευλογίες της... Κυβέρνησης!

Κοινό πολιτισμικό παρελθόν βλέπει η Τουρκία, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης. Αφορμή ο δανεισμός αρχαίων ειδωλίων σε τουρκική έκθεση στο μουσείο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης, που προσπαθεί να περάσει την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν πολιτισμό στην απώτατη αρχαιότητα, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν καν στο χάρτη.
Η άποψη αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραχωρεί σε τουρκικό μουσείο, αρχαία γλυπτά και μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, σε έκθεση με τίτλο: "Απέναντι , οι Κυκλάδες και η Δυτική Ανατολία κατά την 3η χιλιετία π.Χ".
Σε κάθε τρίτο παρατηρητή, δημιουργείται η αίσθηση ότι η έκθεση αφορά στον πολιτισμικό διάλογο των δυο λαών στην απώτατη αρχαιότητα. Φαίνεται ότι...
ο Θαλής ο Μιλήσιος είχε και Τούρκους... μαθητές και ο Όμηρος ίσως διάβαζε την Χουριέτ. Τέτοιου είδους προπαγάνδα πιάνει όμως στις ΗΠΑ, όπου στους Νew Υork Τimes υπήρξε άρθρο με τίτλο: "Αρχαίοι σύνδεσμοι φέρνουν μια σύγχρονη επαναπροσέγγιση".
Η επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του μουσείου Σαμπαντζί δήλωσε ότι "θέλουμε αυτό να γίνει ένα γεγονός με το οποίο θα υπερνικήσουμε τις προκαταλήψεις των τελευταίων ετών και θα αποτελέσει μια αιτία για να μοιραστούμε την υπερηφάνεια μας γι’ αυτό το παρελθόν"
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών