Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 02, 2011

Επενδυτικό fund με τον Δ. Μηλιάκο στοχεύουν στην εξαγορά της τράπεζας Proton bank.

30/07/11
 ...............................Ρόλο κλειδί πάντως για την Proton bank θα διαδραματίσει και το επενδυτικό σχήμα που ενδιαφέρεται για την τράπεζα. Ένα fund στο οποίο συμμετέχει ο Δ. Μηλιάκος ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Bank ο οποίος είναι αποφασισμένος να εξυγιάνει πλήρως την Proton bank και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης….

01/08/11
 
Γιατί το fund με τον Μηλιάκο αποτελεί την καλύτερη λύση; – Τι σχεδιάζει ο Λαυρεντιάδης;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισε να αποχωρήσει από όλες του τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Proton bank στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 15% άμεσα και με ένα επιπλέον 8% έμμεσα.
Περί τον Μάιο μήνα ξεκινούν... ορισμένες διερευνητικές επαφές με την Attica bank με διαμεσολαβητή τον Τρύφωνα Κολλίντζα. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν επί μακρόν αλλά δεν τελεσφόρησαν καθώς ανέκυψαν προβλήματα που σχετίζονταν με την δανειακή κατάσταση της Proton bank.
Το ενδεχόμενο deal μεταξύ Proton bank και Attica bank είχε την πολιτική συγκατάβαση αλλά οι συζητήσεις δεν κατέληξαν αλλά οι δίαυλοι δεν έκλεισαν…..
Εκείνο το διάστημα εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένα fund ελληνοαμερικανών με ρευστότητα 410 εκατ τοποθετημένα στην Sarazin την Ελβετική τράπεζα.
Το fund αυτό αποτελείται  από 2500 μέλη ενώ το  management είναι σοβαρό και αξιόπιστο. Ο στόχος του fund ήταν να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ώστε να αποκτήσουν μια μικρή τράπεζα στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν μια μπουτίκ τράπεζα με συγκεκριμένο ρόλο και χαρακτήρα.
Στο fund αυτό συμμετέχει ο Δημήτρης Μηλιάκος πρώην διοικητής της ΑΤΕ Bank και ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις διαπραγματεύσεις.
Συνολικά είχαν πραγματοποιηθεί 2 συναντήσεις με τον βασικό μέτοχο της Proton bank Λ Λαυρεντιάδη και είχε διαφανεί ότι μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.
Και ενώ πλησίαζε η ώρα του deal με το fund να αποκτά μετοχές της Proton bank σε τιμή πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή προκύπτει η υπόθεση της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αφήνει να εννοηθεί ότι έχουν υπεξαιρεθεί 51 εκατ.
(Είναι αξιοσημείωτο πως παραμονές ενός deal προέκυψε μια απόφαση σοκ αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης)Το γεγονός ότι η αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος επέβαλλε το πάγωμα των λογαριασμών του Λ Λαυρεντιάδη και άλλων μελών του ΔΣ της Proton bank εξήχθηκε το συμπέρασμα ότι υπεξαιρέθηκαν από την Proton bank.
Φαίνεται όμως ότι χρήματα δεν έχουν χαθεί αλλά έχουν  δοθεί χρήματα υπό την μορφή δανείων σε εταιρίες του βασικού μετόχου.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου η ΤτΕ έχοντας μάλιστα στείλει από την Τετάρτη ένα πόρισμα 20 σελίδων στην Proton bank εμμέσως πλην σαφώς αφήνει σκιές για ορισμένες συναλλαγές στην Proton bank χωρίς όμως να αναφέρεται σε υπεξαίρεση. Τον όρο αυτό χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου ζητάει η ΤτΕ να υποβάλλουν  τις παραιτήσεις τους ορισμένα μέλη του ΔΣ της Proton bank.
Την Παρασκευή το fund μαζί με τον Μηλιάκο επανέρχονται αλλά με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις.
Πραγματοποιείται μια κρίσιμη συνάντηση την Κυριακή 31 Ιουλίου χθες δηλαδή στην οποία διεφάνη ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Proton bank είναι υψηλές.
Σημειώνεται ότι η ενημέρωση που είχε το fund ήταν ότι θα χρειαστούν 100 εκατ ευρώ ως κεφαλαιακή ενίσχυση.
Η εξέλιξη αυτή αιφνιδιάζει το fund το οποίο είχε πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που τους είχε παρουσιαστεί για τις πραγματικές ανάγκες της Proton bank.  
Φθάνοντας στο σήμερα και εννοούμε σήμερα 1η Αυγούστου 4 πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν στην Proton bank
1)Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ και σε ομολογιακό 50 εκατ ευρώ η Proton bank και την αύξηση να την καλύψουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι.
Όμως ο Λ Λαυρεντιάδης δεν μπορεί να συμμετάσχει μετά το πάγωμα περιουσιακών του στοιχείων.
2)Η Proton bank να πωληθεί με συνοπτικές διαδικασίες σε άλλη μεγαλύτερη τράπεζα.
Τα σενάρια ότι μπορεί να υπάρξει deal μεταξύ Proton και Millennium bank δεν έχουν καμία βάση καθώς και οι δύο τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια.
3)Να προσφύγει η Τράπεζα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
4)Να επανέλθει το επενδυτικό fund με τον Μηλιάκο και έχοντας ορισμένες εξασφαλίσεις από την ΤτΕ να επανέλθει στην αρχική του πρόταση για εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Proton bank. Η πρόταση του fund με τον Μηλιάκο αποτελούν την καλύτερη λύση για την στήριξη της Proton bank.
Οι μέρες που περνάει η Proton bank είναι περίπλοκες  και το μόνο που θα πούμε είναι τα πράγματα ας εξελιχθούν θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών