Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2011

Αυτός είναι ο Τουρκικός Στρατός

από Τουρκικά Νέα

Ξύλο για την γάτα στο στρατόπεδο
Ο στρατιώτης Μουράτ Κιλίτς που υπηρετεί στην 2η Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων στο Σιρνάκ δάρθηκε με σιδερένια βέργα και υπέστη βρισιές από τον διοικητή του λόχου του, ταγματάρχη Ιχσάν Γκιοκογλάν διότι από εκεί όπου φυλούσε σκοπιά χάθηκε η γάτα. Η οικογένεια του Κιλίτς έμαθε από φίλο του που υπηρετεί εκεί πως ο γιός τους είναι τραυματισμένος και προσέφυγε Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τουρκικής Βουλής, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα. Ο ταγματάρχης Ιχσάν Γκιοκογλάν στο τηλέφωνο μας είπε ότι δεν θέλει να μιλήσει για το θέμα.

Του έριξαν νερό, τον συνέφεραν και συνέχισαν να τον δέρνουν
Στο σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε στην επιτροπή της βουλής τα περιστατικό περιγράφεται ως εξής :

¨ Στις 6 Σεπτεμβρίου ο ταγματάρχης Αλή Ιχσάν Γκιοκογλάν έδειρε με σιδερένια βέργα τον στρατιώτη Μουρέτ Κιλίτς διότι στην σκηνή όπου φυλούσε σκοπιά, χάθηκε η γάτα. Την επόμενη μέρα και ενώ Ο Κιλίτς είχε τοποθετηθεί να φυλά σκοπιά αδιαλείπτως 12 ώρες, μη μπορώντας να μείνει όρθιος αποκοιμήθηκε. Ο ταγματάρχης Ιχσάν Γκιοκογλάν βλέποντας τον να κοιμάται, αυτή τη φορά αντέδρασε πιο σκληρά. Ο Κιλίτς μη αντέχοντας στα χτυπήματα από τον ταγματάρχη λιποθύμησε, αλλά τότε του έριξε νερό από το μπιτόνι πυρασφάλειας και συνέχισε να τον βρίζει. Δεν πήγε στο νοσοκομείο επειδή φοβόταν, αλλά στις 8 Σεπτεμβρίου χειροτέρεψε και τότε μεταφέρθηκε στο ιατρείο. Σχετικά με το περιστατικό, καμμία έρευνα δεν διεξάγεται σε βάρος του ταγματάρχη¨.
Ο πατέρας του στρατιώτη λέει πως ενημερώθηκε σχετικά στις 9 Σεπτεμβρίου όταν συνάδελφος του γιού του, του τηλεφώνησε. Ο Κιλίτς μιλώντας στην εφημερίδα Ραντικάλ περιέγραψε τα εξής : ¨ Στις 9 Σεπτεμβρίου δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα. Συνάδελφος του Μουράτ μας είπε πως ο ταγματάρχης χτύπησε τον Μουράτ στο κεφάλι με τενεκέ γεμάτο άμμο και ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή. Εμείς μόλις ενημερωθήκαμε πήγαμε μέσα σε αγωνία στο Στρατιωτικό Τμήμα Σανλιούρφας.
Εμπόδιο τα κουρδικά στην μάνα
¨Ο αρμόδιος από το Σιρνάκ επέτρεψε στον Μουράτ να μιλήσει μόνο με την μάνα του. Καθώς όμως αυτή δεν ξέρει τουρκικά, μόλις είπε ¨Πως είσαι γιέ μου¨ στα κουρδικά, πήρανε  από τα χέρια του γιού μου το τηλέφωνο λέγοντας πως ¨απαγορεύονται τα κουρδικά¨ κι έτσι διέκοψαν την συνομιλία. Δεν φτάνει δηλαδή που έδειραν το παιδί μας, αλλά και για ακατανόητο λόγο δεν μας επέτρεψαν να ακούσουμε και την φωνή του. Αργότερα πήγαμε στο Σιρνάκ και τον βρήκαμε σε άσχημη κατάσταση. Η ψυχολογική του κατάσταση ήταν άσχημη, ενώ στο πρόσωπο και στο κεφάλι είχε ίχνη από πληγές. Το τι έγινε το μάθαμε από συναδέλφους του. Ο Μουράτ ακόμη είναι στο ιατρείο. Ανησυχούμε για την ζωή του παιδιού μας και ζητάμε την άμεση μετάθεση του. Ο γιός μας θα μπορούσε να πεθάνει από τα χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι. Ο Αλλάχ δεν το επέτρεψε. Η καρδιά μας κάηκε , άλλοι να μην το πάθουνε. Ζητάμε ο ταγματάρχης Ιχσάν Γκιοκογλάν να αποβληθεί από τον μεγαλειώδη στρατό μας και να δοθεί τέλος στα καθήκοντα του¨.
Καμμία απάντηση από τον ταγματάρχη και την ταξιαρχία
Η Ραντικάλ έφτασε στον ταγματάρχη Αλή Ιχσάν Γκιοκογλάν ο οποίος είπε ότι αν μιλήσει σχετικά με το θέμα διαπράττει αδίκημα και για αυτό δεν θα κάνει κάποια δήλωση, ενώ αναφέρεται πως ούτε η 2η Ταξιαρχία των ειδικών δυνάμεων του Σιρνάκ θα κάνει κάποια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών