Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2011

Ο Ελληνικός Στρατός σε πείσμα των γραικύλων δίνει τα διαπιστευτήρια του ακόμη μια φορά...


Μεγάλης κλίμακας αντιαρματικές ασκήσεις διεξήγαγε πριν μερικές ημέρες στον Έβρο ο Ελληνικός Στρατός σε μία προσπάθεια να καταδειχθεί "στην άλλη πλευρά" ότι ανεξάρτητα με το οικονομικά προβλήματα της χώρας, η επιχειρησιακή ικανότητα και το ηθικό βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ειδικά εν όψει της επερχόμενης κρίσης στην Α.Μεσόγειο.
Μία από τις καλύτερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, με ειδικότητα στον αντιαρματικό αγώνα, η 3η Μηχανοκίνητη Ταξίαρχία ήταν ο πρωταγωνιστής της άσκησης.
Η Ταξίαρχία εδρεύει στη Καβύλη κοντά στο προγεφύρωμα του Κάραγατς και καλύπτει την περιοχή που σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο εισβολής στον Έβρο "Βαριοπούλα" θα αποτελούσε το σημείο εισβολής. 
Image
Στην άσκηση συμμετείχε, προσωπικό των...
Μονάδων και των Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, η οποία λόγω του χαρακτήρα της (βασικός στόχος η απορρόφηση της εχθρικής επιθετικής κίνησης με απ'ευθείας πλήγματα στα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του εχθρού), χρησιμοποιεί αρκετές ανεξάρτητες υπομονάδες οι οποίες να μπορούν να επιχειρούν αυτόνομα, ακόμα ιαι αν το μέτωπο έχει διασπαστεί προσωρινά.

Image
Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν αντιαρματικά Milan-2, Fagot, ΤΟW 2Β και βέβαια Kornet-E, από διάφορους φορείς (Μ901, Ηummer klp, αλλά και από θέσεις εδάφους).
Image
H γενική εικόνα των βολών ήταν πολύ καλή, αλλά ορισμένα από τα συστήματα όπως τα Fagot εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν βολές τη νύχτα λόγω μη ύπαρξης ακόμα, δεκαπέντε χρόνια μετά την είσοδό τους σε υπηρεσία, των κατάλληλων σκοπευτικών νυκτός...
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών