Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2011

Έρευνα: Σε άνοδο η ακροδεξιά στις χώρες της Ευρώπης

Όλο και μεγαλύτερη απήχηση μεταξύ των Ευρωπαίων, και ειδικότερα των νέων, έχουν οι θέσεις ακροδεξιών κομμάτων στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε και έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το βρετανικό ινστιτούτο Demos. Όπως προκύπτει, καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση ακροδεξιών ιδεολογιών παίζει η άνοδος του ισλαμισμού.

Η μελέτη βασίζεται στις απαντήσεις που έδωσαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχεδόν 11.000 συμπαθούντες 14 εξτρεμιστικών οργανώσεων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για την έρευνα ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 450.000 οπαδούς ακροδεξιών κομμάτων χωρών της Ευρώπης, τα δυο τρίτα των οποίων ήταν άτομα κάτω των 30 ετών.


Όπως προκύπτει,
ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός νεαρών, κυρίως, Ευρωπαίων, στρέφεται –αν όχι ασπάζεται– προς ακροδεξιές ιδέες. Σε αυτή την «στροφή» συντελεί καθοριστικά η άνοδος του ισλαμισμού, η οποία εκλαμβάνεται ως απειλή και «ενώνει» όλο και πιο πολλούς νέους. Οι ίδιοι καταγγέλλουν επίσης τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης, η οποία, όπως υπογραμμίζουν, «καταστρέφει τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Σύμφωνα με το Demos, οι νέοι έχουν χάσει πλέον την πίστη στην κυβέρνησή τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το δικαστικό σύστημα. «Την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση της οικονομίας τους, μια άλλη κρίση εμπιστοσύνης δημιουργείται. Σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και δείχνουν συμπάθεια για τους λαϊκιστικούς σχηματισμούς», προειδοποιεί ο συγγραφέας της έκθεσης Τζέιμι Μπάρτελετ. Ο ίδιος προσθέτει ότι για τα άτομα που έχουν στραφεί στην ακροδεξιά, τα κύρια πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και είναι ανίκανα να δώσουν απαντήσεις για τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. «Πρέπει να ληφθούν στα σοβαρά υπόψη οι ανησυχίες τους. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει να κουνηθούν, να ακούσουν και να απαντήσουν», σημειώνει ο Μπάρτλετ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών