Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

Μας απειλούν οι Τούρκοι με χρονοδιαγράμματα για τη λύση του Κυπριακού..

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ μογγόλοι....

Απειλές για οριστικοποίηση της διχοτόμησης σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούνιο του 2012 εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, προσθέτοντας έναν ακόμα μοχλό πίεσης στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Επιστρέφοντας από την πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια επίσκεψη Τούρκου προέδρου στη Βρετανία, ανέφερε ότι το Κυπριακό ήταν ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών του με τη βρετανική κυβέρνηση, την οποία κάλεσε να παίξει τον ρόλο της ως εγγυήτρια δύναμη.
Έθεσε μάλιστα και το χρονοδιάγραμμα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να διαμορφωθεί συμφωνία λύσης μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να τεθεί σε δημοψήφισμα.

"Εάν δεν βρεθεί λύση, όλοι πρέπει να αποδεχθούν τη δομή των δύο κρατών στην Κύπρο και να δεχθούν τις συνέπειες", υπογράμμισε.
Σε μία ακόμα προσπάθεια να απαντήσει στην προώθηση και δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων, η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι....
θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή της Αμμοχώστου.
Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, σε συνέδριο που έγινε στα Κατεχόμενα, διευκρίνισε ότι αυτή η γεώτρηση, που θα φθάσει στα 3.000 μέτρα βάθος, θα πραγματοποιηθεί μόνο από την τουρκική εταιρεία ΤΡΑΟ και όχι στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Shell.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ενδεχόμενη ανακάλυψη υδρογονανθράκων στα Κατεχόμενα θα ενισχύσει και τη διαπραγματευτική θέση των Τουρκοκυπρίων στις διαπραγματεύσεις.
"Παρανομία επί της παρανομίας" χαρακτήρισε την εξαγγελία για γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα π πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας την κυπριακή κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία για το συγκεκριμένο θέμα σε όλα τα διεθνή fora
elnewsgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών