Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2011

Τα "καλά" της παγκοσμιοποίησης: Η Coca Cola 3Ε κάνει επένδυση 80εκ. ευρώ στα Σκόπια....

...την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται με ανεργία, επίσημα, 20% περίπου και 1 στους 3 νέους είναι άνεργος


Σε ακόμη μία επένδυση, όχι στην Ελλάδα, αλλά σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων προχώρησε η Coca-Cola Τρία Εψιλον, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην περιοχή. Ειδικότερα, χθες ο όμιλος της Coca-Cola Τρία Εψιλον ανακοίνωσε ότι....
συμφώνησε να εξαγοράσει μαζί με τη Heineken N.V. (Heineken) το 41,2% των μετοχών της μειοψηφίας στην κοινοπραξία Pivara Skopje στην ΠΓΔΜ. Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 79,1 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί εξ ημισείας ανάμεσα στην Coca-Cola Τρία Εψιλον και τη Heineken.
Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού στην ΠΓΔΜ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012. Μετά την ολοκλήρωση, η Coca-Cola 3Ε και η Heineken θα κατέχουν συνολικά το 96,5% των μετοχών της Pivara Skopje. H Pivara Skopje ιδρύθηκε το 1924. Το 1998 η Coca-Cola 3Ε και η Heineken αγόρασαν από κοινού την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας. Σήμερα η Pivara Skopje είναι ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής μπίρας και αναψυκτικών στην ΠΓΔΜ και εμφιαλώνει, διανέμει και πωλεί τα προϊόντα τόσο της The Coca-Cola Company όσο και της Heineken.
Ελέγχοντας τις θυγατρικές
Η απόφαση της Coca-Cola Τρία Εψιλον να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σε θυγατρικές της δεν είναι καινούργια, αλλά φαίνεται να εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό που εκδηλώνεται τους τελευταίους μήνες. Τον Σεπτέμβριο ο όμιλος εξαγόρασε το μερίδιο μετόχων μειοψηφίας στη Nigerian Bottling Company έναντι συνολικού τιμήματος 99 εκατ. ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα οριστικοποιήθηκε και η εξαγορά της συμμετοχής μειοψηφίας στην Coca-Cola HBC Serbia A.D. αντί 17 εκατ. ευρώ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών