Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2012

Οι Τούρκοι κάνουν υπερπαραφωγή για την Άλωση της Πόλης και εμείς ντοκιμαντέρ για το πόσο "καλά" περνάγαμε επί Τουρκοκρατίας!

Πόσοι από εμάς έχουμε δει στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση κάποια ελληνική υπερπαραγωγή που να εμπνέεται από την ένδοξη ελληνική ιστορία; Ελάχιστοι, όπως ελάχιστα είναι και τα ανάλογα έργα, που σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως υπερπαραγωγές, λόγω της μικρής (ή και ανύπαρκτης) χρηματοδότησης του όλου εγχειρήματος από την πολιτεία και της εξίσου ελάχιστης προβολής τους στο ευρύ κοινό. Οι όσες ταινίες γυρίστηκαν με αφορμή κάποιο ιστορικό γεγονός της αρχαίας ή σύγχρονης Ελλάδος είναι στην καλύτερη περίπτωση άγνωστες και δυσεύρετες και στην χειρότερη απαγορευμένες.

Όσον αφορά το επίπεδο των χολιγουντιανών ταινιών που αναδύονται τον τελευταίο καιρό κατά δεκάδες, ελέω μόδας, είναι αν μη τι άλλο παραπλανητικές σε προσβλητικό βαθμό, αφού....
έχουν ανακατέψει τη μυθολογία με την ιστορία, την ιστορία με τη θρησκεία και τη θρησκεία με την τεχνολογία, δίνοντας μας ένα αποτέλεσμα ακατάλληλο προς θέαση και σοβαρή συζήτηση.

Η έκπληξη αυτή τη φορά δεν έρχεται από την Αμερική αλλά από την γείτονα Τουρκία, η οποία διέθεσε το ποσό των 17 εκατομυρίων δολαρίων για να γυρίσει σε ταινία την άλωση της Πόλης και τη μεγάλη σφαγή των Βυζαντινών από τους Οθωμανούς, που είχε ως αποτέλεσμα το τέλος της ελληνικής αυτοκρατορίας και την απαρχή τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς. Η ταινία ονομάζεται «Fetih 1453» (η Άλωση του 1453) και θα προβληθεί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Πιστοί στο πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας αυτή τη φορά οι Τούρκοι δε «χτυπούν» με παραβιάσεις των εθνικών μας συνόρων, αλλά.....

συνέχεια...

Μετά τα τουρκικά σήριαλ έρχεται στις οθόνες μας και η άλωση της Πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών