Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝ ΜΠΕΤΙΤ, ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"!!

Βραβεύουν τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για τη Μακεδονία και τους Τουρκοκύπριους!
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου βραβεύεται ο Γάλλος ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ από το ..Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη Χώρα μας τα τελευταία έτη».
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντιτ απόλαυσε ευρεία αποδοχή και δημοσιότητα όταν το 2010 τάχθηκε υπέρ της Ελλάδος, ασκώντας κριτική στον γαλλο-γερμανικό άξονα πάνω στην «υποκρισία» που επέδειξαν με την συνεχή πώληση οπλικών συστημάτων και τις δυσανάλογες επιτοκιακές πληρωμές.
Αν και οι τωρινές του δηλώσεις έχουν φιλελληνικό χαρακτήρα, ο κύριος Κον-Μπεντίτ στο παρελθόν έχει εκφράσει μια πληθώρα αμφιλεγόμενων θέσεων, ενάντιες με τις ελληνικές, όντας ένας..... από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε, επιχειρηματολογώντας υπέρ της κατάργησης του οικονομικού αποκλεισμού της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου και της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Στις 8 Νοεμβρίου 2010, ο κύριος Μπεντίτ εξέφρασε την άποψη στο Euronews σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας, εμφανίζοντας την Κύπρο ως κύριο τροχοπέδη λέγοντας πως «το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Πράγματι, η Κύπρος δεν έχει πλέον σημασία, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα μεγάλο εμπόδιο. Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει πίεση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρχει άμεση οικονομική ανταλλαγή με την βόρεια Κύπρο. Για να γίνει αυτό, η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει πίεση για να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της βορείου Κύπρου. Μετά οι Τούρκοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους στους Ελληνοκύπριους. Η Τουρκία πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να βάλει στην ατζέντα της τη μείωση των στρατευμάτων στη Κύπρο»

Στο ζήτημα του μακεδονικού, στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο το 2008, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ο κύριος Μπεντίτ είπε σχετικά με το πρόβλημα πως: «Είναι γελοίο, όλοι γνωρίζουν ότι μέσα σε μια βδομάδα δεν θα αναβρεθεί η λύση που δεν έχει βρεθεί εδώ και τόσα χρόνια και πρέπει να παρθεί πια η απόφαση, Μακεδονία ίσον Μακεδονία και λέγεται Μακεδονία, αυτό πρέπει να το δεχθεί πλέον η Ελλάδα».

Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να ενθουσιαζόμαστε με την παραμικρή ένδειξη υποστήριξης και να καταλάβουμε πως η πραγματική υποστήριξη έρχεται χάρη σε σκληρή δουλειά και διπλωματία. Δεν είναι από τύχη που η λαϊκή σοφία γέννησε το γνωμικό, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».

3 σχόλια:

  1. κωλοπαιδα-αθελληνες του καποδιστριακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπερμαχος των νατοϊκων βομβαρδισμων εναντιον των Ορθοδοξων. Μισελληνας, Χριστομαχος, μισανθρωπος. Ντροπη και ονειδος στα ρεταλια που τον βραβευσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. episis Ypermaxos tis ekdhmokratishs twn anatolikwn xwrwn kai twn diamelismwn twn gyftakiwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών