Από το site της "Χρυσής Αυγής"
Είναι γνωστά τα δεινά που συνεπάγονται για την Πατρίδα μας οι λαθρομετανάστες. Αφ’ ενός κινδυνεύει άμεσα από διάβρωση ο κοινωνικός ιστός του Ελληνικού Λαού και αφ’ ετέρου, το και σπουδαιότερο, κινδυνεύει μακροπρόθεσμα η ίδια η φυλετική ομοιογένειά του και ο εθνολογικός του χαρακτήρας. Έτσι οι άμεσες οικονομικές συνέπειες της λαθρομετανάστευσης είναι το μικρότερο κακό, που όμως δημιουργεί άμεσα τεράστιο πρόβλημα για την οικονομική υπόσταση του Λαού μας, ιδιαίτερα υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία. Με αυτό το πρόβλημα θα ασχοληθώ σ’ αυτό το άρθρο.
Είναι κανόνας της μακροοικονομικής ότι σε ένα ελεύθερο παγκόσμιο εμπόριο σαν αυτό που ζούμε σήμερα (προστάδιο της πλήρους παγκοσμιοποίησης) τα εμπορεύματα κινούνται από τις χώρες συγκριτικού πλεονεκτήματος προς τις χώρες συγκριτικού μειονεκτήματος, ή με άλλα λόγια από τις χώρες χαμηλού κόστους προς τις χώρες υψηλού κόστους.
Ο καπιταλισμός βέβαια δεν κάνει διάκριση όσον αφορά το....
είδος των εμπορευμάτων. Αρκεί να προκύπτει «ΚΕΡΔΟΣ». Έτσι λοιπόν θεωρεί χωρίς ντροπή και τους ανθρώπους σαν εμπορεύματα χρήσιμα στους κεφαλαιοκράτες, γιατί οι τελευταίοι πληρώνοντας ένα μεροκάματο ή ένα μισθό μπορούν να τούς χρησιμοποιούν επικερδώς. Έτσι ο κεφαλαιοκράτης είναι ο αγοραστής εν προκειμένω και ο εργάτης είναι τοεμπόρευμα, το δε μεροκάματο ή ο μισθός είναι η «τιμή» του εμπορεύματος (της εργατικής δύναμης).
Κατ’ αυτόν τον τρόπο τώρα ο κανόνας της μακροοικονομικής που προαναφέραμε επεκτεινόμενος στον εργάτη-εμπόρευμα σημαίνει ότι η εργατική δύναμη ρέει από τις χώρες χαμηλού κόστους εργασίας («εξαγωγές εργατών») προς τις χώρες υψηλού κόστους εργασίας («εισαγωγές εργατών»). Π.χ. από τις τριτοκοσμικές χώρες της Ασίας και της Αφρικής προς την Ευρώπη, και ειδικά προς την Ελλάδα (θα εξηγήσω στη συνέχεια γιατί ειδικά προς την Ελλάδα). Πρόκειται «απλώς» για ένα εμπόριο εργατών μεταξύ των κρατών με «εισαγωγές» και «εξαγωγές». Ένα σύγχρονο «ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» δηλαδή!
Το αποτέλεσμα είναι ότι ο κεφαλαιοκράτης της Δύσης αγοράζει τώρα φθηνότερα την εργατική δύναμη των λαθρομεταναστών στον τόπο μετανάστευσης (αντί να πηγαίνει στον τόπο τους για να στήσει τα εργοστάσιά του) με συνέπεια να τούς προτιμά και να μένει χωρίς δουλειά ο ντόπιος εργάτης μέχρι να περιορίσει τις απαιτήσεις του και να αποφασίσει και αυτός, για να βρει δουλειά, να εργαστεί με μεροκάματο ή μισθό πείνας. Πρόκειται για μια μισθολογική εξίσωση προς τα κάτω, που είναι ανήθικο να γίνεται σε ανθρώπους. Αυτό το λέει «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας»! Και επειδή η νομοθεσία προβλέπει κατώτατα όρια μισθών για τους ντόπιους εργάτες (ένα είδος προστατευτισμού δηλαδή), θα πρέπει η νομοθεσία αυτή ή να καταργηθεί ή τουλάχιστον να αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η «τρόικα» μας πιέζει για μείωση των κατώτερων μισθών.
Το ερώτημα τώρα είναι γιατί η τρόικα μας πιέζει τόσο πολύ; Ποιό συμφέρον κρύβεται πίσω από αυτή την πίεση; Αυτό δεν είναι άλλο από το συμφέρον της ευρωπαϊκής και της αμερικάνικης κεφαλαιοκρατίας. Αυτή η κεφαλαιοκρατία καραδοκεί πότε να πέσουν οι μισθοί στην Ελλάδα για να έλθει εδώ να στήσει τα εργοστάσιά της. Και αυτό δυστυχώς το επιδιώκουμε και μόνοι μας καλώντας τους να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές είναι εκ του πονηρού και οι μόνες ανώδυνες επενδύσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν από εμάς τους ίδιους, αφού διώξουμε πρώτα τους λαθρομετανάστες.
Από την ανάλυση αυτή λοιπόν πρέπει να έγινε διάφανος ο ρόλος που παίζει το ελληνικό κράτος και γιατί δεν απαγορεύει τη μετανάστευση εκδιώκοντας τους μετανάστες. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, αλλά για την κεφαλαιοκρατία (ντόπια και ξένη). Γι’ αυτό και δεν τους νομιμοποιεί αλλά τούς αφήνει λαθραίους, γιατί αν τους νομιμοποιούσε θα απαιτούσαν αυτομάτως και τα δικαιώματα των Ελλήνων εργατών (έστω όσα έχουν απομείνει).
Γίνεται επίσης διάφανος και ο ρόλος της αριστεράς που υποστηρίζει τους μετανάστες εις βάρος των Ελλήνων εργαζομένων. Αποδεικνύει ότι και αυτή δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες εργάτες, αλλά κατά βάθος για την κεφαλαιοκρατία. Έτσι γίνεται σαφής η συμπαιγνία των κομμουνιστών με την κεφαλαιοκρατία σήμερα στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών