Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

Συντριπτικό ποσοστό από τους Έλληνες Εθνικιστές σε δημοσκόπηση του "Ταρζάν"...8% η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας η οποία εκτιμάται ότι αντανακλά με περισσότερη αξιοπιστία και ψυχραιμία την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του σκηνικού, όπως αποτυπώθηκαν από τους πολίτες–ψηφοφόρους που έχουν ενταχθεί στην Data Base της zougla.gr αφορούν κυρίως την στιγμιαία τάση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» να διεμβολίζει το πολιτικό σκηνικό με ένα ποσοστό της τάξης του 14,8%, στοιχείο που αμέσως μεταφράζεται με μία καθίζηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στο 13,3%.

Στο αφύσικα υψηλό για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου 8,1% διαμορφώνεται το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής», η οποία φαίνεται να/... απορροφά τις ψήφους του συγγενούς της χώρου που εκφράζει το κόμμα του «ΛΑΟΣ». Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στην ουσία εκμηδενίζεται, με την εκλογική του επιρροή να περιορίζεται στο 0,9%, με αποτέλεσμα να μην εισέρχεται στη Βουλή.

Στα πλαίσια της Κεντροδεξιάς, στο 1,7% βρίσκεται το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να αναρριχηθεί σε ποσοστά που θα του επιτρέπουν την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Το «ΠΑΣΟΚ» συντηρεί την γενικότερη αίσθηση πως η πολιτική καθίζηση που υπέστη είναι μη αναστρέψιμη. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου αγγίζει το διψήφιο μεν, αλλά καθόλου ικανό για να συντηρήσει την αισιοδοξία του νέου αρχηγού του, δε, ποσοστό της τάξης του 11%.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή με 3,7%. Το «ΚΚΕ» σημειώνει στασιμότητα και δεν εισπράττει από την μεγάλη μετακίνηση των ψηφοφόρων από το «ΠΑΣΟΚ», περιοριζόμενο στο 7,3%. Αντιθέτως ο «ΣΥΡΙΖΑ» με 6,3% και η «Δημοκρατική Αριστερά» με 5,9%, εισέρχονται με άνεση στο Κοινοβούλιο, εκμεταλλευόμενα τις διαρροές και τις μετακινήσεις εντός Κεντροαριστεράς, ενώ το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά βρίσκεται πολύ μακριά από την προοπτική εισόδου του στη Βουλή, με 1,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 25%, αν κανείς προσθέσει τα «Λευκά» και τα «Άκυρα», εκείνους που απαντούν «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και κυρίως τους πολίτες που επιλέγουν την απάντηση «Άλλο Κόμμα».

Η συνολική εικόνα είναι βεβαίως αυτή της απόλυτης ρευστότητας η οποία επιβεβαιώνεται και από τους πίνακες που ανιχνεύουν την μετακίνηση των ψηφοφόρων και τις συσπειρώσεις των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι συσπειρώσεις αυτές είναι εξαιρετικά χαμηλές. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του παρατηρητή, το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί επίσημα οι εκλογές, ενώ δεν έχει ακόμη κλιμακωθεί η συμπίεση των μικρών κομμάτων από τους παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς, στους ευρύτερα συγγενικούς πολιτικά χώρους (Κεντροαριστερά- Κεντροδεξιά).

zougla.gr

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών